Hoe kies je oorbellen die bij je passen

Hoe kies je oorbellen die bij je passen
Hoe kies je oorbellen die bij je passen

Oorbellen zijn er in alle kleuren en maten, zodat er altijd wel een exemplaar is dat bij je past. Maar er is zoveel keus, dat het last kan zijn om iets uit te kiezen, want hoe weet je nou welke oorbellen bij je passen? Er zijn dure exemplaren die je bij de juwelier kunt kopen, maar er zijn ook goedkopere exemplaren die je bij de drogist, budgetwinkels of op de markt kunt kopen. Als je goedkopere versies aanschaft, kun je heel veel kopen en eindeloos variëren, zodat je bij elke outfit een leuke oorbel hebt. Hieronder kun je een aantal tips lezen over hoe je oorbellen kiest die bij je passen.

Gevoelige oren
Het kan zijn dat je gevoelige oren heb, die snel gaan ontsteken. Je kunt dan het beste voor echte, zilveren oorbellen kiezen of oorbellen van goud. Deze bevatten geen stoffen die de huid kunnen irriteren. Je kunt ook nog gaan voor goedkopere oorbellen van chirurgisch staal, deze zijn ook geschikt voor mensen met een gevoelige huid. Loop eens een juwelier binnen om het aanbod te bekijken of speur het internet eens af. Hier vind je genoeg leuke exemplaren voor een leuke deal. Het maakt ook een verschil welk formaat oorbel je draagt. Met gevoelige oren kun je beter voor een klein knopje of iets groter gaan, want grotere oorbellen doen vaak zeer bij gevoeligheid.

Hoe groter hoe beter
Heb jij geen gevoelige huid of oren en houd je van afwisseling, dan kun je elke oorbel dragen die je leuk vindt. Vooral naar een feestje is hoe groter hoe beter. Je kunt hier alle kanten mee op. Sommige mensen vinden grote ringen mooi in hun oren, anderen gaan liever voor een lange sliert met veren. Het is ook leuk om bij elke outfit een bijpassende oorbel te hebben. Je kunt hiervoor gezellig naar leuke Ibiza markten gaan, daar zijn heel veel leuke exemplaren te koop voor een leuke prijs. Dan is het niet erg als je er gelijk een paar tegelijk koopt. Stal ze thuis mooi uit op een oorbellen houder, dan blijven ze mooi!

Nette oorbellen
Misschien houd je niet van al die tierelantijntjes en ga je liever voor wat duurdere, nette oorbellen. Je kunt bijvoorbeeld voor keurige gelegenheden mooie oorbellen met edelsteen kopen. Deze heb je in allerlei verschillende formaten en kleuren, zodat er altijd een is die bij jou past. Ze zijn prachtig en geven een volwassen uitstraling. Er zijn verschillende soorten; onder andere maansteen, labradoriet, ruwe apatiet, ruwe rozenkwarts, amethist, agaat of amazoniet. Kijk gewoon eens welke kleuren en welk materiaal jij het mooist vindt. Op die manier maak je altijd de beste keus!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)