Jongenskleding: een uitdaging?

Het blouseshirt van Vintage Cowboys
Het blouseshirt van Vintage Cowboys

Het is een veelgehoorde klacht van 'jongensmoeders': voor meisjes is veel meer kleding te koop! Ben ik het helemaal mee eens. Gelukkig is er een aantal webshops (je vindt ze ook bij ons op Flavourites) dat wél een fijne fashionassortiment heeft voor stoere jongens. Als moeder van een jongen (en ja, ook van een meisje) vond ik dat het wel eens tijd was om wat leuke items voor kleine mannetjes in kaart te brengen. 

Zoon is alweer elf jaar oud. Bijna basischool-af en met een steeds duidelijker mening over wat 'ie wel en niet aan wil. Hij is de moeilijkste niet qua kleding, maar wil er wél altijd leuk uitzien. Toen hij nog heel klein was, beklaagde ik me er regelmatig over dat er zo weinig écht leuke, hippe jongenslabels waren. Gelukkig kwam daar langzamerhand wel verandering in; het ene na het andere leuke kinderlabel (sommige zelfs speciaal voor jongens) kwam in die tijd op. Gelukkig! Maar je moet er nog altijd wél goed naar zoeken. Het allerleukste vind ik de kleinschalige labels die kleding maken die echt in een behoefte voorziet. Zo vind ik hippe blousjes voor jongens superleuk, maar ik snap ook dat die mannetjes wel een beetje bewegingsvrijheid nodig hebben. En tja - een blousje rekt niet altijd even goed mee. Vintage Cowboys speelt hier heel handig op in met blouseshirts waarbij de mouwen zijn gemaakt van zachte jersey. En die lastige knoopjes? Die zijn hier niet te vinden; je maakt de blousjes open en dicht met drukknoopjes. Leuk om te weten: de kleding van Vintage Cowboys wordt in heel kleine oplages gemaakt. Niiks geen massaproductie dus, maar juist unieke exemplaren waar niet de halve buurt in rondloopt.

Onverwoestbare jeans
Onverwoestbare jeans

En dan het broekenprobleem. Hoe vaak ik het wel niet heb meegemaakt dat mijn mannetje met scheuren in z'n broek thuiskwam... Ik zie hem nog vol trots z'n eerste slidings maken in de gangen van school. Hoe cool vond hij dat. Ik was er iets minder blij mee, want vanaf dat moment waren z'n broeken vaak meer gat dan stof. Van alles verzonnen we erop. Lap erachter, lap erop. Zelfs kniestukken maakten we erop - lekker seventies. Totdat ik de broeken van Mad Monkeys ontdekte. Zó handig, met extra stevige, onverslijtbare kniestukken. Super stoere broeken die écht veel langer meegaan dan gewone broeken. Echt mensen: een supertip!

Ook leuk: broeken met super slijtvast kniestuk van Mad Monkeys
Ook leuk: broeken met super slijtvast kniestuk van Mad Monkeys

Je hebt de broeken in allerlei kleuren en in verschillende jeanssoorten. Tja, je moet er soms maar net tegenaan lopen... Maar dit is dus een heel simme tip voor jongensmoeders. En pssst... toch ook een tip voor moeders van stoere meiden.

Zelf ontwerpen!
Zelf ontwerpen!

Ook leuk: ga zelf aan de slag met het ontwerpen van T-shirts. Kan bij Stoere Binkies, waar ze bijvoorbeeld shirts met de opdruk van zo'n koptelefoon hebben. Kun je zelf de gewenste kleur en maat shirt bij uitkiezen. Check dan meteen even de andere kleding die ze er hebben, zoals de altijd mooie items van Little Label. Deze joggingbroekjes zijn perfect voor de vaak dunne mannekes. Ik ben er in elk geval groot fan van. En mijn mannetje ook.

 

 

reacties op dit blog (1)

24 januari 2016
Moortgat Karen
Natascha bedankt voor de tips! Die extra stevige broeken ga ik nu alvast bekijken! Prettige zondag! Karen
* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)