Shoppen in Den Bosch: fijne boetiekjes en... Bossche Bollen!

CoffeeLab
CoffeeLab

Zeg Den Bosch en wij denken aan chique winkels, kleine straatjes en alles lekker op loopafstand. Het was al een paar jaar geleden dat we hier de enige, échte Bossche Bollen haalden en winkel in, winkel uit gingen. Tijd dus om weer eens even lekker te gaan shoppen in Oeteldonk!

Het is altijd fijn om in Den Bosch te zijn. Wat is dit toch een fijn stadje! Pluspunt: het is niet ver weg uit de Randstad. Ook handig: de leukste winkels zitten lekker dicht bij elkaar, alles zit op kruipafstand van elkaar. En dan die pandjes. Het ene na het andere mooie boetiekje duikt op, soms waan je je in Antwerpen of in Parijs. Heerlijk, daar houden we van! We startten vanaf Den Bosch Centraal en streken als eerste neer bij CoffeeLab op de Stationsweg. Een fijne koffietent die je ook in Eindhoven, Breda en Nijmegen vindt. Lekkere coffee, fijne (werk)plekken, mocht je je laptop willen uitklappen. Even de route online checken en hop, gáán!

Bossche Bollen van de enige echte Jan de Groot
Bossche Bollen van de enige echte Jan de Groot

Eerst even naar de overkant, naar de befaamde Bossche Bollen van de enige echte Jan de Groot. Deze banketbakker bakt de bollen als geen ander. En dat weet gans Den Bosch, want buiten staat een stoplicht waar je mag wachten op groen licht om de winkel te kunnen binnengaan. We checkten de glanzende bollen, ja ze zagen er fantastisch uit, om zó je tanden in te zetten... en beloofden einde middag terug te komen om ze te kopen. Perfect op de terugweg naar het station, en beter dan dat we thuis zouden komen met een doos vol slagroom en geplette bollen. Eerst maar eens de nodige calorieën verbranden met onze shoppingroute. Laters!

Kinderwinkel Petozzi
Kinderwinkel Petozzi

Dus hup, op naar de winkeltjes. Even doorhobbelen, het riviertje de Dommel over en je bent in de naar onze mening een van de allerleukste winkelstraten van Den Bosch: de Kruisstraat. Meteen al helemaal leuk. Niks geen ketens hier (daar zijn we niet zo van as you know) maar meteen zo'n straatje waar de charmante adressen zij aan zij gehuisvest zijn. Eerst maar eens naar kinderwinkel Petozzi, op nummer 10a. Denk labels als Gray Label (o, zo mooi), Liewood en Carlijn Q. Super smaakvolle kinderkleding en zulk leuk speelgoed (denk: tatoeage pennen, de leuke magna tiles, setjes om zelf nagellak te maken etc).

Koffiebar Drab
Koffiebar Drab

Even bijkomen van al dit vrolijke kinderspul doe je bij de buren, waar je Drab - no boring coffee vindt. Een heerlijke koffiebar waar je ook leuke workshops zoals 'latte-art' kunt volgen. te gek! Willen wij ook! En in de webshop vind je ook fijne koffie-items.

Lucy Lane & Le Point
Lucy Lane & Le Point

Bij de andere buren is het altijd een feestje om langs te komen. Hier zit Lucy Lane; een begrip bij modeminnend Den Bosch (en verre omstreken). Eigenaresse Zygi bracht haar Vlaamse gevoel voor stijl en klasse naar Nederland. Wat een heerlijk adresje is dit. Hie staat persoonlijke aandacht hoog in het vaandel en kun je in een relaxte sfeer de allermooiste items bij elkaar kiezen. Echt alléén maar mooie items kom je hier tegen. Merinowollen jurken, heerlijke coats, prachtige boots en zachte leren handschoenen. Wow, wow. We zijn nog maar net begonnen en besteden alweer veel te veel tijd in deze winkel. Einde dag komen we nog even terug, beloven we. Leuk om te weten: een paar pandjes verderop heeft de ondernemende Zygi nóg een winkel geopend: Le Point. Nog maar net open en nu al zo leuk. Hier kunnen winkels voor een kortere periode het pandje huren. Zo komen er steeds andere pop-up concepten. Tussendoor organiseert Zygi er ook van alles, zoals een kerst pop-up winkel. Prachtig pandje (we mochten even naar binnen gluren) en qua locatie natuurlijk top. In de gaten houden, want hier gaan leuke dingen plaatsvinden!

OAK (links) en AAF
OAK (links) en AAF

Loop je nu door, dan maakt de Kruisstraat een splitsing. In deze splitsing zit een fijn restaurant: Nom Nom. Biologisch en met een hoop vega en vegan lekkers op de kaart. Ook het bijbehorende terras is fijn. Aanrader! Wij gaan linksaf de Snellestraat in. Ook hier vind je het ene na het andere leuke winkeltje. Zo spotten we OAK Den Bosch: om meteen zó blij van te worden. Rekjes vol kleding van merken als Selected Femme en Nümph, maar ook veel interieuritems die we zelf zo leuk vinden. De Glasilium vaasjes, tegeltjes van Storytiles, vaasjes van Studio Harm & Elke, plantaccessoires van Botanopia en zoveel meer... Een heerlijk adresje. Een paar deuren verderop zit AAF Concept Store. Ook al zo'n leuk, creatief en origineel adres. Hier veel posters van het leuke Studio Boot, mooie ansichtkaarten en fijne woonaccessoires. leuk adresje.

Wanderwood
Wanderwood

Wát een leuke straat is de Snellestraat. Zoveel mooie adresjes. Schuin aan de overkant lopen we binnen bij Wanderwood - earth friendly boutique. een fijne winkel waar het heerlijk ruikt naar zeep en de mooiste duurzame labels zijn uitgekozen. Van prachtige zachte kussens en tapijten tot kleding, handgemaakte zeep en sieraden. Wat een mooie collectie en een fijn ingerichte winkel. Mis dit adresje niet, als je in Den Bosch gaat shoppen! En ja, we zagen nog (veel) meer leuke adresjes in deze straat, je moet er gewoon zelf even naartoe en kjken waar je naar binnen wilt glippen. Voor ons was het in elk geval tijd voor de lunch en die gingen we houden bij ook al zo'n leuk adres...

Heerlijk lunchen bij Plant
Heerlijk lunchen bij Plant

... want dat is Plant. Een green café met green boutique en zóóó leuk. We namen plaats aan het barretje bij het raam (lekker mensen kijken) en hebben er heerlijk - groen - geluncht. Echt zálig. De sfeer is er ontzettend fijn. Overal planten, leuke spullen die je kunt kopen, fijne zitjes en op een super centrale spot: op de Schapenmarkt. Wewaren er niet weg te slaan, maar andere leuke boetiekjes wachtten op ons!

Koekwaus, zo leuk
Koekwaus, zo leuk

We waren nu bij de Vughterstraat en ook daar zitten veel leuke winkels. Zoals Koekwaus: een toffe naam voor een toffe winkel. lekker veel kleding, sieraden, woonaccessoires en dat allemaal van leuke merken. Echt een toffe store waar je zeker op ontdekkingsreis wilt.

Tof pand van Sissy-Boy
Tof pand van Sissy-Boy

We willen ook nog even naar de chique Verwerstraat. Hier vind je onder meer de mooie winkel van Vanilia, de stoere woonwinkel RAW Interiors en Westside (foto onder), een conceptstore voor hem en haar. Bijzondere winkel, met giga coffeetableboeken (prachtig), coole sneakers, mooie kleding en art-achtige woonaccessoires. Een mix aan stijlen en zeker leuk om even naar binnen te lopen. Hier scoor je originele cadeaus!

Westside op de Verwerstraat en slenteren door de Korte Putstraat
Westside op de Verwerstraat en slenteren door de Korte Putstraat

Even verderop zit Sissy-Boy en echt: dit is het allermooiste winkelpand dat we van ze kennen. De winkel in Antweropen vinden we al geweldig, maar deze zit in een voormalig bankgebouw en is helemaal geweldig. Super tof ingericht, compleet met oude kluisdeur en zelfs kleine kluisjes. Je kunt er lekker rondlopen, plaatsnemen op de relaxte banken, kleding passen, woonaccessoires en cadeautjes shoppen of lekker chillen in het bijbehorende café. Helemaal Sissy-Boy, helemaal fijn. Hier zouden we de hele middag wel willen blijven!
.
Maar de dag zit er bijna op voor ons, dus via de Korte Putstraat (hotspot voor leuke terrassen en restaurants, hier wil je zijn!) lopen we terug naar het station. De Korte Putstraat is een leuke plek om de dag af te sluiten omdat je hier de keuze hebt tussen heel veel leuke tentjes. En als je dan terugloopt naar het station (waar je overigens ook meteen een heel grote parkeerplaats vindt), passeer je dus weer de banketbakkerij van Jan de Groot. En ja, dan weet je het wel... :-). Een zalige dag was het. Aanrader, ga hier snel eens heen en neem al deze tips mee! Zijn we een heel leuk adres vergeten? Laat het ons weten in de comments!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)