Tips voor het kiezen van oorbellen

Welke oorbellen passen bij jou?
Welke oorbellen passen bij jou?

Oorbellen zijn een veel gedragen sieraad die je outfit extra compleet maken. Oorbellen zijn er in verschillende soorten en maten en het aanbod is oneindig. Maar hoe weet je nou welke oorbellen het beste bij je outfit en gezicht passen?

De outfit
Bij de aanschaf van oorbellen is het handig te bedenken bij welke outfits in je kledingcollectie de oorbellen moeten worden gedragen. Ook is het goed om te kijken of je vaker gouden sieraden draagt of zilveren sieraden. De oorbellen die je draagt moeten natuurlijk ook goed passen bij de kleuren van de andere sieraden die je om hebt, zoals ringen en armbanden.

Gezichtsvormen
Oorbellen zijn te verkrijgen in verschillende vormen. Een belangrijke factor bij het uitkiezen van de juiste vorm oorbellen is om ook te kijken naar de vorm van het gezicht. Om voor meer balans te zorgen is het aan te raden om oorbellen te kiezen die de tegengestelde vorm van het gezicht hebben.

Vierkant
Vooral ronde oorbellen zijn bij een vierkante gezichtsvorm erg mooi. De hoeken van je gezicht worden door de ronde vormen van de oorbellen verzacht en laten het gezicht er smaller uitzien. Daarnaast zijn druppelvormige oorbellen ook een goede optie.

Rond
Langwerpige oorbellen helpen een rond gezicht wat langer en smaller te laten lijken. Ook vierkante oorbellen helpen om de ronde vorm van het gezicht te verzachten. Vierkante oorringen of oorbellen hangers met een vierkante steen zijn hier een goed voorbeeld van.

Ovaal
Bij een ovale gezichtsvorm past eigenlijk elke soort oorbel. Zowel oorringen, oorhangers of oorknoppen zijn een goede keuze. Probeer alleen bij een ovaal gezicht niet al te lange oorbellen te dragen aangezien het gezicht hierdoor juist te lang kan laten lijken.

Langwerpig
Bij een langwerpige gezichtsvorm zijn korte oorbellen ideaal. Hierbij zijn oorknoppen een goede optie. Oorknoppen zijn er verschillende vormen en zijn subtiel in de oren.

Tips om mee te combineren
Als je meer oorbelgaatjes in je oor hebt is het leuk om ringetjes met knopjes te combineren. Begin bij voorkeur met een echte eyecatcher die je daarna afwisselt met rustige minimalistische knopjes (of ringetjes). Hierbij is het ook leuk om kleuren af te wisselen, zoals goud en zilver. Ben je meer van de minimalistische sieraden, dan is een earcuff een strak maar stijlvol sieraad in je oor. Deze oorbel is zowel voor een dagelijkse look als een party look goed te dragen.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)