Interview Meet & Create Bar op #flavlive 3

Aan de slag met een persoonlijk sieraad!
Aan de slag met een persoonlijk sieraad!

Nieuw dit jaar op Flavourites Live: de Meet & Create Bar van concept store Brainy Days uit Amsterdam. In de smaakvolle Brainy Days-stijl kun je hier komen aanschuiven bij designers die jou de fijne kneepjes van het vak gaan leren. Vanaf nu tot aan Flavourites Live: elk weekend een kort interview met een van deze designers! Vandaag deel 3: een kort interview met Melina van het sieradenlabel Cotton Candies. Ontmoet Melina en haar mooie sieraden met teksten op Flavourites Live!

Designer facts: Naam, leeftijd, woonplaats, favo hotspot, favoriete webshop, en waarom?
Ik ben Melina Bongaards, 37 jaar en woon in Den Haag. Mijn favoriete hotspot is Pistache Café in de Prinsestraat, dit is een heerlijk plekje om mijn laptop te openen en een menukaart to die for!
Mijn favoriete webshop is Stockhome.nl; in de wintermaanden vind ik het heerlijk om nieuwe spulletjes voor mijn huis te kopen. Hier vind ik altijd een leuke mix aan stijlen, ze hebben ook nog hele toffe handmade collecties.

Favo hotspot: Stockhome.nl
Favo hotspot: Stockhome.nl

Vertel iets over jezelf en over je merk?
Toen ik in 2010 naast een fulltime baan met mijn label begon had ik nooit gedacht dat ik drie jaar later zelfstandig ondernemer zou zijn, het ging ineens zo hard. Dit kwam mede doordat ik destijds een pionier was op het gebied van betaalbare custom-made textjewelry. Inmiddels heb ik duizenden armbanden van teksten voorzien!
Cotton Candies heeft veel verschillende look & feel's en collecties gehad, nu ben ik eindelijk op een punt dat ik mijn 'rust' gevonden heb. Ik heb nu een minimalistisch, clean beeldmerk en huisstijl passend bij collectie van zilveren sieraden. Ik word het meest gelukkig van het maken van een persoonlijk sieraad, het feit dat ik iemands herinnering of gebaar tot iets tastbaars kan maken vind ik het mooiste wat er is.

Skinny Bar Necklace
Skinny Bar Necklace

Wat is je favoriete collectie item en waarom?
De zilveren Skinny Bar necklace; deze is prachtig in zijn eenvoud en past bij iedere type outfit. Ik draag deze bijna elke dag en krijg en dan ook altijd veel reacties en complimenten op!

Mooi en subtiel
Mooi en subtiel

Waar haal je je inspiratie vandaan?
Mijn inspiratie komt altijd op onverwachte momenten en plekken; van voorbijgangers op straat, een uurtje op Pinterest tot 's nachts een droom.

Inspiratie komt altijd onverwacht
Inspiratie komt altijd onverwacht

Hoe zijn je toekomstplannen met je merk?
Ik wil heel graag een aantal verkooppunten voor mijn zilveren collectie erbij. Verder ben ik sinds kort gestart met het geven van workshops in mijn conceptstore Collectiv. en op locatie, dus ik hoop dat dit net zo succesvol als de webshop gaat worden.

Mooie ringen
Mooie ringen

Kun je al een tipje van de sluier oplichten wat bezoekers bij jouw workshop kunnen verwachten?
Bezoekers kunnen een nu zelf ervaren hoe het is om met behulp van slagletters en stempels een persoonlijk sieraad te maken!

Schuif aan bij de Meet & Create bar
Schuif aan bij de Meet & Create bar
Fijne werkplek
Fijne werkplek

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)