Hallo kleintje!

Lekker in een hangmatje...
Lekker in een hangmatje...

Een van de leukste dingen om te kiezen als je zwanger bent is hét ultieme geboortekaartje. Er is zo ontzettend veel keuze, waar moet je beginnen? Op Flavourites vind je onder de button baby - geboortekaartjes veel leuke adresjes. Maar eentje springt steeds bij mij in het oog: Geboortepost.nl.

Toen ik ruim elf jaar geleden onze zoon kreeg, verrasten we familie en vrienden met een mini T-shirtje als geboortekaartje. Aan het T-shirtje hingen labels met z'n naam en 'wasvoorschriften'. Super leuk - wél veel werk om in elkaar te draaien. Had ik wat te doen in het kraambed, zeg maar. Twee jaar later werd dochter geboren. Na dat leuke T-shirtje moesten we natuurlijk wel weer op originele wijze voor de dag komen. We maakten kaartjes geïnspireerd op een muursticker-bloem. Iedereen kreeg er zo'n sticker bij - ik zie ze nog regelmatig bij mensen op het raampje van de voordeur geplakt zitten. En in de babykamer kwamen diezelfde bloemetjes natuurlijk terug (ze zitten er nóg!).

Of vliegend langs de skyline
Of vliegend langs de skyline

Ik vind het altijd ontzettend leuk om geboortekaartjes te krijgen. Natuurlijk omdat het gewoon heel fijn is als er weer een kleintje wordt geboren, maar ook omdat het ene kaartje vaak nog leuker is dan het andere. Ook bij vrienden bekijk ik vaak uitgebreid de koelkast (om de een of andere reden dé plek om kaartjes op te hangen) om te genieten en geïnspireerd te raken. Onlangs kregen we een mailtje van Geboortepost.nl. Of we hun originele kaartjes al kenden - nee dus. Maar daar kwam snel verandering in.

Zó worden baby's dus gebracht
Zó worden baby's dus gebracht

Want kijk eens hoe geestig deze kaartjes zijn. Schattige baby's, hip gephotoshopt op een krijtbord met alle accessoires die ze nodig hebben om de wereld te veroveren. Van heerlijk hangmatje tot cool skateboard; je fantasie slaat ervan op hol.

Alleen voor coole baby's!
Alleen voor coole baby's!

Super leuk, vooral omdat je een foto van je kleintje in zo'n tekening kunt laten verwerken tot uniek geboortekaartje.

En ook deze is erg stoer
En ook deze is erg stoer

Deze fotoreeks heet overigens 'Blackboard Adventures' en heeft in landen als Frankrijk, Rusland en de USA vele prijzen in de wacht gesleept. Binnenkort vast te zien op vele koelkasten!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)