Interview Meet & Create Bar op #flavlive 5

De gode smaak van Brainydays.nl
De gode smaak van Brainydays.nl

Nieuw dit jaar op Flavourites Live: de Meet & Create Bar van concept store Brainy Days uit Amsterdam. In de smaakvolle Brainy Days-stijl kun je hier komen aanschuiven bij designers die jou de fijne kneepjes van het vak gaan leren. Vijf weken lang publiceerden we interviews met deze designers. Vandaag het laatste deel: een kort interview met Vera, oprichter en eigenaresse van concept store Brainydays.nl!

Designer facts: Naam, leeftijd, woonplaats, favo hotspot, favoriete webshop, en waarom?
Ik ben Vera de Ruijter, eigenaar en Creative spirit van online store www.brainydays.nl. Ik ben 30 jaar en woon in Amsterdam.
Eigenlijk zijn heel er heel veel plekken waar ik graag kom. Zo ga ik in de zomer het liefst naar de Tolhuistuin of Plekk in Amsterdam-Noord. Hier heb je super mooi uitzicht op het IJ en niet te vergeten mijn quilty pleasure: nacho’s in combinatie met een lekker biertje. In de winter zoek ik meer de cosy hotspots op waar ze gezellig kaarslicht hebben en een fijne grote openhaard waar je met je vrienden om heen kan zitten zoals bij Hanneke’s Boom. Mijn favoriete webshop is Sec-onlinestore.nl. De meiden die deze Amsterdamse winkel en webhop runnen hebben een neusje voor mooie Scandinavische merken. Ik koop er graag fijne basics en wollen warme vesten.

Vera
Vera

Vertel iets over jezelf en over je merk?
Als stadse avonturier ben ik altijd op zoek naar hotspots, onontdekte producten en merken. Een deel van mijn vondsten koop ik dan ook meteen in. Als ik verliefd word, dan weet ik al meteen hoe laat het is! Ik ga meestal dezelfde dag nog aan de slag door contact op te nemen met de designer zodat ik mijn nieuwe liefde zo snel mogelijk kan gaan verkopen. Eigenlijk is Brainy Days een verzameling van mijn favoriete producten en merken van het moment. Vele items zijn duurzaam en tijdloos en sommige producten zijn leuk voor een bepaald seizoen of mood en maken na een tijdje weer plaats voor nieuwe producten. Mijn vondsten leg ik graag vast op camera waarbij ik graag mijn eigen Brainy signature toevoeg met de styling.

Voor urban explorers
Voor urban explorers

Wat is je favoriete collectie item en waarom?
Met stip op een de leren shopper van Solitude is Bliss. Een praktische tas waar alles in kan, de kleuren zijn tijdloos en de prijs is vriendelijk. Voor €120 heb je al zo’n stoere beauty!

Waar haal je je inspiratie vandaan?
Het liefst fiets ik door de stad en stop ik op plaatsen die mij inspireren. Daarnaast reis ik graag en bezoek ik regelmatig concerten, festivals en zou ik wat vaker door het bos willen wandelen.

Favoriet van Vera: tassen van Solitude is Bliss
Favoriet van Vera: tassen van Solitude is Bliss

Hoe zien je toekomstplanen eruit?
Mijn droom is om van Brainy Days hét inspiratieplatform te maken van Nederland. Mijn idee is om dit te gaan doen in de vorm van een online schatkaart. Ik geloof dat er in iedereen een creatief brain schuilt. Brainy Days denkt met je mee en reikt je de tools en inspiratie aan waarmee jij mee aan de slag kan gaan, Think, Collect, Create is de slogan en omvat in drie woorden perfect waar Brainy Days voor staat.

Ook bij Flavourites zijn wij fan :-)
Ook bij Flavourites zijn wij fan :-)

Heb je een tipje van de sluier over de workshop?
In de workshop gaan we aan de slag met een echte Brainy bestseller! Bereid je voor op een creatief spektakel waarbij we aan de gang gaan met het customizen en stylen van muurvaasjes. Met verschillende materialen en kleuren gaan we aan de gang met het re-designen van het huidige ontwerp. Glaswerk in combinatie met een stoeren leren koord, koper en wie weet wat nog meer!

Altijd op zoek naar nieuwe merken en producten
Altijd op zoek naar nieuwe merken en producten
Steeds weer iets nieuws ontdekken...
Steeds weer iets nieuws ontdekken...
Think, collect, create
Think, collect, create

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)