Hoe belangrijk zijn dienstverlenende beroepen?

Hoe belangrijk zijn dienstverlenende beroepen?
Hoe belangrijk zijn dienstverlenende beroepen?

Dienstverlenende beroepen zijn beroepen die niet onder de sectoren landbouw, mijnbouw of industrie vallen. Bij dienstverlenende beroepen kun je denken aan beroepen in het onderwijs, bij de overheid of in de verzorging. Dienstverlenende beroepen zijn extreem belangrijk voor onze samenleving. Zonder dienstverlenende beroepen zal de economie en samenleving een behoorlijke klap krijgen. Sterker nog, er zijn dienstverlenende beroepen nodig om de economie en de samenleving in stand te houden. Kun jij je bijvoorbeeld al een samenleving voorstellen zonder zorgsector?

Is een dienstverlenend beroep iets voor jou?
Heel veel beroepen vallen binnen de categorie dienstverlenende beroepen. Er zit dus ook vast en zeker een beroep tussen die goed op jouw wensen aansluit. Het is dus zeker geen slecht idee om eens na te gaan of er dienstverlenende beroepen zijn die goed bij je passen. Dienstverlenende beroepen kunnen qua werkzaamheden enorm uiteenlopen. In de zorg doe je bijvoorbeeld heel ander werk dan in het onderwijs. Toch zijn al deze banen belangrijk om de economie en samenleving in stand te houden. Men kan dus ook niet zonder zorgspecialisten en onderwijzers. In deze sectoren heerst momenteel een tekort en daarom kunnen vooral deze sectoren heel interessant zijn. De kans op een baan is hier heel groot.
 
Als het je iets lijkt om in de dienstverlenende sector te werken, dan heb je dus tal van verschillende mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld een opleiding volgen aan de hotelschool. Er zijn veel verschillende hotelscholen in Nederland. Hoogstwaarschijnlijk zit er ook bij jou in de buurt dus een hotelschool. Toch kiezen veel mensen om de opleiding intern te volgen in het eerste jaar. Wanneer je een opleiding volgt aan de hotelschool, dan heb je vaak een hoge baangarantie. Veel hotels zijn op zoek naar personeel. 

Ook creative business valt onder de dienstensector
Ook creative business valt onder de dienstensector.  Als je een opleiding creative business volgt, dan kun je bedrijven helpen groeien door middel van marketing en content. Mensen met dit beroep zijn zeer belangrijk voor bedrijven. Als je deze opleiding volgt, kun je ervoor kiezen om een gedeelte van je studie in het buitenland volgen. Zo zal je meer te weten komen over andere culturen en zo leer je ook nieuwe mensen kennen. Creative business is natuurlijk weer heel anders dan het werken in bijvoorbeeld de zorg. Zoals je kunt zien zijn er dus echt tal van verschillende dienstverlenende beroepen! Ieder beroep is weer belangrijk op zijn eigen manier en om een andere reden.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)