Jouw foto op canvas: 5 originele ideeën!

Kies voor foto's zonder al te veel 'ruis'
Kies voor foto's zonder al te veel 'ruis'

Op zoek naar een origineel cadeau? Of wil je je herinneringen voor jezelf vastleggen? Een foto op canvas laten vereeuwigen is áltijd een goed idee. Met deze vijf creatieve tips wordt het gegarandeerd een succes!

Tip 1: Wees kritisch
Heb je een mooie foto gevonden die je graag op canvas wilt laten afdrukken? Wees kritisch. Is de foto écht mooi? Is hij niet te donker of juist overbelicht? Let bijvoorbeeld op tegenlicht (het onderwerp wordt dan vaak veel te donker) en check goed of de foto wel scherp is. Wellicht ken je iemand die handig is met Photoshop en jou kan helpen met het bewerken van de foto. Probeer ook een foto te kiezen waarop niet teveel 'ruis' staat: hoe duidelijker het onderwerp in beeld is zonder allerlei 'rommeltjes' eromheen, hoe beter. En als je kiest voor enkele kleuren op de foto, oogt hij een stuk rustiger. Kortom: wees kritisch op de foto die je uiteindelijk op canvas laat afdrukken.

Mooi: een tweeluik in een bijzondere uitsnede
Mooi: een tweeluik in een bijzondere uitsnede

Tip 2: Kies voor meerdere foto's bij elkaar
Eén foto is ook maar alleen. Mooi is een twee- of drieluik: foto's in hetzelfde formaat die je strak naast elkaar hangt. Of maak juist een speelse collage van meerdere foto's op canvasdoeken in verschillende formaten. Kan heel leuk zijn, vooral als je kiest voor een bijzondere uitsnede.

Tip 3: Een tekening als kunst
Heeft je kleine spruit een práchtige tekening gemaakt die je graag wilt bewaren voor jezelf, of voor opa & oma? Scan de tekening in en laat 'm afdrukken op canvas. Jouw oogappel als Rembrandt in de dop, hoe geweldig! Natuurlijk is het ook leuk om, als je meerdere kinderen hebt, ze stiften te geven in enkele kleuren en ze hiermee een mooie tekening te laten maken. Zo krijgen de canvasdoeken allemaal een eigen 'signature', maar hebben ze toch dezelfde uitstraling. Succes gegarandeerd!

Tip 4: It's all in a mix
Die tekening van de voorgaande tip was natuurlijk al een goeie. Maar je kunt de boel natuurlijk extra uitbreiden. Hoe? Door een aantal bijzondere foto's te selecteren, en deze aan te vullen met scans van briefjes, tekeningen, entreekaartjes en andere herinneringen. Laat ze op canvas afdrukken en hang ze in een groep bij elkaar. Ontzettend leuk van bijvoorbeeld de kraamweek van je baby, je bruiloft, die bijzondere reis of een andere dierbare herinnering.

Tip 5: Maak een serie
Leuk om van de kinderen te maken: een foto uit elk jaar, die je laat afdrukken op canvas en naast elkaar hangt. Je blíjft ernaar kijken...

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)