Sapkuur volgen? Check deze tips & tricks!

Sapkuur volgen? Check deze tips & tricks!
Sapkuur volgen? Check deze tips & tricks!

Het kan zo lekker zijn: even je lichaam resetten. Weg met suikers, cafeïne en conserveringsmiddelen, maar even de boel een flinke oppepper geven. Ook toe aan een gezonde boost? Het volgen van een sapkuur van HappyJuicy is dan een goed en lekker idee. Deze tips & tricks zijn handig om even mee te nemen.

Denk je er wel eens over om een sapkuur te volgen? Het kan echt zo lekker zijn: even de boel schoonmaken, lekker veel vitamines en mineralen binnenkrijgen en je helemaal 'healthy' voelen... Elk sapje bestaat uit een mix van vitamines en mineralen. Door een paar dagen een sapkuur te volgen, doe je lekker veel nieuwe energie op. Met deze tips & tricks maak je het volgen van een kuur tot een succes:

1. Bereid je goed voor
Wil je een van de detox kuren volgen? Start niet cold turkey, maar bereid je tijdens de dagen vóór de kuur goed voor. Dat maakt de overgang van 'normaal' eten naar het drinken van de sapjes een stuk kleiner. Stop enkele dagen voor de kuur met het drinken van koffie, zwarte en groene thee (zit cafeïne) in en eet geen suiker. Wijntjes en andere drankjes laat je staan, want de alcohol moet echt uit je lijf verdwenen zijn. Overbodig om te zeggen, maar roken doe je natuurlijk ook niet. Je kunt ook nog een stapje verder gaan en een paar dagen geen koolhydraten eten. Zo maak je de overgang zo klein mogelijk!

2. Sapjes uit de supermarkt? Mwah...
Supermarkten verkopen volop 'gezonde' vruchtensappen maar let op! Deze worden gemaakt door het sap uit de vruchten te persnen totdat er een concentraat ontstaat dat wordt aangelengd met water en suiker. Maar... hiermee verlies je bijna alle vitaminen en mineralen die je juist wilt nemen. Kortom: zonde van je geld en het doet niets voor je gezondheid. De sapjes van HappyJuicy worden op een heel andere manier gemaakt. Hier wordt het sap koud en op langzame snelheid geperst, waardoor veruit de meeste smaak, nutriënten en enzymen behouden blijven.

3. Het positieve effect van groente en fruit
Voor een gezond lijf heb je groente en fruit nodig. Eet je op dit moment te weinig groente en fruit? Dan is het heel slim (én lekker!) om dit aan te vullen met gezonde slowjuice sapjes. Je gaat je lekker, gezonder en vol energie voelen. En dat heeft positieve invloed op je hele leven!

4. Afvallen met een detox kuurtje?
Wil je een gezond, fit en healthy lijf, en is het fijn als je at kilo's afvalt? Allereerst: kies voor een gezond voedingspatroon. Veel groente en fruit, weinig tot geen suiker, geraffineerde voedingsstoffen en drink veel water. Zo'n gezond voedingspatroon kun je perfect ondersteunen met een detox kuur. Je zult zien dat je binnen no-time een aantal kilo's kwijt bent (fijn: pas je in die geweldige broek of in dit mooie feestjurk). Het werkt enorm stimulerend om een paar kilo kwijt te zijn, maar je ook helemaal 'schoon' te voelen. Houd daarna je gezonde voedingspatroon vast. Nice to know: vooral bessen, appels en peren worden in verband gebracht met gewichtsverlies.Tuurlijk: af en toe een wijntje of een stuk chocola is helemaal geen probleem, maar zorg ervoor dat de basis lekker gezond is. Dan is zo'n detox kuur een heerlijke ondersteuning waardoor je je extra gezond en fit gaat voelen.  

5. Bang voor hongergevoel?
Veel mensen zijn bang dat ze tijdens het volgen van een sapkuur te kampen krijgen met een hongergevoel. No worries; de sappen zitten vol vezels en geven juist een verzadigd gevoel. Ze leveren duurzame energie, en daar heb je écht wat aan. Go for it!
 

 

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)