Fantasierijk spelen met hout

Abstracte organische vormen
Abstracte organische vormen

Heb je ook wel eens dat je wilde dat je weer kind was? Ik had laatst zo’n moment. Per toeval stuitte ik op het mooie houten speelgoed van Grimms. Bij het zien van al die vormen en kleuren zou ik wel weer even kind willen zijn…

Nu vind ik houten speelgoed sowieso het mooiste speelgoed dat er is. Gewoon een mooi natuurlijk materiaal. Maar dit Duitse merk gaat wel een stapje verder. 

Mooi kleurenpalet!
Mooi kleurenpalet!

In plaats van die eeuwige primaire kleuren heeft dit speelgoed ook prachtige zachte tinten. Ik weet eigenlijk niet of het een educatieve reden heeft dat speelgoed vaak bestaat uit geel, rood en blauw. Maar ik vind het zo jammer altijd. Gewoon niet mooi. Volgens mij dacht ik er als kind ook zo over.

Hele steden bouwen of met mandela-vorm aan de slag
Hele steden bouwen of met mandela-vorm aan de slag

Naast de mooie kleurencombi’s worden eenvoudige vormen gebruikt en in sommige puzzels ook organische. Het lijken wel kunstwerkjes, ik word hier echt heel blij van.

Huis in roze tinten
Huis in roze tinten

Zo spotte ik ook de huisjes. Ik weet nog dat ik vroeger met Lego speelde en altijd huizen bouwde. Of eigenlijk een specifiek huis: er was altijd een blokje met het ‘snelweg-symbool’ erop. Je weet wel, twee van die diagonale lijnen met een horizontale halverwege. Ik dacht altijd dat dat een badjas was. (ik kan me voorstellen dat je nu even stilvalt…). Maar ik dacht het echt. Dus bouwde ik altijd een kledingzaak. Het snelwegblokje was het logo. 

Huis in groentinten
Huis in groentinten

Ook had ik een berenhuis. Een houten ding met meubels. De beren zelf lagen meestal buitens huis. Ik hield me enkel bezig met de inrichting. Dezelfde meubels gebruikte ik ook toen ik wat later met barbies speelde. Dan verbouwde ik mijn hele kamer en wederom lagen de barbies te wachten tot het interieur stylisch genoeg was.

Gaaf hoe fantasierijk je met 1 vorm kunt spelen
Gaaf hoe fantasierijk je met 1 vorm kunt spelen

Later lag mijn focus op tekenen. Middagen lang alleen maar tekenen. Geen fantasierijke tekeningen maar gedetailleerde "realistische" afbeeldingen. Een kerstboom MET ballen en een piek. Een fiets MET spaken, een bel, bagagedrager en een vlaggetje achterop. Dat soort dingen. 

De vlinder en de huisjes
De vlinder en de huisjes

Terug naar de blokken. Sommige puzzels zijn zeker niet voor de allerkleinsten. Zoals de mandela-variant op foto 3. Deze is bedoeld als een tafelspel voor oudere kinderen en volwassenen. Je kunt echt zoveel kanten op met die vorm. Check de foto's op de website maar eens.

De kettingen in twee varianten
De kettingen in twee varianten

Tenslotte zag ik naast het speelgoed ook twee kettingen. Als omschrijving staat hierbij: 'Een mooie ketting voor de moeder en een bijzonder speelobject voor de kleine'. Daar kan ik me in vinden, maar ik zou hem gewoon als ketting kopen (zonder kind-idee enzo). Helemaal mooi!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)