Dit zijn de leukste herfstwandelingen

Foto: Natuurmonumenten
Foto: Natuurmonumenten

Warme jas en stevige schoenen aan, we gaan naar buiten, de natuur in! Lekker uitwaaien tussen de herfstbuien door en daarna uitpuffen bij een warme chocomel of romige latte. Deze wandelingen zijn écht top!

OERRR van Natuurmonumenten
Regent het? Waait het hard? Ga toch lekker naar buiten! Bij Natuurmonumenten vind je superveel informatie over de mooiste wandelingen die je kunt maken. En, heel leuk, je vindt hier natuurlijk heel leuke uitjes van OERRR: het kinderprogramma van Natuurmonumenten. Zoals OERRR Struinen met de boswachter in het herfstbos, waarbij de kids van alles leren over de natuur. Geweldig!

Buiten in de Kuil in Lage Vuursche
Buiten in de Kuil in Lage Vuursche

Populair: Lage Vuursche
Heerlijke heide- en boswandelingen maak je in de bossen van Lage Vuursche, bij Kasteel Drakensteyn van prinses Beatrix. Het is hier prachtig (let op: op mooie dagen kan het hier erg druk zijn met parkeren!) en het allerleukste maak je na afloop mee: lekker een warme Chocomel drinken bij Buiten in de Kuil. Een heerlijk, relaxed restaurant waar het hele gezin blij van wordt!
.
Beleefweek – Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Oktober is wandelmaand! Op de Heuvelrug vind je ook veel verschillende wandelevenementen voor jong en oud, perfect om je hoofd lekker leeg te maken. Ga op pad met een gids of boswachter en ontdek Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug of ga met je kinderen op paddenstoelenexcursie.
.
De Utrechtse Heuvelrug

Nationaal park de Utrechtse Heuvelrug barst van de mooie wandelingen die je er kunt maken. Tipje: pak de UITAgenda er bij, want je komt op die manier op de leukste ideeën! Van spelen in de Struintuin tot themawandelingen paddenstoelen. Gáán!
.
Op naar de duinen  (maar niet bij het strand)

Ken je de 'Brabantse Sahara'? In Noord-Brabant ligt een van de mooiste natuurgebieden van Nederland: nationaal park de Loonse en Drunense Duinen. Enerzijds bestaat het uit zandduinen, anderzijds uit prachtige bossen. Een prachtige combi! Heerlijk om hier een herfstwandeling te maken. De mooiste wandelroute door de Loonse en Drunense duinen is Wandelroute Roestelberg die je meeneemt door het zand, maar ook door de bossen en heide. 
.
De Biesbosch
Hoewel je bij de Biesbosch (dat gedeelte in Noord-Brabant en Zuid-Holland ligt) vooral aan water en eilandjes denkt, kun je hier ook fantastisch wandelen. Tip: volg een vaste route. Er is veel water, en als je op de bonnefooi gaat heb je grote kans dat je route door het ater wordt onderbroken. Tip: wandelroute de Kleine Noordwaard is een aanrader. Deze route van 11 kilometer neemt je mee langs de mooiste uitzichten. 

Hippie Fish in Zandvoort
Hippie Fish in Zandvoort

Strandwandelingen
En tot slot mijn persoonlijke favoriet: strandwandelingen maken. Heerlijk. Beetje uitwaaien, strandjutten, schelpen zoeken... En na afloop lekker bijtanken in een leuke strandtent. In corona-tijd schreef ik dit blog over take-away strandtenten. Check of jouw favoriet nu open is en ga er lekker uitpuffen na een fikse wandeling!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)