Tassen met een duidelijke boodschap

Links: reversible tas en rechts: knaloranje shopper
Links: reversible tas en rechts: knaloranje shopper

Het begrip 'statement bag' kennen we allemaal wel. Tassen waarmee je iets wilt uitstralen. Die onderdeel zijn van je identiteit, die iets zeggen over jou als persoon. Nu denk je bij de term 'statement bag' wellicht direct aan tassen van merken als Gucci, Burberry of Burgundy. Maar deze tassen geven een héél ander statement af dan dat ze ontworpen zijn door een bekende designer of gemaakt zijn van een bepaald soort leer. Nee, deze tassen die Amnesty International verkoopt vertellen een verhaal. En wát voor een verhaal.

Ooit gehoord van Makers Unite? Dit is een prachtige, inclusieve organisatie die graag betekenis geeft. Ze willen meer dan dan alleen maar jaarlijks de nodige winst maken. Bij Makers Unite krijgen Nieuwe Nederlanders (zoals vluchtelingen en asielzoekers) de kans om een nieuw bestaan op te bouwen op de arbeidsmarkt en op een nieuw leven, een nieuwe start in Nederland. En dat doen ze door samen met locals producten te maken die een verhaal vertellen. Neem deze tassen. Misschien denk je: 'Hé, wat een leuke, opvallende tas!'. Maar als je eenmaal weet welk verhaal hierachter schuilgaat, ben je wel even stil. Zo is tas Ramzi (hierboven op de foto met de witte print) extra bijzonder: hij is reversible. Keer je 'm binnenstebuiten, dan vertelt hij het verhaal van de vluchteling Ramzi.

Links: laptophoes. Rechts: tas van zwart reddingsvest
Links: laptophoes. Rechts: tas van zwart reddingsvest

Deze tassen van Makers Unite zijn gemaakt van reddingsvesten, die gebruikt zijn om vluchtelingen te helpen bij hun oversteek. Deze reddingsvesten zijn gedragen door mensen die de weg naar vrijheid zochten. Ze zijn gedragen door mensen die hun hele ziel en zaligheid moesten achterlaten op weg naar een sprong in het diepe - letterlijk en figuurlijk. En tja, daar zit je dan. Lekker relaxed thuis op de bank of achter je laptop, op zoek naar een nieuwe tas of wellicht naar een mooi cadeau voor een ander. Een kerstcadeau wellicht, of gewoon op zoek naar inspiratie voor een nieuwe 'statement bag'.

Zó werken ze samen bij Makers Unite
Zó werken ze samen bij Makers Unite

Deze tassen vertellen dus een indrukwekkend verhaal. Indrukwekkend om te weten dat ze gemaakt zijn van zwemvesten die mensenlevens moesten redden en gemaakt zijn dóór mensen die juist door deze zwemvesten gered zijn.
Als dat geen bijzonder (kerst)cadeau is.

gemaakt met vakmanschap
gemaakt met vakmanschap

Ik ben er even stil van. Goed te weten: Amnesty International verkoopt de tas in twee kleuren (oranje en zwart) en als laptophoes in oranje. 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)