Vrolijk koken en bakken

Het recept voor deze yummy brownies vind je aan het einde van dit artikel.
Het recept voor deze yummy brownies vind je aan het einde van dit artikel.

Yep, ik geef het toe: ik ben verslaafd aan bakken. En dan niet uit een pakje! Suiker en zachte boter kloppen tot een romige massa, één voor één eitjes toevoegen, wat room erbij, en dan de bloem erdoor spatelen. Zó maak je echt lekker gebak. Daarna wil je nooit meer iets uit een pakje of zakje, geloof me maar. Vandaag wil ik een van mijn favoriete recepten (op mijn eigen blog schreef ik er ook al eens over) met jullie delen, namelijk mijn chocolade brownies met stukjes witte chocolade. Deze brownies zitten echt bomvol chocolade want door het recept gaan zowel in stukjes gehakte chocolade als een flinke hoeveelheid gesmolten choco én een flinke schep cacao. En dat maakt ze zo heerlijk smaakvol.

Maar naast het bakken is de presentatie en de aankleding van je gebak natuurlijk ook erg belangrijk. Als je wat bakt is de kans groot dat je wat hebt te vieren, dus hoe feestelijker je servies hoe beter! Ik ontdekte een webshop waar je je hart op kan halen aan het leukste servies en de hipste keukenhulpjes en opbergers. In de webshop kun je ook terecht voor mooie bordjes, schalen, kommen en mokken van melamine. Mix and match ze voor een vrolijke bonte sfeer. Zo krijg je toch spontaan zin in een gezellige high tea?
En dan het recept!
We beginnen met het boodschappenlijstje:
* 50 gram bloem - 50 gram cacao - 180 gram boter - 180 gram pure chocolade - 200 gram witte chocolade - 250 gram witte basterdsuiker - 50 ml slagroom - 3 eieren - Een mespuntje zout
* Zet de oven aan op 180 graden.
* Combineer de boter, slagroom, pure chocolade en het mespuntje zout in een steelpan en zet hem op een kleine gaspit op laag vuur. Roer zachtjes tot alles gesmolten is tot een glad geheel, en laat het daarna even afkoelen.
* Mix in een aparte kom de eieren en suiker in ongeveer 3 minuten romig. Voeg de bloem en cacao toe en mix alles kort door elkaar met je mixer op de laagste stand. Spatel het chocolademengsel erdoor. Hak als laatste de witte chocolade in kleine stukjes en spatel ze door het beslag.
* Pak je brownievorm en bedek hem met een laagje bakpapier. Met het bakpapier kan je hem straks makkelijk uit de vorm tillen. Giet het beslag in de vorm en zet hem ongeveer 35 minuten in de oven op 180 graden.

Een zoete tafel
Een zoete tafel

Deze spulletjes van Madame La Poule fleuren de boel direct op! Hoe leuk is het bijvoorbeeld om je brownies te serveren op deze lieve houten plank met gezicht? En vergeet die standaard metalen taartscheppen, deze vrolijke printjes zijn toch veel hipper? Je beslagkom kan je perfect uitlepelen met de silliconen pollepels met hartje, je suiker kun je opbergen in een mooie voorraadpot, en is alles opgeruimd en netjes? Dan kan je op je gemak je espresso drinken uit dit leuke kleine mokje met kleurige ruitjes. Met een stukje gebak natuurlijk.

Vrolijker dan dit kan bijna niet
Vrolijker dan dit kan bijna niet

Wacht met aansnijden totdat de brownie volledig is afgekoeld. Ik vind hem het lekkerst als hij een dag in de koelkast heeft gestaan: dan zijn de smaken goed samengekomen terwijl hij vanbinnen lekker fudgy blijft. Mijn tip is dan ook om de brownies minimaal 1 dag van tevoren te bereiden. 
Veel bak (en eet)plezier! 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)