Een feestje op tafel!

Moooi! De collectie van Laura Ashley
Moooi! De collectie van Laura Ashley

Al jaren droom ik hiervan. Als ik later in een grote mensen huis woon (ik woon nu nog in een kleine studio) dan wil ik een grote vitrinekast vol met servies, net zoals mijn oma had. Want ik ben gek op servies, in alle soorten en maten. Als het maar vrolijk is. Want gewone witte borden op tafel zetten is ook maar zo saai. Dan kan je er beter een feestje van maken!

Mijn collectie is – zoals je zult begrijpen – nog lang niet compleet. En dat gevoel werd maar weer eens bevestigd na het zien van de collectie van Tafel en Keuken. Wat een mooi spul hebben ze hier! De collectie van Laura Ashley bijvoorbeeld. Allemaal vrolijke printen die met elkaar te mixen en matchen zijn. Gaat er een keer een bordje kapot? Geen probleem. Je pakt gewoon een ander bordje uit de collectie en zet deze op tafel. Ook een handige tip: de collectie is makkelijk uit te breiden. Heb je meteen een goed cadeau om op je verjaardag te vragen. Zo krijg je je collectie wel compleet!

Boerenbont, een tijdloze klassieker
Boerenbont, een tijdloze klassieker

Oke, ik geef het toe. Vroeger als klein meisje vond ik Boerenbont maar ‘stom’ servies. Maar sinds een aantal jaar ben ik het (gelukkig) gaan waarderen. Het is een tijdloze klassieker die eigenlijk niet in je collectie mag ontbreken. Vooral het nostalgische aspect dat het doet oproepen vind ik mooi. Wie denkt bij het zien van dit servies nou niet aan een van zijn opa’s en/of oma’s?! Gegarandeerd een fijne start van de dag!

Voor de broodnodige rust
Voor de broodnodige rust

Zelf hou ik van eindeloos combineren. Print op print, het is mij niet gek genoeg. Maar ik besef mij ook wel dat sommige mensen iets meer rust op tafel waarderen. Dan is het servies van Jackies Bay een mooie uitkomst. Geïnspireerd op haar favoriete vakantiebestemming, het ruige eiland Cape Cod. Perfect om na een lange (strand)wandeling mee bij te komen. En vergeet niet om deze placemats even te bekijken. Mooi! 

Zwart-wit met een speelse, zelfverzekerde look
Zwart-wit met een speelse, zelfverzekerde look

Wie zei er dat zwart-wit saai is? Dan hebben ze vast het servies van Dutch Rose nog niet gezien. Simpel maar toch gedurfd. Ook zo leuk: dit gebakbordje met de tekst ‘Eat cake & drink tea, that's what makes you happy’. Cute en perfect om je taartjes op te serveren! Of om je moeder mee te verassen met een rijkelijk ontbijtje op bed op Moederdag;-)

Let’s make a Toast!
Let’s make a Toast!

En als ik dan toch bezig ben, dan bestel ik deze onderzetters gelijk mee! Let’s make a toast!

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)