Dit zijn de leukste take-away strandtenten!

Hippie Fish Zandvoort
Hippie Fish Zandvoort

Een van de leuke dingen om juist nú te doen is wandelen. En dan vooral: in het bos of op het strand. Maarja, die bospaadjes zijn vaak vrij smal. Op naar het strand, dus! En dan... na zo'n frisse strandwandeling een romige latte of warme choco halen. Voordat je met je frisse neus tegen een dichte strandtent aanloopt: deze strandtenten zijn tof én zijn open voor take-away. Let's go!

We beginnen in het noorden, bij de eilanden. Eerst Ameland. Nog nooit geweest? Tipje: gáán! Hier, bijvoorbeeld (heerlijk huisje met rieten dak en op een paar minuten loopafstand van het strand). Leuke strandtent die van do t/m zo open is voor take-away is Strandpaviljoen Ballum. Prima strandtent die je niet kunt missen als je over het eiland aan het fietsen bent of wanneer je een fikse strandwandeling maakt. Op Terschelling ga je natuurlijk, geheel in de stijl van de 50's en 60's, naar Heartbreak Hotel. Lekker afhalen tussen de pastellerige entourage, te gek! Dan, op naar het vasteland en een stuk naar beneden. In Zandvoort schijnt altijd de zon (toch?). We tipten voor een van de fijnste coffee-to-go's al Blue Zone Espresso, net achter de boulevard. Op het strand mag je twee hotspots echter ook niet missen: Hippie Fish (one of my favourites vanwege het te gekke interieur) en... (lees verder onder de foto)

...het even zo stijlvolle Ubuntu Beach. Ook bij Strandpaviljoen Thalassa (vis/familie) strandtent hebben ze take away (maaltijden), en zelfs een ‘buitenbarretje’ met speelgelegenheid voor kleine kinderen. Hier kunnen de ouders cappuccino of warme choco drinken terwijl de kinderen even lekker uitrazen. De visgerechten van Thalassa zijn vermaard en kun je ook online bestellen! Bij Tyn Akersloot kun je ook terecht voor koffie, wijntje, lunch etc. Heerlijk na een flinke strandwandeling. Deze bekende strandtent zit aan het einde van de Boulevard Paulus Loot.

Ubuntu in Zandvoort
Ubuntu in Zandvoort

Owww... wat vind ik Noordwijk leuk. Sowieso is dit mijn lievelingsbadplaats. Zal ook een stukje sentiment zijn, want met roots tussen de tulpenbollen kwam ik hier vroeger vaak. Branding Beach is hier mijn favo hotspot. Nouja, in de zomer dan, want 's winters heten ze Winterlodge. Beetje ingewikkeld misschien, maar dat doet niets af aan het interieur: hip, stylish, heerlijk qua sfeer (ja, in élk seizoen), super vriendelijk personeel en de pizza's zijn er yummie. Uit dezelfde koker als Branding Beach/Winterlodge komt Witsand. Ook al zo tof ingericht en... open voor take-away vanaf 1 februari! Vrijstaat Nederzandt in Noordwijk is ook leuk en brengt het allerlekkerste beach food bij je thuis. Iets verder naar het zuiden belanden we in Den Haag. Een leuke hotspot hier is Hart Beach in Scheveningen. Hier volg je 's zomers surflessen (tip: ga eens branding suppen, super leuk om te doen!) en 's winters zijn ze gewoon open voor take-away. Fijne stek!

Branding Beach in Noordwijk
Branding Beach in Noordwijk

Hoek van Holland is steeds leuker geworden de afgelopen jaren. Komt het door die stylish Beach Villas die je hier kunt boeken? Of zou het dan toch Beachclub Royal zijn, waar je na een frisse strandwandeling een fijne latte, warme choco of kruidige glühwein kunt halen? Hoe dan ook, het is heerlijk om hier even lekker uit te waaien. En, leuk om te weten: logeer je in zo'n te gekke Beach Villa, dan bezorgt Beachclub Royal maaltijden tot in je strandhuis. Top.

Te gek: deze Beach Villas in Hoek van Holland
Te gek: deze Beach Villas in Hoek van Holland

Op de grens tussen Zuid-Holland en Zeeland zit, bij de Brouwersdam, Strandpaviljoen Brouw. Met in de zomer veel strand- en surfactoiviteiten (én een eigen yogacentrum) en nu geopend voor lekkere take-away. Onthoud deze tip! Dan nog een laatste take-away strandtip, helemaal in het zuidwestelijke puntje van Nederland. In Cadzand zit vind je Strand Ruig, een toffe strandtent die nu tijdens de weekeinden open is. Check het afhaalmenu! Kun je gewoon lekker thuis smullen met het zand tussen je tanden...
.
Nice to know: in dit blog schreven we eerder over onze favoriete strandtenten in de zomer!

Strand Ruig in Cadsand
Strand Ruig in Cadsand

 

 

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)