Liefde voor de (retro)vaas

Een deel van mijn vazencollectie
Een deel van mijn vazencollectie

Onlangs was ik 3 jaar werkzaam voor Flavourites. 3 jaar alweer… Ik kreeg bloemen, een grote bos. Een bos die niet in een vaas paste. Maar ach, gelukkig heb ik meerdere vazen. Of eigenlijk... heel… veel… vazen. Oud, nieuw, groot, klein, kleurrijk en wit.

Het liefst verzamel ik oude vazen, want die vind ik op plekken (en voor prijzen) waar ik verrast word. Bij kringloopwinkels of markten. Struinen door de stad, bij vaste adresjes, op markten. Me laten verrassen door wat ik tegenkom tussen alle oude (leuke) meuk. Het voelt als een sport. Ook online shoppen kan me dat gevoel geven. Maar dan zittend achter mijn beeldscherm. Ik heb zoveel vazen dat ik ze inmiddels namen geef. Habbekrats, Het Goed, De Snuffelhal, De Heukelemse markt, de Cuijkse Markthal, Retroloekie… een reminder voor waar ze vandaan komen. Check onze woonrubriek vintage/brocante en struin met me mee! 

Vaas Habbekrats
Vaas Habbekrats

Of ik enkel oude parels heb? Nee, ook nieuwe. Want sommige kon ik gewoon niet laten staan. Zo heb ik twee potjes van Elke van den Berg met prachtige illustraties en zachte kleuren. Ik heb er een aantal vetplanten in gezet van Dille & Kamille, waar ik ook mijn gedroogde varianten vandaan haal. Ik heb ook een aantal vazen van House Doctor en de Paper Vase. Het onderhouden van verse bloemen en planten is niet iets waar ik erg goed in ben. Geliefd blijven dan ook de tijdloze papieren blommen van Jurianne Matter.

Vaas Elke van den Berg
Vaas Elke van den Berg

Eenmaal verzameld kan ik mijn zaterdagen prima slijten in het positioneren van mijn collectie. Op kleur, op vorm, op grootte… gevuld of leeg (want een mooie vaas kan leeg ook mooi zijn). Hartstikke leuk. Het leegt mijn hoofd. En krijg ik een mooi bos dan hoeft de gever zich niet beledigd te voelen als ik ze uit elkaar pluk. De meest zorgvuldig samengestelde boeketten zullen zich verspreiden door mijn huis. En krijgt daarmee elke ruimte een eigen touch

Een aantal vazen op mijn oude kast
Een aantal vazen op mijn oude kast

Komende week is het Vierdaagse in Nijmegen (waar ik woon). Daar horen Gladiolen bij. Maar geen gladiool voor mij: Ik wandel de tocht niet, loop enkel van feest naar feest. 

Vazen van House Doctor
Vazen van House Doctor

Mocht je wel meelopen, laat het me weten! Dan moedig ik je vrijdag de 24e aan op de St. Annastraat! Met een gladiool in mijn hand. Mochten we elkaar mislopen: Veel succes! En alle respect.

Paper Vase met het Melkmeisje
Paper Vase met het Melkmeisje

 

Zo doe ik dat dus...
Zo doe ik dat dus...

reacties op dit blog (1)

19 juli 2015
Kieke Le Chique
Wat heerlijk dat er maar van dat soort types zijn als ik. Mijn High Tea's krijgen ook altijd een vintage tintje, daar ben ik gek op!
* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)