Lindy what? Lindy hop!

Sally dress en Tabby dress
Sally dress en Tabby dress

Nooit had ik gedacht dat ik een sport zou vinden die tevens een hobby van me zou worden. Dit is wel gebeurd. Sinds december vorig jaar ben ik helemaal into Lindy hop. Lindy what? Een jaren ’20/’30 dansstijl met de daarbij horende jazzmuziek. Swingdance kun je het ook wel noemen.

(links: Sally Dress rechts: Tabby two tone dress)
Lindy hop is een Afro-Amerikaanse dans die opkwam in de jazzclubs van New York. Het is een samensmelting van vele verschillende dansen, maar voornamelijk gebaseerd op jazzdans, tapdansen en charleston. Je danst het meestal met een partner, maar niet met een vaste. Na elk nummer ga je ‘hop’ door naar de volgende. Goed voor je sociale netwerk.

Dansen met live band!
Dansen met live band!

Wat begon met wekelijkse lessen in Nijmegen is inmiddels gegroeid naar een bezigheid die ik zo vaak als ik kan doe. Mijn vakantiegeld heb ik dit jaar niet gespendeerd aan een zon/strandvakantie, ik heb er mijn eerste workshopweekend van betaald. Ik hop naar workshops in Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en wil, zo gauw als de gelegenheid zich voordoet, naar het buitenland. Dikwijls zijn er ‘socials’, ofwel dansavonden. Soms met live band! De sfeer die er hangt is te gek. Als ik het doe vergeet ik compleet wat ik die dag gedaan heb en interesseert het me ook niet wie er allemaal kijkt (vrij bijzonder).

Shine!
Shine!

(boven: Isobel dress)
Er zit enorm veel muzikaliteit, connectie en improvisatie in Lindy hop. Dat maakt het dat je je eigen draai eraan kunt geven. Ook maakt het helemaal niets uit hoe je eruit ziet, wat je achtergrond is, hoe lang je bent of welke leeftijd je hebt. Je gaat er instant van lachen.

Isobel dress met gave print
Isobel dress met gave print

Nu zie ik wel eens meiden/vrouwen hoppen in te gekke jurkjes. Helemaal ‘af’ is het als je draait en de jurk of rok meezwiept. Leuk voor foto’s ook. Als ik dat zie wil ik dat ook. Ik kan geïnspireerd raken van mensen die een bijzondere stijl hebben. Sjaal in het haar, hele tattoo sleeves, gecombineerd met zo’n schattig jurkje… korte pony’s, felgekleurd haar… allemaal heel gaaf.

Op zondag dansen tijdens de Tea Dance
Op zondag dansen tijdens de Tea Dance

(Links: Bita dress Midden: Aingerua dress Rechts: Kitty dress)
Het is de kunst voor mij om dichtbij mezelf te blijven. Met mijn korte blonde haartjes en bleke huid is niet elke stijl of kleur een match met mijn lichaam en persoonlijkheid. Polkadots en drukke prints passen niet bij me, hoe leuk ik het ook vind staan bij anderen. Dus ga ik tegenwoordig de stad in en struin ik het internet af met als doel: Kleding vinden in LindyLoes-stijl! 

Lindy hoppen kun je overal, ook buiten. Dit is bij de Ceuvel
Lindy hoppen kun je overal, ook buiten. Dit is bij de Ceuvel

Shoppen met enige focus is wel aan me besteed. Ik heb al een aantal shops voorbij zien komen, een daarvan in Passi Passe. Een walhalla met originele jurkjes… voor vele types is er wel wat te vinden. Super!

Iets meer LindyLoes... sobere kleuren
Iets meer LindyLoes... sobere kleuren

Hier nog wat voorbeelden. Linksboven: Lovebird sleeveless shift dress Rechtsboven: Prism Quilted Dress Linksonder: Hummingbird dress Rechtsonder: Jurk Wafel

Zoveel stijlen
Zoveel stijlen

Nu weet ik ook wel dat het winter wordt en deze jurken veelal korte mouwen hebben. Maar met een toffe panty, kort of lang vest en stoere boots eronder valt er veel te combineren! Een andere optie is om ook gewoon lekker te gaan dansen en, net als ik, volle bak te zweten zonder gene! 

Lovebirds met mooie rug
Lovebirds met mooie rug

 

Gaaf patroon en model
Gaaf patroon en model

 

De Hummingbird
De Hummingbird
Eenvoud siert. Check de mooie halslijn.
Eenvoud siert. Check de mooie halslijn.

reacties op dit blog (2)

19 oktober 2015
Loes
Ha Inge! Klopt, ik ben er geweest zondag en volg inderdaad lessen in Nijmegen. Superleuke club mensen :) Voor de mensen die interesse hebben: www.lindynijmegen.org Groet! Flavourites Loes
15 oktober 2015
Inge
Hey Loes! Coole jurken :-) Tip: Ook in Nijmegen tegenwoordig hoor, Lindyhoppen! A.s. zondag 18 oktober een gratis Tea Dance in Brebl in hippe Honigfabriek vanaf 15u! (Eerst workshop tot 16:00, daarna vrij dansen tot 19:00) En Nijmegen heeft ook haar eigen Lindyhop club :-) Google Brebl 18 oktober en Lindyhop en je vind het wel! (Krijg hier geen link ingeplakt)
* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)