Flying Dutch Girlzzz TASTY TOUR!

Foto: Krista Brockbernd
Foto: Krista Brockbernd

Stel je gaat op vakantie naar de Dordogne of de Lot-et-Garonne, een weekendje weg met je lief of een stel vriendinnen/vrienden of gewoon lekker een week op vakantie met je gezin… Wat is dan de ‘place to be’ om écht lekker te eten? Wijn te proeven? Of een heerlijke lunch te nuttigen? Waar moet je zijn? Genieten van die Franse keuken, toplocaties en dito gastheren/vrouwen?
Wij besloten een Tasty Tour in het leven te roepen met de Flying Dutch Girlzzz om dat eens haarfijn te testen! Tijdens deze ‘Tasty Tour’ door de Dordogne & Lot-et-Garonne bezochten we de leukste, lekkerste en mooiste restaurantjes die we konden vinden (niet zonder te proeven natuurlijk)! En wij, dat zijn: Krista Brockbernd (Brockbernd Fotografie), Corine Voesenek (30pluskids), Karen-Rolf Mayne de Boulède (eigenaresse van Boulede) en Ilse Steenbrink (Vakantiehuisinspiratie)!
We tippen jullie 3 heerlijke restaurantjes!

Nummer 1: Le Caillau
Het restaurant Le Caillau van Chas en Caroline dat gelegen is tussen de Cahors-wijnstokken, heeft een idyllische besloten ‘courtyard’ met een geweldig terras en een opengewerkte schuur met dat authentieke Franse barn gevoel. Binnen is het eigentijdse stijlvolle restaurant met prachtige, grote kroonluchters, brocante kasten, oude balken en van die sfeervolle stenen muren. Hier worden voornamelijk gerechten geserveerd met verse lokale producten (volgens het seizoen) met een vleugje inspiratie van over de hele wereld. Eigenaren Chas en Caroline zijn constant op zoek naar nieuwe combinaties en verrassende ingrediënten, en dat is te proeven! Tijdens ons diner besluiten we allemaal iets anders te nemen zodat we alle smaken en de menukaart goed in de smiezen krijgen. Keuze genoeg! Zelfs een kindermenu behoort tot de mogelijkheden. Een dagmenu, vlees/vis/vega, zoete en hartige toetjes en… fijne wijnen! Naast dat het erg lekker is, ziet alles er prachtig uit! En je proeft het seizoen, de fijne smaakdetails en versheid van alle ingrediënten.Dagelijks is ook het Le Caillau café open voor een kopje thee, verse koffie, gekoelde drankjes, een lekker glas wijn of bier. Vergeet niet een huisgemaakte ‘lemon drizzle cake’ of de ‘chocolate cup cakes’ te proeven!

Foto: Krista Brockbernd
Foto: Krista Brockbernd

Nummer 2: La Table de Léo
In het schilderachtige dorp Saint-Avit-Sénieur ligt het restaurant van Servane en Florent: La Table de Léo (vernoemd naar hun zoon). De ernaast gelegen abdij is vermeld op UNESCO Werelderfgoedlijst in 1998, leuk om te combineren als je er toch bent. Het ‘dejeuner de dimanche’ is een begrip in Frankrijk, daar neem je de tijd voor en dan ga je hier dus lekker tafelen. Het is een echt Frans restaurant met maar weinig toeristen: hier komen de Fransen zelf… Elke 2 maanden wordt het menu veranderd zodat het elke keer weer een culinair avontuur is om hier te eten. De gerechten die wij proeven, zijn gemaakt van verse lokale ingrediënten, opgemaakt met grote zorg en smaken erg goed. Frisse, krokante en speelse accenten voeren de boventoon.

Foto: Krista Brockbernd
Foto: Krista Brockbernd

Nummer 3: Château Ladausse
Alleen al het rijden naar Château Ladausse is een feestje: je ziet het kasteel liggen vanaf de weg tussen de glooiende velden van Monflanquin en wanneer je de op de oprijlaan bent wordt het alleen maar mooier. Wat een prachtig kasteel! We worden warm onthaald door Eric, terwijl Diane nog even in de keuken van alles aan het voorbereiden is. Château Ladausse is de plek bij uitstek voor ‘winetasting & food pairing’! Diana geeft ons tips (in haar prachtige keuken, perfect voor workshops) over enkele kneepjes van het vak en leert ons hoe je een tasty ‘toast à l’avocat’ kunt maken met verse (lokale) ingrediënten. Eric vertelt honderduit over de wijn (uit de streek), smaakcombinaties en hoe de ene soort champagne verschilt van de andere, terwijl Diana ons verrast met telkens een andere amuse! Echt genieten, informatief, prachtige setting en (h)eerlijk gastheer/vrouwschap. Bij Château Ladausse kun je ook (kook/wijn)workshops volgen, dineren, een receptie geven, het hele kasteel afhuren en logeren in één van de mooie gastenkamers…(zwembad aanwezig op deze sprookjeslocatie)

Foto: Krista Brockbernd
Foto: Krista Brockbernd

Logeren?
Logeren doe je tijdens zo'n TASTY TOUR bij Boulède of Lo.f.t ô village. Twee heerlijke verwenadresjes!
Onze hele Tasty Tour zien? Ga dan naar de website van de Flying Dutch Girlzzz!

Foto: Krista Brockbernd
Foto: Krista Brockbernd

Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Tasty Tour?
Dag 1: aankomst bij je logeeradresje met ontvangst met een hapje en drankje + aansluitend een diner bij één van de door ons geselecteerde restaurants in de buurt.
Dag 2: verrassend ontbijt aan huis, bezoek (boeren)markt + lunch op een sfeervolle locatie, ’s avonds in stijl uit eten…
Dag 3: verrassend ontbijt aan huis, bezoek aan één van de charmantste bastide dorpjes in de Dordogne, aansluitend winetasting & food pairing als lunch, diner bij één van de door ons geselecteerde restaurants in de buurt.…
Dag 4: ontbijt op verrassingslocatie? Einde Tasty tour… 100% inspiratie!
* Kosten logeren, eten, drinken & vervoer voor eigen rekening

A bientôt!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)