Tips voor kleine stulpjes!

Lage meubels voor een rustig geheel
Lage meubels voor een rustig geheel

Groot wonen midden in de stad is eigenlijk niet meer te doen. Je mag van geluk spreken als je van het platteland houdt en daar lekker de ruimte kunt nemen! Nu wonen wij in de Randstad (één op een woonboot, één in een twee-onder-één kap en één in een benedenwoning) en mogen we eigenlijk helemaal niet klagen over onze square meters. Maar mocht je nu downtown Amsterdam, Rotterdam of waar dan ook wonen in een o zo schattig maar niet zo ruim stulpje, lees dan vooral de tips in dit blog!

Lage meubels
Heb je hoge stoelen en mega kasten in je kamer staan, die voor je gevoel altijd in beeld zijn? Simpele oplossing: lage meubels, zoals deze lage fauteuil van Naduvi of heerlijke poef van Sissy Boy Homeland. Als je dan je woonkamer binnenloopt, kijk je niet meteen tegen je hoge meubels aan. Superhandig en er zijn genoeg mooie varianten zoals deze!

Kijk door de kast heen!
Kijk door de kast heen!

Luchtige meubels
Die kasten zijn wel wat moeilijker dan zo’n stoel… zeker als je niet veel vierkante meters hebt. Dan moet je dus de hoogte in denken. Maar je wilt ook niet meteen een joekel van een kast. Een hele goede truc is het aanschaffen van een kast waar je doorheen kunt kijken. Zo eentje als deze van Stoer Metaal bijvoorbeeld. Er past behoorlijk wat in! Gebruik ‘m als roomdivider of zet ‘m tegen de muur. Als je op de onderste planken je spullen in leuke manden of dozen doet, kun je tegelijkertijd je spullen netjes uit het zicht opruimen én ruimte creëren. 
De magnetische wandplankjes van Groovy Magnets bij Wonen met lef zijn heel handig wanneer je geen ruimte in je slaapkamer hebt voor een nachtkastje. Hang ze op net boven je bed et voilà, een plekje om je boek, sieraden en telefoon neer te leggen!

Speel met schaal
Speel met schaal

Speel met schaal
Grote letters, figuren en posters geven de illusie dat je meer ruimte hebt dan je daadwerkelijk hebt, en dat willen we. Statement piece en helemaal on trend is deze botanische cirkel van Nin-Nit met een diameter tot wel 120 cm! Ook leuk, bijvoorbeeld voor in de keuken, is deze vis van ByNoth. De vis is of course veel groter dan in het echt, en dat geeft dus het idee van meer ruimte (en humor) in je huis!

Creëer diepte
Creëer diepte

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…
De meeste mensen hebben wel meerdere spiegels in huis. Even checken of je haar nog goed zit, of die salade van vanmiddag niet nog tussen je tanden zit of gewoon even kijken naar hoe mooi je wel niet bent! Kortom: een spiegel is erg handig en het liefst willen we ze overal, zeker als ie zo mooi is als deze van Ferm Living bij Deens. Komt dat nou even mooi uit, want in een klein huis is het heel slim om veel spiegels op te hangen! Heel logisch, want het lijkt alsof je verder kijkt dan de muur! Tip: deze multifunctionele spiegel van Umage bij Gewoonstijl met handig opbergbakje is zo’n spiegel die wél dat effect geeft, maar niet te veel opvalt.

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)