Je eigen sieraden capsule

Aan de slag met je persoonlijke jewelry capsule
Aan de slag met je persoonlijke jewelry capsule

Daar zitten we dan, in onze capsule. We werken thuis, krijgen onderwijs thuis, sporten thuis en zijn blij als we een boodschap kunnen doen of even naar buiten kunnen om te wandelen of te fietsen. Dat zijn de lichtpuntjes waar we ons aan vast houden. Een ander lichtpuntje is dat we weer ruimte krijgen om te genieten van de kleine dingen om ons heen. En dat geldt ook voor het dragen van sieraden. Kijk eens bewust naar je eigen sieradencollectie en ga aan de slag om jouw persoonlijke Jewelry Capsule te creëren!

 

 

Het dragen van sieraden is puur persoonlijk. Misschien draag jij het liefst sieraden met een speciale betekenis, bijvoorbeeld een trouwring of de oorbellen die je van je beste vriendin na een moeilijke tijd kreeg. Of ben jij juist meer het type dat dol is op een dagelijkse variatie van je sieraden en accessoires? Vaak zorgt de lente voor een gevoel van opruimen en laten velen van ons daar nu nou onverwacht de tijd voor hebben!

Nancy over haar jewelry capsule
Nancy over haar jewelry capsule

Behalve mijn kleding heb ook ik laatst mijn sieraden door mijn handen laten gaan, weer even kijken wat ik zoal verzameld heb. Ik stelde mijzelf hierbij bewust de vraag: “Draag ik alles nog?” Ben ik nog steeds heel blij met mijn collectie?”. Kijk, ik ben van nature wel een sucker voor sieraden, maar toch kan ik zeggen dat ik oprecht alle sieraden draag. Ik heb een hele duidelijke basiscollectie die ik elk seizoen aanvul met trendy items. Het fijne van zo’n capsule is dat ik precies weet wat ik heb en veel makkelijker mijn sieraden kies bij een outfit of voor een bepaalde gelegenheid. Ik wil daarom wat tips met je delen om jouw persoonlijke Jewelry Capsule voor dit seizoen samen te stellen. En begrijp me goed, ik wil je zeker niet aansporen om persé meer sieraden te kopen of om juist items weg te doen, maar juist om te helpen sieraden te verzamelen waar jij blij van wordt en die een goede aanvulling zijn op jouw garderobe. Het aantal items in je eigen sieradencapsule varieert uiteraard en is afhankelijk van jouw eigen lifestyle en voorkeuren. Om te beginnen houd ik van minimalistische, tijdloze sieraden. Dit zijn sieraden die ik het hele jaar door draag en vaak ook combineer met seizoen items.  Mijn basiscapsule begint met een paar studs. Studs zijn zo lekker easygoing. Ze geven een subtiele finishing touch aan elke outfit en zijn perfect om elke dag te dragen.  

De schakelketting
De schakelketting

In mijn basiscapsule zit ook een eenvoudige en verfijnde ketting die alleen te dragen is, maar die ook prima te combineren is met andere kettingen voor als ik daarmee meer wil opvallen. De schakelketting is bijvoorbeeld zo’n mooie basisketting die ook prachtig staat met andere kettingen. Maar denk ook aan een fijne ketting met een kleine hanger.

Zilver, goud en rosé: draag het gewoon door elkaar
Zilver, goud en rosé: draag het gewoon door elkaar

Naast mijn trouwring heb ik nog een aantal ringen die, zoals ze dat mooi noemen, stackable zijn. Dat wil zeggen dat ik verschillende ringen met elkaar combineer die heel mooi op elkaar aansluiten. Ik combineer hierbij zelfs goud en zilver met elkaar. En geloof me, dat kan prima!

Tijdloos chic: de bangle
Tijdloos chic: de bangle

Hoewel ik de armband zeker tot mijn basis jewelry capsule vind horen, is dit wel een sieraad dat ik vooral draag in de lente en zomer of op speciale gelegenheden. De reden hiervoor is dat ik dan vaak een outfit aan heb waarbij mijn bovenkleding korte mouwen heeft of soms mouwloos is. Ik vind het dan mooi om mijn polsen te accentueren met een mooie armband. Dat geeft toch dat vrouwelijke en sierlijke gevoel. De bangle in goud (of hier in het zilver) is hierbij wel favoriet, juist omdat deze makkelijk te dragen is met een basic shirtje, maar ook je feestlijke oufit weer op kan halen. Daarbij leent de bangle zich bij uitstek voor het ‘mixen en matchen’ met andere armbanden.  

Breid je basiscollectie langzaam uit
Breid je basiscollectie langzaam uit

Als je je basiscollectie aan sieraden hebt bepaald, is het heel makkelijk om deze uit te breiden en te combineren met items die heel goed passen bij je lente- en zomeroutfit.

Lente-proof met een vleugje kleur
Lente-proof met een vleugje kleur

Het leuke van de lente is dat je weer meer kleur gaat zien in alle outfits, maar ook items die meer opvallen. Voeg daarom een aantal opvallende of kleurrijke sieraden toe aan je basiscollectie om deze ‘lente-proof’ te maken.  Ik geef je hierbij wat inspiratie! Onthoud wel dat hoe jouw Jewelry capsule er ook uitziet of uit zal zien, kies vooral de items die bij jou passen en waar jij je goed bij voelt. Alleen dan komen jij en je sieraden het beste tot hun recht.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)