Drenthe doet wat met je

De Voscheheugte, waar je kunt overnachten in een design trekkershut
De Voscheheugte, waar je kunt overnachten in een design trekkershut

'Jaja, dat zal wel', dacht ik bij het lezen van de slogan van Drenthe. Om eerlijk te zijn leek Drenthe me een beetje saai, een bestemming voor gepensioneerden die alle fietspaden verkennen met hun e-bike. Totdat ik er naar toe ging, voor Bijzonder Plekje meerdere keren over landweggetjes reed en me afvroeg of ik echt nog wel in Nederland was. Drenthe blijkt alles behalve saai! Het landschap is gevarieerd (nee, echt niet alleen maar hunebedden), de vergezichten fantastisch, de rust weldadig en de accommodaties bijzonder. Gooi je vooroordelen opzij en voel & ervaar wat Drenthe met je doet. We tippen je drie Drentse toppers:

De Voscheheugte
Denk je bij Drenthe aan bossen en weilanden, dan is de omgeving van Mantinge een grote verrassing. Op de zandvlaktes Mantinger zand heb je het gevoel in Afrika te zijn, verderop lijk je midden in de moerassen van de Pantanal te zijn beland. Temidden van dit bijzondere landschap ligt de Voscheheugte, waar je niet alleen kunt overnachten in een design trekkershut, maar ook zeker even aan moet schuiven in het Eethuisje, waar het interieur het thema natuur heeft.

Interieur van het Eethuisje op de Voscheheugte
Interieur van het Eethuisje op de Voscheheugte

KunstKeten Drenthe
Wil je echt ervaren wat Drenthe met je doet, probeer dan het bijzondere concept KunstKeten. Wild kamperen in de Drentse natuur, op een unieke manier. Je bepaalt zelf op welke locatie je de KunstKeet, door kunstenaars beschilderd en ingericht, neerzet. Weg van de massa, midden in de natuur in een artistieke accommodatie. Dat doet toch wat met je?!

Wild kamperen in de Drentse natuur, in een keet!
Wild kamperen in de Drentse natuur, in een keet!

Erve Ensink
Een van die verrassende hoekjes van Drenthe vind je bij Erve Ensink. Je bereikt dit luxe vakantiehuis over een authentieke klinkerweg, omzoomd door eeuwenoude bomen. Langs de weg liggen Saksische boerderijen met een traditionele rieten kap. Zo mooi! Je gaat hier even terug in de tijd, maar verblijft wel in luxe. Ga het zelf maar eens proeven en beleven! Je zult zien... 

Drenthe doet wat met je...
Drenthe doet wat met je...

 

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)