"Mix & match is ons credo"

Denise en Richelle kleden de pasoppen in de showroom aan en... fijn vest uit de nieuwe collectie
Denise en Richelle kleden de pasoppen in de showroom aan en... fijn vest uit de nieuwe collectie

Comfortabele vesten, relaxte broeken, zachte jurkjes en dat alles in poedertinten die altijd met elkaar matchen: het label Fresh! Collection is al jarenlang een van onze favoriete adresjes. Dit jaar is het precies tien jaar geleden dat oprichter/eigenaresse Denise het label oprichtte: “Ik houd van mooi én functioneel. Met onze jurkjes moet je zo op de fiets kunnen springen.”

Ik weet het nog goed. Het zal 2006 geweest zijn. Ik was op De Woonbeurs en zag ineens, temidden van al die meubels, accessoires en design, een hoop drukte in een stand. Tassen vol kleding gingen hier als zoete broodjes over de toonbank. Kleding? Op De Woonbeurs? Het bleek de stand van Fresh! Collection te zijn. Denise moet lachen als ik haar mijn eerste ervaring met Fresh! Collection vertel. Terwijl we samen met officemanager Richelle cappuccino’s drinken in de stoere Fresh-loods in Naarden, vertelt Denise: “We stonden daar tegenover de stand van VT Wonen. Eigenlijk om onze beddengoedlijn te promoten, maar we hadden als extraatje ook een rek vol kleding meegenomen. Dat hebben we geweten! Het was een gekkenhuis. Al op de eerste dag stonden dames in alle maten zich in maatje 38 te proppen, terwijl lieftallige echtgenoten plaids omhoog hielden omdat er geen pashokje was. We hebben de volgende dag meteen extra kleding in alle maten meegenomen. En het jaar daarna namen we pashokjes mee.”

Nieuw: mat-glanzende jersey
Nieuw: mat-glanzende jersey

Relaxed overslagjurkje
Al tijdens haar opleidingen aan de HTS confectie (het huidige AMFI) en de Acadamie Vogue wist Denise dat ze ‘voor haar veertigste’ een eigen label wilde starten. In eerste instantie als merk voor luxe beddengoed met een yoga-achtige uitstraling, maar enkele stuks loungekleding mochten hier niet bij ontbreken. “Het eerste kledingstuk was een heel relaxed overslagjurkje”, vertelt Denise. “Het was direct een succes. Het jurkje zat net zo lekker als een joggingbroek, maar zag er toch heel goed uit.” Het was de basis voor de inmiddels zeer uitgebreide fashioncollectie van Fresh! Collection. Inmiddels is er een hoop veranderd. Na enkele jaren ging Denise zonder haar compagnon verder met het label en de collecties bleven elk seizoen groeien. Het hotel-chique beddengoed is er echter nog steeds, hoewel de kleding al jaren de hoofdmoot vormt. Denise: “Functionaliteit gecombineerd met mooi design is altijd belangrijk gebleven. We zeggen altijd: in onze kleding moet iedere vrouw zich mooier én zelfverzekerd voelen. En je moet er zo op de fiets mee kunnen stappen. Ook fijn: de items kun je steeds weer met elkaar combineren; mix & match is ons credo.”

Eindeloos combineren
Eindeloos combineren

Catsuit
Een schetsboekje heeft Denise standaard op zak, ideeën voor nieuwe ontwerpen pikt ze overal op. “Als ik even de rust heb, borrelen de meeste ideeën op”, vertelt Denise. “We moeten de items zelf altijd mooi vinden. Ik pas alles zelf door; heb een doorsnee maat 38 dus dat is handig. Soms denk je dat een item het helemaal gaat worden, maar slaat het totaal niet aan. Zoals met het gilet dat we ooit lieten maken. Lekker dik, net als onze jasjes, maar de stof bleek te dik te zijn. We maakten een dunnere variant, maar ook die werd door niemand gekocht. We zijn ook wel eens te vroeg geweest met een item. Lanceerden we een catsuit, maar daar moesten de mensen echt aan wennen.”

In de showroom aan het werk
In de showroom aan het werk

Duurzaam leer
Het moet toch wel geweldig zijn om kleding te ontwerpen, te laten produceren en er vervolgens tientallen vrouwen in te zien lopen. “Het runnen van een eigen label wordt zó vaak onderschat”, vertelt Denise. “Het is geen gemakkelijke business; er is veel concurrentie. Ik probeer ze voor te blijven door niet alleen altijd goede kwaliteit te leveren, maar ook door mijn eigen koers te blijven varen. Breisels erbij naast de jogging-achtige items, altijd kiezen voor mooie garens en natuurlijk altijd goede kwaliteit leveren. Willen we riemen produceren, dan laten we ze maken van duurzaam leer uit India. En de meeste stoffen komen uit Italië. In Portugal laten we de meeste items produceren. Zo halen we overal ’t beste vandaan.”

De nieuwe ontwerpen van Denise
De nieuwe ontwerpen van Denise

Flavourites Live
En hoe zit het met de toekomstplannen? “We zijn klaar om de eerste stappen naar het buitenland te zetten”, vertelt Denise. “Daar zijn we nu dus voorzichtig aan mee bezig. En we hebben nieuwe stoffen ontdekt, heel mooie mat-glanzende jersey. Voor iedere vierkante meter stof wordt er een boom geplant in het regenwoud. En natuurlijk staan we ook dit jaar weer op Flavourites Live. Nog geen jaar hebben we overgeslagen.” Dat wordt weer voelen, passen én shoppen. Heerlijk, ik verheug me er nu al op...

Comfortabele vesten: zalig!
Comfortabele vesten: zalig!
Al jaren favoriet: de doorknoopjurkjes
Al jaren favoriet: de doorknoopjurkjes
Hotel-chic beddengoed
Hotel-chic beddengoed
En zachte plaids. Mooi!
En zachte plaids. Mooi!
Comfy, maar mooi
Comfy, maar mooi
Musthave-legging!
Musthave-legging!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)