Heimwee naar Flavourites Live

Al die bezoekers!
Al die bezoekers!

Zo gek, hè. Maanden keken we ernaar uit en werkten we ernaar toe. En dan ineens is het voorbij: Flavourites Live. Drie dagen lang hebben we genoten en zóveel moois ontdekt. Hoewel wij als Flavourites Live-team maandenlang met Flavourites Live bezig zijn en zo'n beetje alle ins & outs kennen, is het ook voor ons altijd weer een verrassing hoe het geheel eruit ziet als het eenmaal zover is. Het zijn immers de webshops die hun pop up-shop inkleuren met hun eigen producten en passie. En dat is voor ons ook altijd weer een verrassing! Eigenlijk wilde ik vandaag opruimen, maar ik ben een groot gedeelte van de dag bezig geweest met het scrollen door al die leuke foto's en berichten op social media, blogs en in onze mailbox. Ik heb echt tijd tekort gehad om iedere stand munitieus te bekijken! Maar deze highlights blijven mij absoluut bij...

 

1. De eerste bezoekers
Vrijdagochtend, 09.55 uur. Ik wilde alle deelnemers via de microfoon veel plezier en succes toewensen maar moest het héél kort houden. De entree stond al vol met bezoekers die niet konden wachten! Ik had echt een Dwaze Dagen-gevoel. Een paar minuten voor tien ging 'de poort' open. Ineens stroomde de hal vol met leuke, hippe vrouwen. Die blikken in hun ogen! Ik vergeet het nooit meer!

Kijk; een hele hal vol
Kijk; een hele hal vol

2. De gestylede entree
Aan creativiteit geen gebrek op Flavourites Live. Een van mijn lievelingsplekken dit jaar waren de bankjes bij de entree waar je heerlijk kon zitten en om je heen kon kijken. Ik ging daar even zitten om iets op social media te posten en voelde me echt even in een andere wereld, vlak naast die prachtige setting met zwart-wit producten. Ik zie nog Sabine van Talulabelle.nl langsrennen om de zwart-met-witte-stippen-jurk in M te verwisselen voor een exemplaar in een andere maat. De producten die hier te bewonderen waren, vlogen als warme broodjes bij de shops over de toonbank. Wat een inspiratie!

Prachtig; de entree
Prachtig; de entree

3. Mooi aangeklede stands
Ik ken geen event waar je zóveel mooie stands bij elkaar ziet. Allemaal het werk van creatieve webshopeigenaren. Wow!

Echt een eye-catcher
Echt een eye-catcher

4. De camping
Het was de grap van 't event: ik blijf vanavond slapen, 't is hier net een camping. Kwam natuurlijk door die leuke foodstalls die we dit jaar hadden. Maar vergeet ook de Fotobus niet, en als klap op de vuurpijl het busje van Atticempire.com (inclusief heuse paskamer) en caravan van Hipgemaakt.nl. Hier nam ik even in plaats om bij te kletsen. Dat was heerlijk. Ik zat achter het raampje op een heerlijk bankje al die bezoekers gade te slaan die rondsnuffelden tussen die leuke stationery en ander prachtig spul. Dat is het moment dat ik het voor heel even jammer vind dat ik niet 'gewoon' consument ben. Ik zou dan zeker een volle dag met vriendinnen naar Flavourites Live gaan om heerlijk rond te struinen. Nu heb ik daar natuurlijk écht geen tijd voor. Maar mijn momentje bij Hipgemaakt.nl was echt even een genietmoment.

Mooi aangeklede stands
Mooi aangeklede stands

5. Het bos van Geertje
Knipkunstenaar Geertje Aalders van 12nicethings.com had een prachtige stand gemaakt vlak naast onze eigen Flavourites-stand. Hoeveel mensen wij wel niet een foto hebben zien maken in haar prachtige geknipte bos... Ik ben er zelf ook op de foto gegaan, samen met mijn twee kids die zondag langskwamen. Zó mooi en bijzonder! De foto heb ik uitgeprint en prijkt nu op mijn prikbord bij mijn bureau. Een fijne herinnering aan een heel mooi weekend.

Zo leuk: caravans en campers
Zo leuk: caravans en campers

6. Meer bezoekers dan ooit
Vandaag kregen we de bezoekersaantallen binnen: ruim 6.500; een paar honderd meer dan vorig jaar. En toen vond ik het al zo druk-druk-druk! En de vrouwen (ja, want 98,3% is vrouw, haha!) die komen zijn ook zo leuk. Hip, geïnteresseerd in mooie en unieke producten en gewoon écht op zoek naar mooi spul om te shoppen. Daar word ik blij van.

Geertje in haar bos aan het werk
Geertje in haar bos aan het werk

7. Persoonlijke verhalen
Een bezoekster die me vertelt dat ze dit jaar al voor de zevende keer op Flavourites Live is (die heeft nog geen editie gemist!), een nieuwe shop van ons die zó blij is dat ze de grote sprong heeft gewaagd en aan Flavourites Live heeft meegedaan, de bedankjes van bezoekers die ons vertellen dat ze zo'n leuke dag hebben gehad... Daar doen we het voor. Net als voor die persoonlijke verhalen van webshopeigenaren die ons in geuren en kleuren vertellen hoe ze aan de voorbereidingen hebben gewerkt. Want geloof me: voor iedereen is het spannend om aan zo'n evenement mee te doen. Vallen je producten in de smaak bij de bezoekers? Wordt er veel gekocht? Al deze kleine tot middelgrote ondernemers zijn aan het pionieren. Heel leuk is het dan om te zien dat bezoekers en webshops elkaar écht vinden op Flavourites Live.

Meer bezoekers dan ooit
Meer bezoekers dan ooit

8. Foodstalls
Ik heb veel complimenten gehoord over de verschillende foodstalls die we dit jaar voor het eerst hadden. Zelf ik ik bijvoorbeeld genoten van de kaasfondue (in puntzakjes, met broodjes en groente) van Vive le Vin. Heerlijk. En de hele dag door haalden we cappuccino's bij de roze caravan van de Theetantes. Zo kwamen wij de dag wel door...

Allemaal pionieren
Allemaal pionieren

9. De Flavourites-tentoonstelling
Voor het eerst hadden we een Flavourites-tentoonstelling met een selectie van leuke producten uit leuke webshops. Ontzettend leuk om hier rond te lopen en de reacties van bezoekers te horen. Binnenkort meer over deze tentoonstelling!

met mooie stands en unieke producten
met mooie stands en unieke producten

10. Thuis... spullen uitpakken!
En dan is het zondagavond en ben je kapotmoe weer thuis. Met een volgeladen auto en nieuwe shoppings, die ik tussen de bedrijven door toch nog heb kunnen doen. Vogels van Metalbird, een nieuwe hoed (grijs!) van Chapeauholic.nl. Armbandjes van - smak - Followyourbliss.nl en de échte winegums van Vinoosbyams.com. Weer een leuk boek als gekocht bij Circuspatz.nl en toffe muurstickers voor de kidskamer bij Studiobluebird.nl. En nu ik een prachtige ketting heb van het mooie sieradenlabel Kaschka, weet ik al wat er op mijn verjaardagsverlanglijst staat: die heel, heel mooie ring met verwisselbaar element. Ik moet nog ruim een half jaar wachten, maar ik ben verliefd geworden op deze ring die ik nu in het echt heb gezien. That's what Flavourites Live is for: genieten, inspiratie opdoen, shoppen. Misschien niet alles wat je ziet - we moeten nu eenmaal keuzes maken in het leven. Maar je hebt al die unieke producten eindelijk eens in het echt kunnen zien, voelen, passen, bewonderen. En nu kan het dromen beginnen. En slaat de heimwee toe. Gelukkig hebben ze allemaal een webshop. En zijn we er volgend jaar gewoon weer: van 18 t/m 20 november. Ik ga nu uitrusten van deze hectische periode, maar verheug me stiekem alweer op volgend jaar...
Alle bovenstaande foto's zijn gemaakt door Timo Sorber

Zalige foodstalls
Zalige foodstalls

Tot slot: wie heeft de leukste foto gemaakt op Flavourites Live en deze getagd met #flavlive? Het was heel lastig om een keuze te maken, we hebben zóveel leuke en vrolijke foto's gezien op facebook, Twitter en Instagram! Deze foto van Mireille Lunter is de winnende foto. Alles zit er wat ons betreft in: veel vrolijkheid, leuke shoppings, inspiratie en creativiteit. Gefeliciteerd Mireille, je wint € 100,- shoptegoed bij een Flavourites-shop naar keuze! Via Instagram nemen we contact met je op.

Trots op de Flavourites-tentoonstelling
Trots op de Flavourites-tentoonstelling

 

 

 

 

 

 

En nu? Weer thuis aan het werk aan de website
En nu? Weer thuis aan het werk aan de website
Maar er is nog een verrassing...
Maar er is nog een verrassing...
Gefeliciteerd, Mireille! Je wint € 100,- shoptegoed!
Gefeliciteerd, Mireille! Je wint € 100,- shoptegoed!

reacties op dit blog (2)

14 maart 2016
Rita
De data's staan weer genoteerd voor 2016...... ja, we komen NATUURLIJK weer, SUPERLEUK!
23 november 2015
Harmien
Ziet er mooi uit... Volgend jaar ben ik erbij! gr. Harmien Kleren van Toontje
* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)