Gespot: Stoere hanglampen

Mamam hanglamp door Selab voor Seletti
Mamam hanglamp door Selab voor Seletti

Vandaag ben ik rond gaan neuzen op het web op zoek naar hanglampen. Stoere hanglampen, want ik kijk voor vriendlief. Hij heeft een nieuw huis dat ingericht mag worden! Dolle boel en een spannende tijd. Startend met de (wat mij betreft) belangrijkste ruimte in het huis: de keuken / eetplek: Het gedeelte waar men in een gemoedelijke omgeving een hap te komen eten en lange natafelmomenten goede vrienden en familie verbindt. Een plek om samen te komen. Dat is het doel. Heb er nu al zin in. Een perfecte tafel met perfecte stoelen is er ook nog niet, maar met wat Loeslogica is de lamp erboven een goede eerste stap in het oriënteren naar spullen voor een fijne eetplek. Bij een stoere man hoort natuurlijk een stoere lamp boven de eettafel. Eens kijken of ik hem kan verrassen met de volgende inspiratie(licht)bronnen die ik vond bij Wonen met Lef.

Laten we meteen uitbundig starten met de Mamam hanglamp door Selab voor Seletti. Geïnspireerd op een spin. Met mijn aversie tegen die beesten vind ik dat niet zo’n hele toffe gedachte, maar dat weerhoudt me er niet van om enthousiast van deze lamp te worden. Het weten wat de gedachte achter een product is vind ik een toegevoegde waarde. Goed uitgevoerd! Met de vele lichtsnoeren kun je spelen in compositie, heel gaaf! Ik heb de lamp in diverse restaurants zien hangen en daar kwam het perfect tot zijn recht. Het is een echte eye-catcher. Misschien zijn 14 lampen ietwat veel in de ruimte waar ik voor kijk, maar ik wilde hem je zeker niet onthouden.

Hanglampen van BePureHome
Hanglampen van BePureHome

Optie twee is een (of meer) lampen van BePureHome. Vind de zwarte met koperen binnenkant heel stijlvol. De kleine omgekeerde variant van koper met zwarte binnenkant ook. Een dergelijk model van papier heb ik zelf thuis hangen (die van Snowpuppe). Het is een beetje aftasten voor welke vormen meneer gaat vallen, hoekig of rond. 

Lamp van zwart metaal en lamp van marmer van HK Living
Lamp van zwart metaal en lamp van marmer van HK Living

Optie drie: Kleine lampen. Er is zoveel keus… dus een verzameling kan natuurlijk ook! Ikzelf heb thuis kleinere lampen en deze gecombineerd. Deze twee van HK Living zijn bijvoorbeeld mooi contrastrijk in tint en materiaal: de lichte, marmeren en de stoere zwarte (in meerdere kleuren verkrijgbaar en ook als familie met meerdere stuks in een lamp) met de lampenbol zichtbaar. Geeft ook verschillend licht natuurlijk. Het is wel zinvol om hier goed rekening mee te houden. Daarbij heb ik nog niet uitgezocht of er een dimmer in de ruimte aanwezig is.

Dek 51 lamp van Zuiver
Dek 51 lamp van Zuiver

Bij een vriend zag ik onlangs deze lamp, Dek 51, van Zuiver, met een stoere combinatie van metaal en stevig leer. Ik ben vooral gecharmeerd van het leer dat erin verwerkt is. Het heeft op deze manier naast een karaktervolle uitstraling iets huiselijks en natuurlijks. Deze lamp is ook in het wit en in het grijs verkrijgbaar.

Lampen van Ay Illuminate
Lampen van Ay Illuminate

Of gaan we toch voor een open (draadachtige)lamp? Zie links een versie van bamboe en rechts een van bamboe en rotan in het zwart van Ay Illuminate.

Lamp Bell van Normann Copenhagen
Lamp Bell van Normann Copenhagen

Als tegenhanger van de draden en vormen gaan we even terug naar stoer en eenvoudig. Daarbij viel mijn oog op lamp Bell van Normann Copenhagen. De simpele klokachtige vorm vind ik prachtig en tijdloos. Ben benieuwd wat hier de reactie op gaat zijn.

Lichtsnoer van House Doctor
Lichtsnoer van House Doctor

Als we er voorlopig nog niet uitkomen dan koop ik alvast zo’n lichtketting / prikkabel. Die is overal leuk en in diverse ruimten en op verschillende manieren op te hangen: voor het raam als slinger, nonchalant om een rek heen gewikkeld, bij de kapstok in de hal, in de tuin… makkelijk verplaatsbaar.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)