Toen ik jong was...

... schreef ik schriftjes vol met goede kledingcombi's. Werkelijk; die beige bandplooibroek met die bruine riem en bruine vlechtschoenen. En daarboven dan een mintgroen shirt met dat ene armbandje. Als ik het teruglees (ik heb de schriftjes nog) krijg ik het er een beetje warm van. Why? Maar... onlangs zag ik in de originele webshop van uitgeverij BOEL de weekplanner 'voor een modeontwerper'. Gelukkig zeg, ik ben niet de enige!

Uitgeverij Boel maakt papieren producten vanuit de beleving van het kind en deze verkopen ze via hun webshop Metpapier.nl. Zo hebben ze meerdere planners ontworpen voor kinderen. Want er zijn immers genoeg leuke planners voor ouders maar deze zijn speciaal voor kinderen gemaakt. Om zelf in te vullen en bij te houden. Vanuit het idee om hun verantwoordelijkheidsgevoel te stimuleren en kids zo voor te bereiden voor de middelbare school. De weekplanner voor modeontwerpers is dus zo'n voorbeeld. Ik vind 'm natuurlijk prachtig bedacht!

Wat ik ook een heel goed idee vind is dat antwoord op die andere vraag, dus niet 'wat trek ik aan vandaag?' maar 'wat eten we vandaag?'. Op deze familie kookplanner kun je met het hele gezin alvast vooruit plannen wat we de komende week gaan eten. Handig! Ook de benodigde boodschappen kun je hierop kwijt. De planner heeft nog veel meer voordelen, zoals ze zelf al op de website aangeven: de kids kunnen regelen dat ze nét op die dag dat er spruitjes op het menu staan bij een vriendje gaan eten... 

Neem zelf een kijkje bij deze leuke shop voor nog meer creatieve planners en tips! Ach, nog eentje dan, het meeboek. Voor kids van gescheiden ouders. Uit ervaring weet ik hoe fijn het is als ouders goed met elkaar blijven communiceren. Dit boek kan vast veel uitmaken, een lief document en heel mooi gemaakt, écht voor het kind.

Toch nog 'n tipje: zo zag ik deze gave retro slinger om zelf te maken! Je koopt een pakketje dat bestaat uit rood/wit draad, een naald en 12 figuurtjes waarmee je een slinger van zo'n 2,5 meter kunt maken. Sweet memories.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)