DIY Winterslinger

Weer wat winterse gezelligheid in huis!
Weer wat winterse gezelligheid in huis!

Wat is het toch fijn als je huis na oud en nieuw weer lekker opgeruimd is! Toch mis ik wel altijd de gezellige lichtjes en oogt het soms toch wat kaal. Daarom deel ik in dit blog een leuke winter printable waarmee je een mooie slinger kunt maken. 

Aan de slag
Eerst moet je de printable natuurlijk even downloaden; dit is helemaal gratis. 
De printable is gemaakt door Letter Leo. Super handig als je een vriendin hebt die in een handomdraai de mooiste creaties kan tekenen ;) Speciaal voor jullie heeft ze deze afbeeldingen gemaakt. Kijk zeker ook even op haar website of Insta om te zien wat voor mooie dingen ze nog meer maakt! 

Met de mooie afbeeldingen van @letter.leo
Met de mooie afbeeldingen van @letter.leo

Als je printable gaat afdrukken, krijg je de vlaggen automatisch op A5 formaat. Ik heb dit formaat zelf ook gebruikt. Als je de printable uitgeprint hebt, kun je de afbeeldingen op de middenlijn doorknippen of snijden. 
Tip: wil je liever een kleinere afmeting? Verklein dan het afdrukpercentage.

Heel makkelijk te maken; geen ingewikkelde techniek of materialen nodig!
Heel makkelijk te maken; geen ingewikkelde techniek of materialen nodig!

Slinger maken
Leg de afbeeldingen eerst op de gewenste volgorde. Je kunt het touw daarna op 2 verschillende manieren vastmaken: ouderwets met naald en draad, of door een randje om te vouwen en deze vast te maken met plakband. Eerder maakte ik ook een kerstslinger en hier gebruikte ik de techniek met naald en draad. Dit keer koos ik voor het omvouwen van een randje. Het is maar net wat je mooier vindt! 

Even vouwen, plakken en voilà.
Even vouwen, plakken en voilà.

Je vouwt het randje om en legt het touw onder de vouw. Als je de slinger aan de muur hangt, zie je niks van de afwerking. Met plakband heb ik de rand vastgemaakt. Zo simpel is het! 
.
Mooi plekje zoeken
Nu hoef je alleen nog een leuke plek te zoeken waar je de slinger op kunt hangen! Op deze manier heb je snel een leuke eyecatcher in huis en het kost je alleen wat blaadjes papier. Ik printte de slinger wel op iets dikker printpapier maar kan natuurlijk ook op het gewone standaard papier. 

Het resultaat!
Het resultaat!

Extra tip
Ga je iemand binnenkort verrassen met een mooi cadeautje? Je kunt de printable ook als cadeaulabels gebruiken! Print ze dan kleiner uit en maak er een gaatje in met de perforator. Leuk touwtje of lintje erdoorheen en vastmaken aan het cadeautje. 

Veel plezier met de printable en vergeet @letter.leo@liefsvancindy en @flavourites natuurlijk niet te taggen als je het resultaat of the making off deelt! Vinden we leuk! 

Liefs en creatieve groet Cindy  

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)