Elke dag naar de rommelmarkt!

Waar kun je mij midden in de nacht voor wakker maken? Voor de rommelmarkt. Op zoek naar schatten! En wat zijn dan zoal 'schatten' voor mij? Verrassende dingen waar je vanuit jezelf niet naar op zoek gaat. Dingen die mij inspireren door hun kleur, vorm en/of functionaliteit. Ach, moeilijk te omschrijven, het gaat om een gevoel. Een beetje zoals verliefd worden.

Dat gevoel ervaar ik ook als ik de prachtig gestylde foto’s van Petrolandporcelain.com bekijk. De eigenaresses vullen de webshop met de mooiste vondsten (o.a. gevonden op de rommelmarkt!) en brengen deze bij elkaar. Resultaat: verrassend samengestelde sets. Van oude serviezen, kandelaars, vintage prints, fotolijsten, beelden tot tapijten, rieten stoelen, bamboe plantenbakken, prachtige kleden, macramé plantenhangers en nog veel meer 'dingen' waar je niet snel zelf naar op zoek zult zijn. Verrassingen dus. Oftewel, zoals ik het noem, schatten.

In de webshop van Petrolandporcelain.com kun je ervoor kiezen om in één keer de gehele set te kopen (omdat je het zelf nooit zo bedacht had) of toch alleen die unique piece. Ik kan niet wachten om dit moois allemaal in het echt te zien als ik op pad ga voor mijn kijkje achter het scherm bij Petrolandporcelain.com. Zouden zij elke dag naar de rommelmarkt gaan?

Ja, dus. Of in ieder geval, dat is wel de grootste tijdsbesteding van Daniëlle. Ik ben diep onder de indruk en wil alles weten van Daniëlle. Zijn er echt mensen op de wereld die het bezoeken van rommelmarkten voor hun werk doen? Hoe is ze hiermee begonnen, verdient ze er ook écht geld mee? Danielle vraagt of ik eerst niet liever wil binnenkomen en of ik een kopje thee wil. Welkom in de wereld van Petrolandporcelain.com!

We lopen Daniëlle’s huiskamer in en natuurlijk kan ik alleen maar om me heen kijken. Overal creatieve en mooi gestylde hoekjes met de vondsten die je ook in de webshop terugziet. Ik heb al snel door dat het haar in het bloed zit, dat stylen.
Daniëlle: "Na mijn opleiding aan de modeacademie (AMFI) heb ik gewerkt als freelance modestylist voor verschillende magazines en op de redacties van Yes en Celebrity. Heel leuk, maar fashion verandert altijd snel, het is 'vluchtig'. En toen werd ik ziek. Ik was pas 41, en kreeg nieuwe longen. Het voelde alsof ik een nieuw leven kreeg. Samen met mijn goede vriendin en oud collega Anita ben ik gaan brainstormen. Ik wilde erachter komen wat ik écht leuk vind. Woorden als snuffelen, schatten ontdekken, styling vielen en van het een kwam het ander. Petrolandporcalain.com was geboren." Achteraf gezien misschien niet heel gek, als je nagaat dat Daniëlle altijd al veel met vintage en woonaccessoires bezig was.  

Inmiddels runnen de dames al zo’n drie jaar de webshop. Daniëlle: "Wat werkzaamheden betreft doen we beiden hetzelfde. Anita werkt ook nog als make-up artist, ik werk fulltime aan Petrolandporcelain.com. We promoten de webshop vooral op Pinterest en Instagram, Facebook én natuurlijk op Flavourites.nl." Daniëlle en Anita hebben veel contacten in de bladenwereld. Handig zeker, zo’n netwerk? "We zijn niet zo van het strooien met kaartjes," lacht Daniëlle. "Onze insteek is meer 'als ze ons leuk vinden, komen ze vanzelf wel'. En dat is ook zo, we worden regelmatig gevraagd voor leuke producties in bladen. We hebben geen haast, we zijn goed bezig en ik heb er alle vertrouwen in dat we in dit tempo zullen doorgroeien. Het belangrijkste voor mij is dat ik doe wat ik leuk vind, een fijn leven heb en vooral geen stress heb." Zodoende rijdt Danielle dus regelmatig met een camper vol spullen van Lille weer richting Amsterdam. Waar ze haar vondsten in haar opslag afstoft, bij elkaar styled en mooi op de foto zet, om 't vervolgens aan de webshop toe te kunnen voegen.

Of ze met de webshop ook geld verdienen? Daniëlle: "Uit het verkopen van de producten halen we nu nog geen inkomen, maar wel met het geven van stylingadvies. De webshop fungeert als ons visitiekaartje, dat is de basis. Je ziet meteen waar we voor staan. Je kunt de artikelen kopen, maar je kunt ons ook vragen om bij je thuis te komen om daar het een en ander te stylen. Heb je dat mooie, oude meubel van opa geërfd maar vind je het niet passen in je interieur? Wij helpen je. En dat vind ik eigenlijk het allerleukste om te doen; veel mensen zien op zo'n rommelmarkt door de bomen het bos niet meer. Wij wel, en laten dat graag zien. Een huis of liever, een thuis, is zo belangrijk. Het is het eerste dat je ziet als je 's morgens je ogen opendoet. Daar moet je je dus goed voelen en jezelf zijn. Met unieke stukken creër je sneller sfeer dan met producten van Ikea. Ik ben ervan overtuigd dat je leven prettiger voelt als je je goed voelt in je interieur."

Ik voel me opgetogen en blij als ik de deur uitloop. Alsof ik een rommelmarkt bezocht heb en iets moois heb gevonden. Wat geweldig om op zo'n manier te kunnen leven, en te kunnen doen wat je écht wilt. Natuurlijk: het is hard werken voor Daniëlle en Anita. Maar wie zou dat niet willen, met zo'n unieke baan?

 

 

reacties op dit blog (1)

21 december 2015
Corry Weltevreden
Wat een mooi verhaal, ik ken het natuurlijk als schoonmoeder van.. Maar het is op deze manier weer vanuit een ander gezichtspunt, heel leuk en mooi werk. 👏🌻🌻👏
* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)