Kleden als schilderijen

Moooi Carpets Eden Queen vloerkleed 350
Moooi Carpets Eden Queen vloerkleed 350

Vaak hoor ik dat men het moeilijk vindt om kleuren te kiezen in huis. Wellicht heb ik een tip voor je. Ikzelf heb ervoor gekozen om als basis een Perzisch tapijt te nemen die vol kleurnuances zit. Daarbij heb ik kleurenstalen gezocht en hier woonaccessoires en meubels in bijpassende tinten uitgekozen en/of geschilderd. Met succes! Bij Flinders zag ik heel veel mooie kleden, sommige lijken wel schilderijen, zo karakteristiek. Om je wat inspiratie te geven licht ik er vijf uit.

Dit ronde kleed, met een diameter van 350 cm, is ontworpen door Moooi-oprichter Marcel Wanders. Een dergelijk schilderij heb ik hangen aan de muur. Heel gaaf dat hier ook kleden van zijn nu! Het doet denken aan de stillevens van de Hollandse en de Vlaamse meesters. Houd je de rest van de meubels simpel dan is dit kleed een prachtige eye-catcher.

Scribble Black Green Blue vloerkleed 200x300
Scribble Black Green Blue vloerkleed 200x300

Dit Scribble Black Green Blue vloerkleed is ontworpen door Front. Dit tapijt is onderdeel van de ‘Scribble’ serie, waarbij het lijkt alsof er met waskrijt op is ‘gescribbeld’. Er zijn meerdere varianten en de kleuren zijn enorm intens!

Magic Marker door Bertjan Pot
Magic Marker door Bertjan Pot

Deze komen uit de Magic Marker serie van 3, ontworpen door Bertjan Pot. Opgebouwd uit rechthoekige vormen en ontzettend kleurrijk. Je zou hem ook aan de muur kunnen hangen als schilderij, lijkt me gaaf.

Vloerkleed Desso Vintage 200x300
Vloerkleed Desso Vintage 200x300

Een mix van retro, oude patronen, sierlijke vormen en toch een stoer karakter. Doordat her en der de kleuren vervagen en ook weer helder zijn is het een mooie samenstelling. Dit kleed is van Desso.

Vloerkleed Zuiver Salmon 80x200
Vloerkleed Zuiver Salmon 80x200

Dit betaalbare kleed van Zuiver vind ik de meest gezellige. Door de structuur, de verschillende kleuren in de banen en doordat het me doet denken aan wintertruien en sjaals. Deze is goed te combineren met verschillende woonstijlen, zowel met landelijk, industrieel, modern, Scandinavisch als neutraal.

Hay vloerkleden
Hay vloerkleden

Nog een betaalbare optie, 80x200 cm groot en in verschillende kleurstellingen verkrijgbaar zijn deze kleden van HAY. Met rechts mijn persoonlijke favoriet in zowel warme als koele tinten. Nieuwsgierig wat er nog meer is? Bekijk hier nog veel meer opties!

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)