Feest: Studiodewinkel bestaat 7 jaar!

Feest: Studiodewinkel bestaat 7 jaar!
Feest: Studiodewinkel bestaat 7 jaar!

Studiodewinkel bestaat alweer 7 jaar. Wat gaat de tijd snel! Klinkt een beetje cliché maar soms voelt het nog steeds alsof ik net begonnen ben :-). Maar in deze 7 jaar is onze collectie gegroeid en geperfectioneerd. En zo blijven we steeds zoeken naar bijzondere designs om onze collectie aan te vullen. Elk jaar vragen we een artist om een kunstwerkje, in een gelimiteerde oplage, speciaal voor ons te maken voor ons zoveel jarig bestaan. Vorig jaar was dat artist Marga van Oers van Storytiles. En dat zorgde voor het mooie feestelijk werkje Lach zing en dans met gouden confetti’s erop. Dit jaar hebben we artist Geertje Aalders gevraagd om een kunstwerkje voor ons 7 jarig bestaan te maken. Met de input om een feestelijk werk te maken ging ze aan de slag. En ik was meteen enthousiast na de eerste schets en ideeën.

En dat resulteerde in dit kunstwerkje: Fête des Fleurs met als ondertitel: Stilleven met bloemen, lieveheersbeestje en vliegend hert. Een prachtige print van een originele papercut van diverse kleurrijke bloemen die geheel met de hand geknipt zijn! Het was heerlijk om dit werk te fotograferen voor de site! Op de foto’s zie je zo mooi het diepte effect wat nog zo goed zichtbaar blijft in deze print. Ik heb het werkje zoals je ziet op bovenstaande foto ook fijn op de foto gezet samen met het leemgroene popje van Lammers en Lammers!

inspiratie!
inspiratie!

Geertje Aalders heeft zich onder andere laten inspireren door de uitbundige stilleven schilderijen uit de 18e eeuw. Ze heeft een driedimensionaal boeket stilleven geknipt. Heel uitbundig, kleurrijk, feestelijk, bombastisch. Ze heeft de bloemen geheel met de hand geknipt: laagje boven laagje en licht omhoog gevouwen. Een heleboel 2d laagjes op elkaar dat uiteindelijk 3D wordt. Uitbundige bloemen, lekker woekerend en kleurrijk. Erg Feestelijk!

De lelie, met de hand geknipt
De lelie, met de hand geknipt

Op de bovenste foto zie je goed hoeveel handwerk er in het werk van Geertje Aalders zit. De mooie lelie bestaat uit heel veel stukjes papier die één voor één met de hand geknipt en uitgesneden zijn. Prachtig hoe laag voor laag een uitgesproken bloem ontstaat.

En de prachtige kievietsbloem
En de prachtige kievietsbloem

De Kieviets bloem begon als een soort dambord patroon. Ik denk persoonlijk dat zoiets uiterste concentratie vergt om deze bloem zo strak en en zwierig tegelijk te maken.

Echt weer zo'n prachtig Geertje Aalders kunstwerk! En.... jij kunt 'm winnen!
Echt weer zo'n prachtig Geertje Aalders kunstwerk! En.... jij kunt 'm winnen!

Op bovenstaande foto zie je goed hoe meerdere laagjes voor een prachtig 3d effect zorgen! Met een super scherpe foto van Geertje hebben we het werkje in een beperkte oplage laten drukken.

Elk kunstwerkje is ook nog met de hand bewerkt: ze hebben allemaal een extra gouden kevertje 'Vliegend hert' gekregen!
Elk kunstwerkje is ook nog met de hand bewerkt: ze hebben allemaal een extra gouden kevertje 'Vliegend hert' gekregen!

Deze oplage is op een luxe papiersoort gedrukt waardoor de details mooi zichtbaar blijven, de kleuren sprankelen en je een hoogwaardige druk krijgt. In deze druk zie je nog heel mooi de diepte werking! Waardoor, van een afstand, het werk net 3d lijkt! Deze bijzondere kunstwerkjes zijn daarna nog handmatig bewerkt. Ze hebben allemaal een extra gouden kevertje 'Vliegend hert' gekregen. Zie je de berg kevers op de linker foto? Deze heeft mijn lieve moeder met de hand 1 voor 1 op de werkjes geplakt met dubbelzijdig tape! Dat was ook een secuur werkje en vergde wat tijd. Maar zorgde voor een extra verrassend effect.

Kunstwerkje Fête des Fleurs met als ondertitel: Stilleven met bloemen, lieveheersbeestje en vliegend hert.
Kunstwerkje Fête des Fleurs met als ondertitel: Stilleven met bloemen, lieveheersbeestje en vliegend hert.

Hierboven op de foto zie je het werkje mooi gecombineerd met het kunstwerkje Konijn dat tevens als vaas gebruikt kan worden!

En………
Omdat het Feest is hebben we voor jullie als Flavourites lezers een leuke WINACTIE!
We geven 5 ingelijste kunstwerkje Fête des Fleurs weg!! Hoe ding je mee naar 1 van deze 5 kunstwerkje? Laat onder dit blog een bericht achter. En laat weten in je reactie waar jij dit kunstwerkje in je interieur zou willen plaatsen en je maakt kans! Op 12 juli maken we de 5 winnaars bekend onder dit blog bekend! Doe je mee?

Tip: erg leuk om het fijne Instagram account van @Geertjeaalders te volgen. Zo zie je nog meer mooie werken van haar hand. Prachtig om haar arbeidsintensieve paper art te zien en een kijkje achter de schermen te krijgen.

Photocredits: meerdere foto’s komen van het Instagram account van Geertje Aalders zelf.

 

---

We hebben vijf winnaars getrokken! De geluksvogels zijn: Aafke, Mirjam, Annelie, Elke en Sandra. Dames, van harte gefeliciteerd! Jullie zullen een persoonlijk bericht ontvangen van Studiodewinkel.nl.

reacties op dit blog (41)

12 juli 2017
Ilona
Prachtig! Ik weet al een plekje.
10 juli 2017
Aafke
In de nieuwe zolderkamer (bijna klaar) met dakserre voor mijn dochter. Deze mooie bloemen zullen werkelijk altijd blijven bloeien in haar superlichte kamer...
10 juli 2017
Chantel
Wat een prachtig stukje paper art van Geertje. Ik word er stil van, zo mooi. Hier is bij ons thuis maar een goede plek voor: op ons dressoir in de woonkamer. Daar waar nu nog een wissellijstje met elke keer een nieuwe mooie kaart de leegte vult van een blikvanger die er eigenlijk hoort te staan. Een eigen echte Geertje Aalders! Zou geweldig zijn.
10 juli 2017
Danielle
Die komt naast de twee vorige jubeleum kunstwerkjes te hangen!
10 juli 2017
Sanne
Ik volg Geertje al een tijdje en ze maakt echt prachtige dingen. Dit mooie kunstwerkje zou eigenlijk overal wel passen, de hal als prachtige binnenkomer, de woonkamer als pronkstukje of zelfs de slaapkamer om die kleur te geven.
10 juli 2017
WNijssen
Ik heb al een plekje vrijgemaakt in onze boekenkast waar ik dit kunstwerkje zou willen plaatsen! Ik loot echt onwijs graag mee!!
10 juli 2017
Charissa
Wow deze zou prachtig staan op mijn altaartafel in mijn woonkamer. Prachtig en wat een engelengeduld om dit te maken. Brava!
10 juli 2017
Mirjam
Ben helemaal dol op papierkunst! Prachtig kunstwerk van Geertje Aalders! En ook helemaal gek op het bloemen schilderij, welke in het Rijksmuseum hangt. Mijn schoonvader heeft zelf een schilderij gemaakt, welke doet denken aan het bloemenschilderij. Heel graag zou ik dit prachtige kunstwerkje hierbij in de woonkamer willen hangen; en daarbij het kaartje van het bloemenschilderij; zodat je een mooie kunstcollectie met bloemen bij elkaar krijgt. Erg inspirerend al die verschillende materialen bij elkaar.
10 juli 2017
Jannet
Dit bloemenfeest van Geertje kan mijn nieuwe werkkamer opfleuren en mij inspireren tijdens mijn nieuwe baan.
09 juli 2017
Femke
Ik zou dit kunstwerkje graag willen winnen, ben er helemaal verliefd op! Ik zou hem bij ons op de schouw willen zetten zodat ie daar met al zijn kleurenpracht kan pronken. 😊
09 juli 2017
Annelie Eshuis
Dit fantastische kunstwerkje zou ik heel graag in mijn ienieminie ateliertje willen hebben om me elke dag weer inspiratie mee te geven om creatief bezig te blijven zijn.
09 juli 2017
anke
Ik ga dinsdag een heel stoere kast ophalen. Die mag wel een fleurig contrast krijgen. Zo gaaf stukje werkkunst!
09 juli 2017
Isabel Vissers
Wat een mooi kunstwerkje! Ik zou het in de gang hangen, zodat je het direct ziet als je binnen komt!
09 juli 2017
Elke veenhuizen
Ik kan niet wachten totdat ik na maanden revalideren en bij m'n ouders wonen weer met mijn zoontje van 4 naar ons eigen huisje kan... leuk om dan dit gezellige fleurige kunstwerkje een mooi plekje te geven samen. Symbool voor ons eigen 'thuis'.
09 juli 2017
Mirjam Lammers
Wow 😍, ik denk gelijk aan een plekje in onze opgeknapte slaapkamer, waarvoor ik al een paar maanden op zoek ben naar een kleurrijk maar toch romantische accessoire om het echt af te maken. Dit kunstwerkje zou perfect zijn!
09 juli 2017
Suzan Mulders
Perfectie! Een kunstig staaltje vakwerk dat prachtig zou staan in mijn woon- of slaapkamer! πŸ‘ŒπŸΌπŸ€
09 juli 2017
Marye
Voor op de kinderkamer heb ik een super leuk kunstwerk van Geertje Aalders, gekregen van mijn zus tijdens mijn zwangerschap. Ik ben fan van Geertje, super mooi werk. En dit kunstwerk zou ik cadeau geven aan mijn zusje. Ze gaat binnenkort verhuizen naar een prachtig nieuw gebouwde woning. Daar heeft ze zeker een mooi plekje voor.
09 juli 2017
Marian Wagenaar
Wat een geweldig mooi kunstwerkje! Dat zou heel mooi staan tegen mijn pas behangen muurtje met groene bladerenbehang. Enne....alweer 7 jaar! Van harte gefeliciteerd!
09 juli 2017
Tessa Benders
Wauw! Hij zou fantastisch staan in onze woonkamer naast een uil illustratie van Ashley Percival en ons poppetje van Lammers en Lammers!
09 juli 2017
Evelien
Ik vind dit kunstwerkje echt prachtig! Zelf hou ik erg van bloemen en ben ik de eerste om kleine kriebelbeestjes op te merken op wandelingen. De mooie gouden kever staat voor mij symbool voor hoe iets kleins toch bijzonder kan zijn! Ik doe graag mee om dit mooie werkje op te hangen boven mijn slaapkamerdeur, zo kan ik er elke ochtend even naar kijken en tot rust komen vooraleer ik de drukke stad induik.
09 juli 2017
Dewi
Wauw. Wat een bijzonder kunstwerk. Prachtig. 3 oktober ga ik verhuizen naar een prachtig huisje in Alkmaar. In het huis staat een witte hout kachel die achter blijft in de woning. Wat zou ik dit mooie kunstwerkje daar graag boven zetten. Fingers crossed het zou echt te gek zijn.
09 juli 2017
Anja
Ik zou dit gave kunstwerkje op onze eettafel plaatsen en er elke week een verse bos bloemen in een mooie witte of donkerbruine vaas naast plaatsen
09 juli 2017
Suzan
Wauw wat prachtig! Ik heb meerdere mooie plekjes in huis waar dit kunstwerk in het middelpunt zal staan!
09 juli 2017
Petra Brinks
Ik maak heel graag kans op een van de kunstwerkjes van Geertje Aalders. Ik ben groot fan van de prachtige kunstwerkjes die ze maakt en kan het goed gebruiken voor mijn nieuwe (nog erg blanco:-)) huis!
09 juli 2017
Ivanka
Ik zou dit prachtige, kleurrijke kunstwerk op mijn 'stilleven altaar' willen zetten, naast onder andere mijn popje van Lammers en Lammers! Deze plek bestaat uit twee mooie houten planken aan de muur in mijn living waar ik dierbare kunstwerken, persoonlijke foto's en boetseerwerken heb staan. Zodat mijn gezinsleden en ik er vaak van kunnen genieten!
09 juli 2017
Josine
Wat leuk! Gefeliciteerd! Ik ben zwanger van een meisje en ga verhuizen over een paar maanden, wat zou het leuk zijn als het kunstwerk op de kamer van ons meisje zou komen te hangen! πŸ€
09 juli 2017
Christine
Oh wauw, wat een pracht! Ik ben enorm onder de indruk van hoeveel werk, creativiteit en vakmanschap hierin verwerkt is. Daarom twijfel ik ook over de plek waar dit kunstwerk het best tot z'n recht komt in mijn huis; 'gewoon' in mijn woonkamer of... op het toilet! Het verdient in ieder geval een plek waar we de tijd hebben om ons regelmatig kunnen verbazen over alle details. Wauw!
08 juli 2017
Els Pas
Ik zou het kunstwerkje in mijn slaapkamer hangen, naast mijn bed, juist aan mijn nachtlampje. Mooi om mijn dag af te sluiten en zeker om s morgens mijn dag te starten.
08 juli 2017
Sandra
GEFELICITEERD! Wat fantastisch dat jullie alweer 7 jaar bestaan! Wat betreft het kunstwerkje: er is maar één interieur waar dat prachtig staat en dat is bij mijn beste vriendin Tessa thuis. Ze is gek op het werk van Geertje en verdiend na een vreselijk rotjaar écht iets moois. Hoe dan ook, op naar de volgende 7 jaar Studiodewinkel :-) Liefs, Sandra
08 juli 2017
Mariska
En of ik kans wil maken op dit kunstwerkje!!!!!!!! Dit zou het eerste kunstwerk worden in ons nog op te leveren nieuwbouwhuis. Het dient meteen als moodboard om de woonkamer in te richten. Ik denk aan Urban Jungle, florale prints, kleur... Alles uit de kast om te zorgen dat het niet als nieuwbouw voelt!.......
08 juli 2017
Kristel
Dit prachtige kunstwerkje zou ik dolgraag een mooi plekje geven in onze XL letterbak waar al onze bijzondereen persoonlijke "schatten" in staan! #fingerscrossed
08 juli 2017
Anja Westra
Ik ben gek van Geertje Aalders werk....volg haar al jaren...een x voorkant vd Flow ook zo prachtig. Dit fraaie kunstwerkje zou ik op mijn bureau zetten om er iedere dag van te kunnen genieten....
08 juli 2017
Mariëlle Verhoeven
Werkelijk prachtig en loot daarom ook graag mee.... zou deze in de woonkamer plaatsen boven de bank, naast de televisie, bij de televisie of in de keuken... heb er zoveel plekjes voor... denk uiteindelijk bij m'n eettafel zodat ik er eindeloos naar kan staren netzoals ik bij een echt boeket bloemen doe 😊
08 juli 2017
Inez de Jong
Graag maak ik kans op 1 van de kunstwerkjes "Fete des Fleurs" , prachtig ! Ik heb een schildersezeltje op mijn houten kast, en daar zou het erg mooi op staan :) Hartelijke groet, Inez de Jong
08 juli 2017
Leontien Benders
Oh ben ik de eerste met een reactie? Helpt dat? Ik zou dit beeldschone kunstwerkje op een prominente plek in mijn woonkamer willen tentoonstellen...waar iedereen het kan zien om van te genieten! Ik hoop dat het geluk met mij is en dat ik win...duimen!!!
08 juli 2017
Bianca
Op de kamer van mijn zoontje van 3, hij is helemaal in de ban van de kleine beestjes die op de bloemen van zijn komkommerplant leven! 😊
08 juli 2017
Alexandra van Dijk
Wat een prachtig kunstwerkje om het lege vak van mijn xxxl Letterbak te vullen.
08 juli 2017
Michelle
Superleuk! In onze woonkamer hangt een grote ixxi met het bloemige kunstwerk dat jullie als inspiratie hebben gebruikt. Het kleine kunstwerkje zou erg leuk staan in ons overige interieur in de woonkamer, hal, en zelfs op het toilet!
08 juli 2017
Marieke
Ohhhhh wat een mooi kunstwerkje! Wat een prachtig talent van Geertje Alders als je zoiets kan maken! Hij zou prachtig staan op mijn zwarte bijzettafeltje in de kamer. Ik heb een bloemenschilderij aan muur hangen, en ik denk dat het er heel mooi bij zou passen!
08 juli 2017
Claudia
Fete des Fleurs zou bij mij in mijn showraam komen te staan. (Venster doorkijkje naar de tuin dat wel een feestje van bloemen zou willen ontvangen) Groetjes Claudia
08 juli 2017
Marijke
Ik zou het in mijn woonkamer zetten, op de fotoplank!
* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)