Inspiratieplatform pur sang

Perfect geselecteerde en gestilde producten
Perfect geselecteerde en gestilde producten

Als je de webshop Brainydays.nl al helemaal te gek vindt, heb ik nieuws voor je. Wacht maar tot je de showroom in Amsterdam bezoekt… Wát een geweldig winkelconcept is dit. Met smaak uitgekozen producten, perfect gestyled op verrassende wijze. Een waarschuwing is op z’n plaats: zie hier maar eens met lege handen de winkel te verlaten… Dat lukt je dus niet. Althans, zo verging het mij toen ik een ‘Kijkje achter ’t scherm’ nam bij Brainydays.nl.

Brainydays.nl is voor mij het toonvoorbeeld van een webshop waar ik écht verrast wordt. En geloof me – ik ben heel wat gewend! Kijk die mooie selectie van interieur- en modeaccessoires. Alles is met zorg uitgekozen en past feilloos in de ‘Brainydays.nl' look & feel. Zo’n webshop waaraan gewoon alles klopt. Kijk maar eens naar het Instagram-account van Brainydays.nl: al net zo inspirerend en voorzien van mooie beelden. En de winkel annex showroom? Dat is alsof je die prachtig gestylde wereld van Brainydays.nl ‘live’ binnenstapt.

Vera tijdens een fotoshoot
Vera tijdens een fotoshoot

Het is een doodgewone doordeweekse dag als ik de showroom van Brainydays.nl bezoek. Officieel zijn ze nog niet open, maar ik ben welkom om rond te snuffelen. Stagiaire Heidi is webshopbestellingen aan het inpakken, vaste hulp Sjoukje pleegt telefoontjes en blogger Marlous van Looselab.nl (leuke tip!) deelt de multifunctionele ruimte met Vera’s team en zit aan de lange tafel te werken. En eigenaresse Vera? Die is in Thailand inspiratie aan het opdoen en – zo vertrouwt ze me later telefonisch toe – op afstand bestiert ze de klantenservice en houd ze de social media bij.

Het resultaat van de fotoshoot
Het resultaat van de fotoshoot

Als ik met mijn camera in de aanslag de winkel verken, val ik van de ene verrassing in de andere. Mooie hoekjes, stoere planken waarop de perfect bij elkaar passende producten staan uitgestald, luchtplantjes en robuuste lampjes. Glazen sieradenkistjes met mooie sieraden en groene takjes, op de muur geplakt met kopertape. Kom er maar eens op. En vooral: verzamel al die schatten maar eens op zo’n perfecte wijze bij elkaar. Hoe dóet Vera dat?

BrainyDays inspireert met geweldige styling
BrainyDays inspireert met geweldige styling

Ze vertelt het me telefonisch, na terugkomst uit Thailand. Hoe ze in 2014 en 2015 een pop-upshop had, met heel kleinschalig een webshop erbij. Totdat ze de focus verlegde naar de webshop, die een enorme groei doormaakte. Vera: “Daarna kwam dit pand op de Jacob van Lennepkade op mijn pad. Geen A-locatie, maar een te mooie kans om te laten schieten. Met de winkel wil ik een inspiratieplatform zijn. Hier kan ik al mijn ideeën kwijt. Elke maand gooi ik het interieur helemaal om. Zo is een bezoek aan de winkel steeds weer een nieuwe beleving. Ook het assortiment wisselt steeds. Mensen zeggen vaak: ‘Als iets heel goed verkoopt, moet je het toch steeds weer inkopen?’. Maar ik wil dat niet. Vind je iets leuk, dan moet je er snel bij zijn. Over een paar weken heb ik het misschien niet meer. Maar het gebeurt ook dat ik een bepaald product steeds weer op een andere manier style, zodat het er steeds weer anders uitziet.”

Overal goed gestylde hoekjes
Overal goed gestylde hoekjes

Bij Brainydays.nl vind je vooral veel woonaccessoires. Maar ook fashionaccessoires en sieraden krijgen er een plek. Ik spotte er al de tassen van Sprdlx, waar ik zelf ook zo’n prachtige tas van heb. En Vera heeft meer plannen: “Ik zou graag meer richting fashion willen uitbreiden, maar het is een moeilijk onderdeel. Je zit met de maatvoeringen, veel retouren en seizoensgebonden producten. Wat dat betreft is het echt pionieren in alles wat ik doe. Ik volg daarbij zoveel mogelijk mijn hart. De keren dat ik dat niet deed, had ik achteraf toch spijt. Inmiddels kies ik veel vaker vanuit mijn onderbuikgevoel, en durf ik het beter aan te geven als ik producten minder goed bij Brainydays.nl vind passen. Eigenlijk is het runnen van zo’n concept één grote ontdekkingstocht.

Stagiaire Heidi aan het inpakken
Stagiaire Heidi aan het inpakken

Vol ideeën zit de onderneemster, die een opleiding Fashion & Branding aan het AMFI volgde: “Ik heb zoveel plannen met de winkel. Zoals het ontmoeten van designers van bijzondere producten en het geven van workshops samen met designers. Zo staat er een workshop Instagram fotografie in de planning en een workshop muur macramees maken. En samen met designers ben ik ook bezig met productontwikkeling.” Zo ontwikkelde Vera samen met Animaal Amsterdam pakkende quotes op ansichtkaarten, waarbij Animaal Amsterdam de illustraties verzorgde.

Beautiful
Beautiful

Vera: “Als je in deze tijd een winkel of webshop wilt runnen, moet je je kop boven het maaiveld durven uitsteken. Ik denk dat dat essentieel is om succesvol te zijn. En dat is ook de kracht van mijn winkel. Een inspiratieplatform, dát wil ik zijn.” En wat denk je? Vera heeft helemaal gelijk. Ik heb na mijn bezoekje aan de winkel nog een afspraak met een vriendin, en verschijn véél te laat. Ik kon gewoon niet wegkomen bij Brainydays.nl maar heb goed nieuws voor mijn vriendin: ik nam een cadeautje voor haar mee. Een luchtplantje in een koperen frame, met een groen touwtje op te hangen. Prachtig. En pssst…. Natuurlijk shopte ik er twee. Ook eentje voor mezelf.  Gewoon, omdat ik van dit soort goed gekozen, smaakvolle producten echt ontzettend blij word.

Subtiele luchtplantjes
Subtiele luchtplantjes
Niets aan toe te voegen!
Niets aan toe te voegen!
Beauty's aan de muur
Beauty's aan de muur
Lampvaasje
Lampvaasje
Aan de lange werktafel ontstaan de mooiste ideeën. Hier is Sjoukje aan het werk.
Aan de lange werktafel ontstaan de mooiste ideeën. Hier is Sjoukje aan het werk.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)