Zo creëer je een magisch mooie kersttafel

Foto: Nynke Laagland
Foto: Nynke Laagland

Christmas is coming! En dat voel je en zie je overal! Kerst betekent voor mij vooral het warme gevoel van vroeger ophalen en dat meegeven aan mijn dochter. Zo herinner ik me nog altijd de mooie gedekte ontbijt bij het kerstontbijt. Want zeg nu eerlijk: er gaat toch niets boven een kerstontbijt, -brunch of -diner aan een feestelijk gedekte tafel? Ik ben Linsey en ik ben een nieuwe blogger voor Flavourites. Daarnaast heb ik mijn eigen lifestyle boutique ByLinsey.nl. Hier schrijf ik over de reizen en avonturen die ik meemaak met mijn gezin en geef ik tips en inspiratie. Natuurlijk kun je ook shoppen bij ByLinsey, namelijk verschillende mooie woonaccessoires die geïnspireerd zijn op mijn prachtige reizen. Nu even terug naar de perfecte kersttafel: met deze tips creëer jij de magische kerstsfeer aan jouw tafel!

Tip 1: ga voor één thema of kleur
Kies een thema of kleur. Ik ben dol op een rustige basis. Die kun je eventueel aanvullen met de traditionele kerstkleuren zoals rood, groen, goud of wit. En ga je voor een romantisch thema, of is zwart-wit jouw ding? Kijk hiervoor naar de stijl van je kerstboom of de inrichting van je huis. Zo matcht het lekker!

Foto: Nynke Laagland
Foto: Nynke Laagland

Tip 2: kies mooi servies
Servies mag zeker niet ontbreken tijdens het stylen van je tafel. Tegenwoordig zie je veel accenten terug van goud, koper of zilver of zelfs het luxe, kitschere servies en bestek. Bij een wit tafelkleed is het contrast van zwarte borden bijvoorbeeld heel mooi. Op een donkergroen tafelkleed doet wit servies het weer heel goed. En de kleuren zoals rood, groen en goud scoren altijd heerlijk tijdens kerst! En wat dacht je van goudkleurig bestek te combineren met goud of juist zwart bestek met witte borden?
"Durf verschillende borden en schaaltjes op elkaar te stapelen! Dit staat super stijvol!"

Foto: Nynke Laagland
Foto: Nynke Laagland

Tip 3: denk aan de decoratie
Geen kerst zonder mooie kaarsjes. Zet bijvoorbeeld een groot plateau met dinerkaarsen op tafel of verspreid losse kandelaren over de hele lengte van je tafel. Wissel af in hoogte, vorm en kleur voor een opvallend geheel. Zoals de mooiste dinerkaarsen of de kerstboomfiguren van Rustik Lys.

Foto: Nynke Laagland
Foto: Nynke Laagland

Tip 4: natuurlijke elementen
Natuurlijke elementen mogen niet ontbreken op je kersttafel. Zo zorgen bloemen voor een extra feestelijke touch. Ook hulst, dennentakken of bessentaken zorgen voor een vleugje groen. Helemaal leuk: ga met je kids op ‘zoek-expeditie’ in het bos. Less is more: soms staat een enkele bloem of takje gipskruid enorm chique in een mooie vaas. Of wat dacht je van kleine borrelglaasjes met een roosje erin. 
"Versier je servet met een vrolijk kerstlint. Of wat dacht je van een hulsttakje!"

Tip 5: maak het persoonlijk
De persoonlijke touch vind ik altijd een must! Zo straal je uit dat je er met liefde en aandacht aan gewerkt hebt. Denk aan een mooie persoonlijke menukaart. Lintje erom: klaar! Ook leuk is om iedereen een eigen glas te geven door een kaartje met stoer touw of een mooi lint te bevestigen aan de stoel of het glas. Zo heb je ook meteen een leuke tafelsetting te pakken!

DYI: nog wat leuke ideeën!
·      Ga je eten met veel kinderen? Richt dan een kidshoekje in! Met leuke spelletjes of kleurplaten.
·      Maak persoonlijke naamkaartjes door bijvoorbeeld ster-vorm uit papier te knippen. Staat leuk aan een wijngals met een knijper, of bevestig een mooi label aan een servet.
·      Versier een kerstkrans met een metalen ring. Door er eucalyptus, ruskus of olijftakken (of andere groen) omheen te binden.
·      Maak je eigen stoffen servetten.

Met deze tips en vooral prachtige foto’s hoop ik je te hebben mogen inspireren. Ik wens je een hele fijne en liefdevolle kerst toe.
Ben je nog op zoek naar leuke items voor jouw kersttafel? Op ByLinsey.nl vind je volop producten zoals mooie kaarsen om je tafel te decoreren.

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)