Supertof: de duurzame sportkleding van Re-Born Sports!

Aan de slag tijdens de vakantie
Aan de slag tijdens de vakantie

Met Fit & Feelgood met Flavourites sporten we lekker thuis online met Fitchannel. Gaat lekkerrr, maar... wat hebben we aan? Ik zo zó blij met mijn outfits van RE-BORN SPORTS. Een tof Nederlands sportlabel dat ook nog eens duurzaam is. Ik wil niet overdrijven, maar dit is dus een van de redenen dat ik drie keer in de week (nouja, soms twee) voor mijn laptop sta te zweten.

Want hoe zat het ook alweer precies? Oja, we sporten tegenwoordig online met Fitchannel, lees hier hoe we gestart zijn en hier over Petra's ervaringen so far. Wel zo relaxed, ik heb in deze rare tijden toch echt minder zin in de sportschool. Fitchannel biedt een compleet programma: je kunt allerlei lessen volgen (onder meer van Carlos Rens, Mark Tuitert en Radmilo Soda), je krijgt er recepten bij, je kunt een persoonlijk plan instellen... Echt handig joh. Je moet er wel vrij gedisciplineerd voor zijn (niemand die jou controleert als je smokkelt) maar hé - daar zijn trucjes voor. Deel ik volgende keer met je. Wat in elk geval helpt is een fijne sportoutfit. Sterker nog: na het behalen van een bepaald resultaat beloon ik mezelf nogal eens met een nieuw item. Ahum. Is dat erg? Welnee. Zeker niet als het om die toffe items gaat zoals die van RE-BORN SPORTS, dat ik een tijdje geleden ontdekte en dat echt zo'n fijn label is. 

Twee favorietjes van RE-BORNSPORTS
Twee favorietjes van RE-BORNSPORTS

Ik heb inmiddels een paar favoriete items van dit duurzame sportlabel. Het werd opgericht door Manouk en Odette uit Amsterdam, beiden met een flinke dosis aan ervaring in de sportwereld. Op een gegeven moment weet je dan wat werkt, en wat niet. Je merkt aan de kleding dat ze deze ervaring hebben. Mijn favoriet is bijvoorbeeld de witte trui met de lange mouwen op de bovenste foto (gemaakt door mijn dochter toen ik heel stoer op vakantie aan het sporten was. Na de foto trouwens gauw uitgedaan en verder gesport in zwarte topje want het was nogal warm, hahaha). Deze trui zit super lekker, en is heel fijn voor de eerste minuten warming up, als je nog een beetje moet warmdraaien. Maar het leuke is: staat ook geweldig bij je dagelijkse outfit: op een jeans bijvoorbeeld. Ik hou daarvan: sportkleding die zo leuk is dat je het ook als dagelijkse outfit draagt. Anders heb je je sportkleding gewoon echt te weinig aan, toch? Wel zo duurzaam, dus.

18965641.Re-Kijk dat retro jacket!!
18965641.Re-Kijk dat retro jacket!!

Manouk en Odette werken samen met een fabriek in Portugal en produceren duurzaam. Zij staan voor slow-fashion, wat inhoudt dat ze kleinere aantallen produceren en geloven in long-lasting collecties, waar af en toe nieuwe items aan worden toegevoegd. Door op deze manier te werken zijn er geen restproducties. Ik vind het echt tof als mensen op die manier ondernemen. Dat is echt verder kijken, en altijd onderzoeken hoe het beter en toekomstbestendiger kan. Heel fijn is trouwens deze racertop boven op de foto; het kruipt niet omhoog en irriteert niet bij je bovenarmen (sommige topjes hebben dat, ik kan er echt last van hebben bij hardlopen). En mijn nieuwste aanwinst is dit retro jack. Zóóó leuk. Echt eighties. Te gek. Let op: hij valt wel wat krap, ik draag normaal M maar dit jasje heb ik in maat L en zit goed. Het korte broekje op de foto valt juist weer wat groot. Dat je het weet. De teksten op de items spreken me trouwens ook echt aan. Ik voel me na een sessie met Carlos regelmatig RE-BORN. Of afgepeigerd, hoe je het maar bekijkt ;-). 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)