Kies voor duurzame en gezonde pannen!

Kies voor duurzame en gezonde pannen!
Kies voor duurzame en gezonde pannen!

Wanneer je opzoek bent naar een setje nieuwe pannen, weet je waarschijnlijk ook dat er hierin enorm veel keuze is. Hierdoor kan het erg lastig zijn om de juiste pannen te kiezen die ook het beste bij jou zullen passen. Wanneer je in de keuken staat, wil je alles natuurlijk het liefst zo simpel mogelijk houden, op deze manier kun je natuurlijk het snelst een heerlijk gerecht neerzetten. Wat over het algemeen het belangrijkste is, is dat je een pan hebt die niet aanbakt en makkelijk schoon te maken is. In deze tekst lees je dan ook meer over gezonde en duurzame pannen zodat jij een goede aankoop kunt doen. 

Vermijd pannen met teflon 
Wanneer je opzoek bent naar nieuwe pannen, let je natuurlijk op bepaalde aspecten. Hierbij is het ook zeer af te raden om een pan te halen waar teflon in zit verwerkt. Teflon is een stofje dat vaak zit verwerkt in pannen met een anti-aanbak laag. Dit stofje kan vervolgens schadelijk worden bij hoge temperaturen. De taak van teflon is om te voorkomen dat etensresten achterblijven in de pan waardoor deze lastig is schoon te maken. Echter heb je tegenwoordig veel betere oplossingen hiervoor die niet schadelijk zijn voor je gezondheid. 

Wat zijn dan duurzame en gezonde pannen? 
Of je er nou van houdt om in de keuken te staan, of het liefst zo snel mogelijk een gerecht klaar wilt hebben, goede pannen zijn van essentieel belang om gezond en lekker te kunnen koken. Zo worden gezonde en duurzame pannen steeds populairder en laten mensen steeds vaker de pannen met teflon staan. Het is erg goed dat mensen zich steeds meer bewust worden van duurzaamheid en gezondheid. Echter kan het wel lastig zijn om dan de juiste pannen te kiezen wanneer je hier niet zoveel verstand van hebt. Een voorbeeld van duurzaam en gezond zijn keramische pannen. Een keramische pan is een pan waarbij een laagje keramiek aan de binnenkant is verwerkt. Dit laagje vormt de anti-aanbak laag waardoor jouw eten niet zult aanbakken en je de pan eenvoudig kunt schoonmaken. Ook is een keramische pan erg gezond doordat er dus geen teflon in is verwerkt en je geen olie of boter nodig hebt bij het koken. Ook zijn de pannen erg sterk en kunnen ze niet verbanden doordat ze bestendigd zijn tot wel 450 graden. Wanneer je geïnteresseerd bent in zo’n keramische pan maar toch niet al te veel uit wilt geven zijn kan het soms voordelig zijn om te gaan voor een keramische pannenset. Je kunt zo’n set dan uitkiezen aan de hand van welke pannen jij nodig hebt waardoor je in één aankoop de pannen kunt hebben die jij wilt.  

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)