Nieuw en duurzaam: Loop.alife

Stylish de kou in met deze grofgebreide omslagdoeken
Stylish de kou in met deze grofgebreide omslagdoeken

Duurzame mode is aan een opmars bezig en bij Goodfibrations verkopen we kleding en accessoires van inmiddels zo’n vijftien duurzame merken. Onlangs hebben we Loop.alife in ons aanbod opgenomen: een Nederlands merk met een collectie van 100% gerecycled textiel en daarmee een unicum in de modewereld.

Loop.alife is een nieuw circulair lifestylemerk, dat nog maar een paar maanden geleden gelanceerd werd. Oprichtster Ellen Mensink vroeg zich een paar jaar geleden af hoe ze een bijdrage zou kunnen leveren aan het laten slinken van de textielafvalberg en het verduurzamen van de kledingindustrie, die een enorme voetafdruk op de wereld achterlaat. Ze bedacht met haar team een innovatieve aanpak waarbij textielafval wordt omgezet naar nieuwe fashion- en interieurproducten. Zo wordt afval weer grondstof en wordt de keten gesloten.

Voor de productie is veel minder transport en water nodig: super duurzaam dus
Voor de productie is veel minder transport en water nodig: super duurzaam dus

Mooie en duurzame fundamentals van topkwaliteit wil Loop.alife brengen, in plaats van de snel wisselende collecties die je overal ziet. En wat zo leuk is, die fundamentals worden gemaakt van jóuw oude truien. Dat gebeurt gewoon in Nederland, waar afgedankte truien op kleur worden gesorteerd en verschillende gerecyclede kleuren uiteindelijk tot nieuwe kleuren worden gemengd. Voor het terugwinnen van de vezels uit oude truien is geen druppel water nodig. En omdat de vezels niet gebleekt en opnieuw geverfd hoeven worden, verloopt het proces zonder toepassing van chemicaliën en giftige verfstoffen. Door het gebruik van lokale grondstoffen en de productie die zo lokaal mogelijk plaatsvindt, is er bovendien veel minder transport nodig, wat gemiddeld 6 kg CO2-uitstoot per trui bespaart. Hun eigen vernieuwende productiestandaard duidt Loop.alife aan als Truly Circular, wat neerkomt op ‘zero waste’ en 100% gerecycled.

Vest Long Life en Sjaal French Blue voor dames
Vest Long Life en Sjaal French Blue voor dames

De truien, vesten en sjaals van Loop.alife zijn er voor mannen en vrouwen. Ellen vertelde me dat het bij elk item uit de collectie nog is gelukt het materiaal uit de afvalberg zo te mengen, dat het eindresultaat precies de kleur werd die ze voor ogen hadden. Ik vind alle kleuren uit de collectie prachtig.

Moss en Hoodie voor heren
Moss en Hoodie voor heren

Superstoer, de Moss en Hoodie trui voor heren! Met ontwerpen die zo tijdloos, draagbaar en goed gemaakt zijn, wordt bijdragen aan een duurzamere wereld wel héél gemakkelijk.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)