Dít moet je weten over scrubben

Gun jezelf een moment om te relaxen!
Gun jezelf een moment om te relaxen!

Heb je binnenkort een dagje voor jezelf? Wat dacht je van een warm bad of een extra lange douchebeurt. Temperatuur op standje levensgevaarlijk, muziek aan en scrubben maar... Met deze heerlijke scrub, maak jij je huid weer helemaal zuiver en egaal tijdens zo’n heerlijk relaxmoment. En hoe haal je eigenlijk het beste resultaat uit zo’n scrub sessie? Wij geven je onze tips!

Feeling Good(s)
Deze vegan scrub van Feeling Goods is zo lekker! Nee, niet om op te eten… Ook al ruikt het heerlijk naar versgebakken koekjes én ziet het er uit als deeg. Wij kregen ‘m laatst opgestuurd en hebben het met alle liefde uitgetest. De scrub is dun en helemaal niet plakkerig - in tegenstelling tot de chemische skincare die je in de supermarkt koopt. Dit fijne product wrijft makkelijk uit over je huid met de mini korreltjes, waardoor je elke millimeter meekrijgt. Afspoelen gaat makkelijk. Er blijven geen gekke vlekken achter op de huid. Na het afdrogen ruik je de geur de rest van de dag nog! Lekker fris. Fijn: Feeling Goods gebruikt alleen natuurlijke en biologische ingrediënten en is dierproefvrij, fair trade en duurzaam gemaakt. We love. En handig om te weten: je hebt maar weinig nodig van deze zalige scrub, want de scrub smeert goed uit als je er water bij doet. Gaat ook nog eens lekker lang mee dus. Ideaal!

Natuurlijke verzorging en helemaal vegan!
Natuurlijke verzorging en helemaal vegan!

Wat is scrubben eigenlijk?
Door je huid te scrubben (of peelen/exfoliëren), verwijder je je bovenste huidlaag. Daar krijg je een glad en zacht huidje voor terug! Afhankelijk van welke plek je scrubt, gebruik je grovere of fijnere scrubmethoden. Wij gebruikten de Feeling Goods scrub voor zowel het gezicht als de rest van ons lichaam. Heel belangrijk om te weten is dat het beter is om kleine korrels te gebruiken voor het gezicht, niet de grovere! 
.
Do’s
Dit moet je doen om het beste uit je scrub sessie te halen:
.- Scrub je huid één tot drie keer per week voorzichtig met een zachte, natuurlijke scrub. Zo stimuleer je de doorbloeding en (cel)vernieuwing. Het werkt zelfs tegen puistjes!
.- Reinig eerst je gezicht voordat je aan de slag gaat.
.- Maak cirkelende bewegingen wanneer je het aanbrengt. Duw vooral niet te hard op je huid.
.- Scrub niet op eventuele puistjes op het gezicht of lichaam. De kans is aanwezig dat je ze stukmaakt en dat je hierdoor meer infecties oploopt! Getsie, liever niet!
.- Verwijder de scrub met een nat washandje of onder de douche of in bad. Dep je gezicht nog even na met koud water en droog je huid voorzichtig af.
.- Smeer verzorgende dag- of nachtcrème op na het scrubben. En verzorg je lichaam met een natuurlijke zonnebrandcrème als je na het scrubben de zon in gaat. 
 - Last van een droge huid? Gebruik na het scrubben body & handbalsem, voetenbalsem of body oil.

Fijne en natuurlijke zonnebrandmelk
Fijne en natuurlijke zonnebrandmelk

Don’ts
Dit moet je dus niet doen:
- Té vaak scrubben. Je huid kan dan beschadigd raken. Heb je een gevoelige huid? Beperk het scrubben tot één keer in de week. Reinig je gezicht goed met gezichtslotion en/of reinigingsgel.
- Koop in de winkel geen grofkorrelige scrub die alleen voor je lichaam is gemaakt. Bij te grote en harde korrels kan de gevoelige huid op je gezicht beschadigd raken.
- Zorg dus vooral dat je voorzichtig bent in het gezicht. Je benen kunnen bijvoorbeeld wel iets hardhandiger aangepakt worden met een grovere scrub.
- Check altijd goed of je geen allergische reacties krijgt door de producten die je gebruikt! Gebruik eerst een kleine hoeveelheid en kijk hoe je huid erop reageert.

Gebruik deze fijne crème altijd aan het einde van je routine
Gebruik deze fijne crème altijd aan het einde van je routine

Wil je meer tips over scrubben? Lees hier meer.

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)