Deze droomtuinen zouden wij ook wel willen hebben...

Hier wil je toch hele dagen en avonden doorbrengen?
Hier wil je toch hele dagen en avonden doorbrengen?

Op zoek naar inspiratie voor je tuin? Ben je uitgekeken op het huidige tuinontwerp? In dit artikel zetten we een aantal droomtuinen voor je op een rijtje, die aansluiten bij de laatste trends voor tuinen. Bovenal moet de tuin een plek zijn waar je samenkomt met vrienden, buren en familie, waar je kinderen de ruimte hebben om te spelen en waar je kunt genieten van je favoriete boek of tijdschrift!

Tip: zoek alvast naar aanbiedingen voor elektrisch tuingereedschap, om je nieuwe tuin straks eenvoudig te kunnen onderhouden.  

Landelijk met romantische invloeden
Landelijk met romantische invloeden

#1: een nostalgische tuin vormgeven
In een nostalgische tuin kiest men vaak voornamelijk voor rechte vormen en vaste lijnen. Geen halve maantjes of bijvoorbeeld borders in de vorm van een cirkel. Je kunt in een nostalgische tuin kiezen voor een dakplataan, die hier goed tot z’n recht komt en schaduw biedt. Ook leuk zijn rechthoekige plantenbakken, die je op verschillende plekken terug kunt laten komen.  

Een strakke basis in de tuin
Een strakke basis in de tuin

#2: landelijk ontwerp met veel ronde vormen
Een landelijk ingerichte tuin bestaat vaak uit ronde vormen, in tegenstelling tot de nostalgische tuin. Kies bijvoorbeeld voor een ronde zandbak, waar je meerdere randen van verschillende soorten steen omheen kunt leggen. Het geeft de tuin een speels effect! Ook leuk is een houten overkapping voor het haardhout. De Ajuga reptans geeft je tuin een fraaie kleur. Ook de Kievitsbloem past goed in een landelijke tuin.  

De ecotuin met een bijenhotel
De ecotuin met een bijenhotel

#3: strakke en modern vormgegeven tuin
Overweeg ook de strakke en modern vormgegeven tuin eens! Kies hierbij bijvoorbeeld voor de combinatie van stenen blokken, als omranding van een border. De border zelf kun je met verschillende vrolijke planten vullen. Het mag best een beetje uitbundig, maar voorkom dat de planten over de borders komen te hangen. Met het juiste tuingereedschap kun je de verschillende planten en struiken tijdig snoeien.  

#4: duurzaam ingerichte tuin
Bij een duurzame tuin kun je denken aan een tuin met kleine vijver, aangesloten op de hemelwaterafvoer. Ook een groot insectenhotel en bijvoorbeeld een schuurtje met een groen dak mag in deze tuin niet ontbreken. Maak van natuurlijke materialen een fijne loungebank! Vedergras staat goed in dit type tuin.

 

I.s.m. Tuingereedschap.nl

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)