Op blote voeten

Blote voeten zeebodempad
Blote voeten zeebodempad

Zomer in het land! Dat betekent slippers aan en gaan... Of liever nog, lekker op blote voeten rondlopen. Vind jij dat ook zo fijn? Probeer dan ook eens een van de uitdagende blotevoetenpaden in ons land. Een leuk en avontuurlijk uitje, maar ook nog eens weldadig voor je voeten. Modder tussen je tenen, kiezels onder je voeten, koud water waarvan je bloed sneller gaat stromen. Durf jij de uitdaging aan om op je blote voeten op pad te gaan? We hebben de leukste blotevoetenpaden voor je op een rij gezet:

De vijf leukste blote voetenpaden:
1.     't Blôde Fuottenpaad (Groningen)
't Blôde Fuottenpaad in Opende is een pad waarlangs en waarop van alles te doen is. Lopen door modder, water en over gras. Onderweg rust je even uit in een hangmat. Op naar het avontuur! 

Blotevoetenpark in Limburg
Blotevoetenpark in Limburg

2.     Het Blotevoetenpad (Gelderland)
Het blotevoetenpad van Hof van Twello is een ware sensatie. Het pad doorkruist verschillende landschappen van boomgaard tot savanne. Blotevoetenwandelaars kunnen er een knapzak huren om te vullen met lekkernijen voor onderweg.  

Een nieuwe sensatie!
Een nieuwe sensatie!

3.     Blote Voeten Zeebodempad (Flevoland)
Een wandelroute van 2,5 kilometer over verschillende en verrassende ondergronden in Kraggenburg. Je start in een koud waterbad en loopt vervolgens over maar liefst 15 verschillende ondergronden. Als dat je voeten niet prikkelt?! 

Loop door water, modder en gras
Loop door water, modder en gras

4.     Het Blotevoetenpark (Limburg)
Ervaar 4000 meter wandelplezier op blote voeten, inclusief hindernisbaan, moddergeul en evenwichtsbalk. Avontuurlijk, uitdagend en gezond. 

5.     Toon Kortoomspark (Noord-Brabant)
Dit Brabantse blotevoetenpad is een belevingspad met diverse uitdagingen. Op de verschillende ondergronden worden je voeten geprikkeld en gemasseerd. Duik in een van de hangmatten, beklim de uitkijktoren en rust na afloop uit in de theetuin.  

reacties op dit blog (2)

08 augustus 2016
Hugo Louter
De pagina over het 't Blôde Fuottenpaad is te vinden op http://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/westerkwartier/blotevoetenpad-opende-westerkwartier
25 juni 2016
Marieke
Het leukste blotenvoetenpad in Duitsland is bij freudenstad, http://www.barfusspark.info/parks/dornst.htm. Met lopen over dennenappels, glas, lange trampo's en ultiem glibberige klei. De kids vonden het fantastisch!!!
* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)