Flavourites gaat offline in… ‘s-Hertogenbosch!

Flavourites gaat offline in… ‘s-Hertogenbosch!
Flavourites gaat offline in… ‘s-Hertogenbosch!

’s-Hertogenbosch, of ook wel Den Bosch, is zo’n stad waar je je meteen thuis voelt. Als er ook maar een beetje een zonnetje doorkomt voelt het als vakantie in eigen land. Nu wist ik niet veel af van Den Bosch, maar heb ik tijdens deze trip veel geleerd! Grootste les; Den Bosch zit VOL met conceptstores en kleine boetiekjes die je allemaal wil zien en móet zien. Geloof me…

10:00 -  Coffeelab
Voor het veel-te-leuke-winkeltjes spektakel begint start ik de dag nog even rustig met een koffietje. En dan ook wel op een hele leuke plek, namelijk Coffeelab. Je loopt er recht tegenaan als het station uit loopt. Planten, pastelkleuren, gezellige mensen en een menukaart waar je U tegen zegt. Tip: wil je (letterlijk) de sfeer van de stad proeven? Bestel dan de Bossche Bol Shake. Ja echt, een shake met Bossche Bollen!
Stationsweg 35

11:15 - Juul
Na de heuse Bossche ervaring is het dan toch echt tijd om al die geweldige winkeltjes af te gaan. Een mooie aftrapper; Juul. Een klein, kleurrijk boetiekje met mooie merken als Ganni. Als je dan toch van plan bent om te shoppen is het natuurlijk het leukst in een boetiekje vol pareltjes! Let op: je gaat zeker niet met legen handen naar huis! :)
Kolperstraat 26

11:45 - YOTH
Na de kleurrijke boetiek ging ik door naar YOTH. Zo een beetje het tegenovergestelde van Juul. Met veel basiskleuren en stijlvolle, tijdloze kleding. Net als Juul prachtige kwaliteit en hele mooie merken. Met een rustige sfeer en krachtige ontwerpen is het net alsof je door een collectie loopt van een modeshow.
Achter het stadhuis 18

12:15 - OAK
Een stukkie verder kwam ik OAK tegen. De buitenkant beloofde al veel goeds en de producten maakte me alleen nog maar blijer. De winkel is ontzettend goed gestyled. Plantjes hier, mooie kleurrijke kleding daar, leuke woonaccessoires aan de muur en een ontzettend lieve medewerkster. Een dikke aanrader dus!
Snellestraat 45

13:00 - Crème
Na al dat gesnuffel en geneus door de mooiste items, vond mijn maag het tijd voor wat lekkers! Nu had ik van tevoren natuurlijk al een beetje rondgekeken en viel mijn oog op Crème. Het was stampvol, maar heel gezellig. Een beetje lokale kroeg meets hippe lunchroom. Je kunt er dus heerlijk lunchen, maar ook dineren en wijn drinken tot in de late uurtjes.
Snellestraat 47

14:00 - Koekwaus
En dan die winkel waar ik zo naar uit keek, omdat iedereen het erover had; Koekwaus. Nou, dat je zo’n naam verzint vind ik al een pluspunt, maar dat is nog niet alles. De winkel is een paleis vol met hebbendingen. Maar dan bedoel ik ook écht dat je alles wil hebben. Voor in huis, om te lezen, voor om je schouder, in je oren, om op te lopen… je snapt het wel. Als je dan toch naar buiten loopt en niets hebt gekocht (bij mij was het wel anders…), ben je alsnog helemaal opgevrolijkt door deze winkel.
Vughterstraat 19

14:45 - Daily Poetry
Met een assortiment waarbij bijna alles duurzaam is maak je mij al laaiend enthousiast. Iets kopen zonder schuldgevoel noemen ze dat. Ik ben meer van het weten dat het goede kwaliteit is, ik er echt blij van kan worden en ik gewoon een hele goede aankoop heb gedaan. Naast alleen maar pluspunten over de artikelen is de winkel van Daily Poetry ook nog prachtig om te zien. Ingedeeld in verschillende categorieën, zoals een complete jungle vol met mooie kamerplanten achterin de winkel. Kijk je ogen uit!
Vughterstraat 72

15:15 - WO!
Als je de conceptstores in dit blog al een beetje zat bent, sorry, maar er zijn er zo veel en ze zijn allemaal zo leuk, dus hierbij de één na laatste; WO! Een frisse winkel met alleen maar handige en mooie dingen. Veel agenda’s, planners en notitieblokken die écht handig zijn en niet een half jaar op je bureau blijven slingeren! Ook ontzettend schattige babykleertjes en artikelen met een extraatje voor mens en milieu.
Vughterstraat 5

15:45 - Room 21
Dan de laatste conceptstore (beloofd!!) Room 21. Woonaccessoires, sieraden en cadeau’s ontworpen door Nederlandse ontwerpers die hun producten met liefde hebben gemaakt. En dat zie je. Het is een klein winkeltje in een mooi pand waar je in alle rust kan kijken naar al het moois wat er in de winkel ligt. Een echte aanrader voor als je nog een speciaal cadeau zoekt!
Snellestraat 29

16:15 - Insta-wall
Dan weer onderweg naar het station na een dag alleen maar leuke dingen zien. Ik had nog geen vorm van Street-art gezien in Den Bosch, maar toen ik bijna bij het station was viel mijn oog op een enorm pand met schilderingen en graffiti. Daar moest ik natuurlijk even langs! Dus ben je nog opzoek naar een coole foto voor op Instagram? Ga even een blokkie om en poseer voor deze muur!
Boschdijkstraat (Kwik-fit)

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)