Op reis in eigen stad

met rugtas en plaid op pad (rechts zie je een borduursel van de st. stevenskerk)
met rugtas en plaid op pad (rechts zie je een borduursel van de st. stevenskerk)

In Nijmegen wonen is geen straf, integendeel. Ik heb hier zo vaak een vakantiegevoel. Met de strandjes, de Waalkade, bossen, heuvels, parken en stadstuinen is het hier goed vertoeven. Momenteel is de Vierdaagse en zijn daarmee (voor mij) de Vierdaagsefeesten aan de gang. Een grote happening. Zoveel mensen, zoveel muziek, zoveel eettentjes, foodtrucks, podia en gezelligheid… Het voelt als een reis in eigen stad.

Overdag zit ik nog steeds achter de computer geplakt, met koptelefoon inmiddels, want ik woon in het stukje centrum waar de dweilorkesten de ganse dag hun kwaliteiten ten gehore brengen. Heel gezellig maar geen doen. Zo einde dag dwarrel ik traditiegetrouw overal en nergens naartoe in en om het centrum. Van kade naar park, van plein naar kroeg. Heerlijk! Hoe ik dat doe?

relaxen onder de Waalbrug en op zondag stond de Waal in vlammen
relaxen onder de Waalbrug en op zondag stond de Waal in vlammen

Met een rugzak en plaid strijk ik overal en nergens neer. Net waar we op dat moment zin in hebben. Volle bak tussen de mensen (leuk, mensen kijken) of op plekken die je als inwoner kent. Zonder geluid, zonder massa, even zonder ruis en prikkels. Een plaid (of dekentje of kleed, hoe je het wilt noemen) is onmisbaar voor me. Niet alleen deze week, maar eigenlijk al de hele zomer. Compleet overbodig maar voor mij een extra toevoeging is het om dat te doen met een mooi exemplaar. Dat is die van Ferm Living. (die is heel zacht! …) Deze gebruik ik ook als dekentje wanneer het ’s avonds koud wordt en ik toch buiten wil zitten. Daar is ‘ie iets geschikter voor, gezien de prijs. Ach ja.

herschel rugzak
herschel rugzak

Ik heb vrienden die doorgaan met feesten tot de wandelaars ’s ochtends vroeg beginnen. En ze dan aanmoedigen op eigen originele niet-nuchtere wijze. Ik ken het enkel van verhalen (uhu, nee echt waar). Op vrijdag overdag staan we op de Sint Annastraat (Via Gladiola) aan te moedigen voor dat laatste stukje support. Dat is bizar gezellig. Als de helden gefinished zijn en ontladen in het feestgedruis gaat bij mij het kaarsje dikwijls uit; ik heb de vrijdagavond nog nooit gehaald.

plaid ferm living
plaid ferm living

Van plan om ook te komen? Zeker doen! De sfeer is fantastisch. Kom je niet, maar wil je je zomer(avonden) doorbrengen vrienden en met mooie items, hier wat leuke accessoires die ik voorbij zag komen in onze webshops. Bijvoorbeeld een leuke plank voor de hapjes (liefde gaat door de maag, toch?!).

Harten snijplank
Harten snijplank

Of hervulbare drinkzakken en meer gekleurd houten bestek. Een strandhanddoek of bio wegwerpbakjes... Het kan allemaal.

hervulbare drinkzak
hervulbare drinkzak

Maak er een mooi eigen feestje van!

gekleurde houten bestekjes.
gekleurde houten bestekjes.
(strand)handdoeken
(strand)handdoeken
bio wegwerpservies
bio wegwerpservies

reacties op dit blog (1)

21 juli 2015
Inge
Hey wat leuk dat plaid: Esher motief! Daar hadden we bijna vloertegels van gekocht maar was toch een beetje te druk voor een klein halletje... Plaid is natuurlijk nog net te doen! Geen leuke winactie aan verbonden? ;-) Misschien tot ziens in het centrum op het Valkhof of bij de Kaaij! Ps vanavond worden er om 20u bloemen vanaf de Waalbrug naar beneden over de Kaaij gegooid. Echt heel flavourites :-)
* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)