Sieraden met een verhaal

Prachtige klavertje vier-ketting
Prachtige klavertje vier-ketting

Zo fijn om je outfit bijzonder te maken met een speciaal sieraad. Soms vind ik sieraden net kleine kunstwerkjes. Te mooi om op te bergen in een sieradendoos als je ze niet draagt, maar juist mooi neerlegt in je interieur of ophangt aan een koperen spijkertje aan je wand. In de collectie van Studiodewinkel.nl heb ik inmiddels een aantal bijzondere sieraden verzameld, veelal van ontwerpers die het in eigen atelier maken.

Deze prachtige ketting met een klavertje vier erin is zo’n sieraad! Een kleine vitrine met een stukje natuur erin van de ontwerpers van snow&rose. Elke ketting is uniek, omdat gedroogde bloemen natuurlijk zijn en nooit hetzelfde eruit zien. Mooi voor jezelf, maar ook een prachtig design om cadeau te geven. Voor iemand die wel wat geluk kan gebruiken! 

Vergeet-mij-niet...
Vergeet-mij-niet...

In deze serie ‘vergeet-mij-niet’ van sieraden met gedroogde bloemen en zaden hebben ze ook prachtige ringen ontworpen. Waardoor je een klein bol stolpje de hele dag met je mee draagt. Je eigen natuur bij de hand...

Mooi: porseleinen confetti's
Mooi: porseleinen confetti's

Met deze broches van porselein krijg je gegarandeerd aandacht. Een klein feestje op je shirt! Zo heb je een instant stralende look! Handgemaakt door designer Mianne de Vries. De confetti wordt geleverd op een mooi kaartje met drie broches met een mix van vier gekleurde porseleinen confetti's.

Handgemaakte porseleinen medaillons
Handgemaakte porseleinen medaillons

Dit zijn ware kunstwerkjes! Handgemaakte porseleinen medaillons en daarna nog handbeschilderd met een bijzondere afbeelding. Uit de serie herinner(d)ingen van artist Toos Koopmans. Nieuwe nostalgie om met stijl te dragen. Deze medaillons hangen aan fijn goud draad als ketting of ze zijn gemaakt als broche.

Dutch Blue van Josse Veen
Dutch Blue van Josse Veen

De collectie Dutch Blue van ontwerpster Josse Veen is geïnspireerd op delfts blauw aardewerk. Verfijnde blauwe patronen op een witte ondergrond afgewerkt met een laagje zilver of bladgoud. Het basic kleurgebruik, de kleine gouden details en de dunne ketting maken dit sieraad draagbaar en subtiel. Een finishing touch voor iedere outfit.

Conversation piece
Conversation piece

Bovenstaande ketting blijft een te leuk ontwerp! Gegarandeerd een ‘conversation piece’ op een feestje! Blablabla is een persiflage op de bekende gouden kettingen van iemands naam. Het anticipeert op de oppervlakkige kant van de communicatie tussen mensen. Voor degenen die het dragen, maar ook voor de kijkers. Daarnaast toont het 't relativisme van de dingen. Een heus sieraad met een verhaal én een knipoog.

Tip:
Leg je bijzondere en/of dierbare sieraden in een kleine vitrine/stolp. Zet deze in je woonkamer, zodat je er elke dag van kunt genieten en niet alleen als je ze draagt.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)