Is dit echt kamperen?

It dreamlan en Yurt Frankrijk
It dreamlan en Yurt Frankrijk

Ik ben geen kampeerder. Nooit geweest ook. Ik ben er gewoon niet zo goed in: drie weken verblijven op een overbevolkte camping, slapen op een (te) dun matrasje en in het holst van de nacht een sprintje moeten trekken naar het toiletgebouw. Het is niet aan mij besteed. Hoe blij was ik dus toen de 'glampingtrend' ontstond. Kamperen, maar dan anders. Een - wat mij betreft - geslaagde kruising tussen kamperen en vertoeven in een afgelegen huisje. Want glamping betekent heus nog wel onder de mensen zijn, maar met veel meer ruimte om je heen dan op de meeste campings. En dan vooral: in een leuk, origineel huisje (alle mogelijkheden zijn denkbaar!), met vaak een eigen keuken en sanitair. Nog geen zomervakantie geboekt? Ik heb een aantal leuke glampingadressen voor je gevonden!

Als je net als ik ook wel te porren bent voor een bijzondere glampingvakantie, is Glampings.nl een handig startpunt. Deze leuke website heeft allerlei originele glampingadressen in Nederland en in andere landen van Europa in kaart gebracht. Het ene na het andere leuke glamping-adres duikt hier op. Slapen in een boomhut, in een stylish ingerichte tent, logeren in een pipowagen of in een heuse Yurt... Googlen is niet langer nodig; Glampings.nl stuurt je linea recta naar de allerleukste adressen! 

Glamping boomhut zweden
Glamping boomhut zweden

Wat ik persoonlijk altijd ontzettend leuk vind, zijn boomhutten. Ik trap meteen af met een toppertje: deze boomhut ligt middenin de wildernis van Zweden. Precies daar waar de kerstman vandaan komt! Uit ervaring kan ik je vertellen dat Zweden prachtig is. De Zweden zijn zo aardig, gaan zeer respectvol met de natuur om en weten precies hoe ze jou een beleving in plaats van een vakantie moeten bezorgen. In de zomer kun je op jeepsafari, zwemmen, hiken of kanoën, in de winter kun je hier skiën, sneeuwscooteren, langlaufen of een van die andere leuke wintersporten beoefenen. Wat een geweldig gebied! En oja, de boomhut dus. Er zit een bedstee in, een keukenblok en je kijkt vanuit de hoogte neer op de mooie natuur om je heen. Voor een bezoekje aan het toilet moet je wel even naar beneden klimmen. Maar al met al zeg ik: een superplek!

Glamping Texel Yurt buitenkant
Glamping Texel Yurt buitenkant

Blijf je liever in ons eigen land? Texel is heel populair, schijnt! Daar vind je op een verborgen plekje deze duurzame yurts (spreek uit als joert). Te gek zijn deze Mongoolse tenten, met houten vloer en bijzondere ronde vorm. Lijkt me echt leuk om eens in te logeren.

Glamping Texel Yurt binnenkant
Glamping Texel Yurt binnenkant

Toch liever naar het buitenland, maar wél slapen in een yurt? Je vindt meerdere leuke en onverwachte locaties bij Glampings.nl, zoals deze yurts in Frankrijk. Heb je iets meer kans op zon dan in ons eigen kikkerlandje, want echt - je weet nooit hoe hier de zomer gaat verlopen...

Glamping Yurt Frankrijk buitenkant
Glamping Yurt Frankrijk buitenkant

Deze stylish ecolodges vind je in Friesland, op camping It Dreamlân. Ze vallen wat mij betreft in de categorie Tiny House (ik blogte er al eerder over, kijk hier). Supermooi zijn deze huisjes. Helemaal duurzaam gebouwd van gerecyclede materialen en lekker licht en hip. De lodges liggen vlakbij de Waddenzee en het Lauwersmeer, de plek is superleuk voor kinderen.

Glamping Yurt Frankrijk binnenkant
Glamping Yurt Frankrijk binnenkant

O, nog even een leuke boomhut dan. Deze Treehugger vind je in een 200 jaar oude eik in Italië. Wow, wow! Daar wil ik heen!! Het is best wel luxe daar - tja, we hebben het hier over een glamping, natuurlijk. Geen cámping!

Glamping It dreamlân
Glamping It dreamlân

Oké, nog één laatste lievelingsadresje dan. Voor wie zelfs glamping niet luxe genoeg is... Luxepaarden slapen namelijk niet in een boomhut, maar in een boomhuis. Deze vind je in Duitsland en heeft echt een topattractie: een glijbaan waarmee je zo naar beneden roetsjt! Mocht je nog geen vakantie geboekt hebben, wedden dat je het binnen nu en een uurtje gaat doen? Vite, voordat alles vol zit!

Glamping treehugger Italie
Glamping treehugger Italie

 

Glamping boomhuis Duitsland
Glamping boomhuis Duitsland

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)