Wat trek ik aan?

Lookbook Manufactuur.be
Lookbook Manufactuur.be

Zoals waarschijnlijk elk persoon wil ik graag zelfverzekerd overkomen. Nog beter: dat ook echt zíjn. Dat gaat me best goed af hoor; ik ga doorgaans mijn eigen gang, weet wat ik wil en vooral wat ik niet wil. Waar ik me prettig bij voel, wat ik mooi vind etc. Maar toch kan ik af en toe vrij onzeker worden als mensen commentaar gaan geven. Of tips.

Zoals vorige week. Ik zou naar het theater gaan met een stel vrienden. Vijf mannen en allemaal mannen-lovers. Lees als: 'erg modebewust'. En een dag voor onze date zegt er één tegen mij dat ik me elegant moet kleden. Nou. Daar krijg ik het dus Spaans benauwd van. Elegant?! Als het nou een of ander thema was dan kon ik daar nog een eigen invulling aan geven. Maar zoiets algemeens als 'elegant'… wat moet je daar nou mee? Dat is toch door iedereen anders in te vullen?

Combinatietip 1
Combinatietip 1

Ik heb dan toch ineens zijn verwachting in mijn achterhoofd als ik door mijn kledingkast ‘blader’. Wat zou hij elegant vinden… En dat vind ik heel vervelend! Echt stom. Ik wil gewoon kleding aantrekken die ik leuk vind, die ík elegant vind. Waarom laat ik me nu dan zo afleiden door zijn opmerking? Omdat ik natuurlijk graag aan zijn verwachting wil voldoen. Daarom. En dus wordt het een vervelende klus.

Ach, het is me uiteindelijk gelukt. Iets dragen waarin ik me én mezelf voel én waardering van de mannen heb gekregen. Maar voortaan zal ik iedereen vragen de goedbedoelde adviezen vooral achterwege te laten. Hoewel… de tips van Manufactuur.be kan ik weer wel waarderen. Voor mij verrassend en vooral ongedwongen. Dus eigenaresse Anke, blijf dit vooral doen!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)