Designweek Milaan 2018

Mooi gestyled, met fijne kleurcombinaties en bijzondere accessoires
Mooi gestyled, met fijne kleurcombinaties en bijzondere accessoires

Elk jaar ga ik met groot enthousiasme naar de designweek in Milaan. Heerlijk inspiratie op doen en je laten verrassen door mooie presentaties. En natuurlijk genieten van de Italiaans sfeer in deze mooie stad. Het is de week waar mensen van over de hele wereld samen komen om weer de nieuwste trends en designs te zien. Door heel Milaan zijn er presentaties en exposities te vinden van internationale merken en designers. Dan is Milaan voor 1 week dé Designstad van de wereld.

We hadden ruim op tijd een leuke Bed&breakfast geregeld en vliegtickets. Onze b&b lag dicht bij Zona Tortona. In deze bruisende wijk Tortona word je verrast door bijzondere presentaties van diverse ontwerpers en designmerken! In oude fabriekspanden of in tijdelijk leeg gemaakte winkels vind je uiteenlopende expo’s. In een mooie ruimte had het merk Spo1 een prachtige presentatie neer gezet. Ontworpen in Australië en gemaakt in Italië. Mooi gestyled, met fijne kleurcombinaties en bijzondere accessoires.

De presentatie van Elementa
De presentatie van Elementa

Al wandelend door deze wijk kom je langs verschillende bijzondere plekjes. De buitenruimtes zijn vaak mooi gestyled en er worden veel planten en bloemen gebruikt, dit zorgt voor een heerlijke sfeer en mooie plaatjes. Op de rechter foto zie je een deel van de presentatie van Elementa. Een serie van objecten, ontworpen door Scandinavische ontwerpers en kunstenaars, die ons er aan willen herinneren dat we altijd in de natuur zijn, ook in onze interieurs.

Het merk Moooi had een overweldigende presentatie
Het merk Moooi had een overweldigende presentatie

Het merk Moooi had weer net als de jaren hiervoor een overweldigende presentatie in een grote loods op een paar 1000 m2 in Via Savona. Je kan zelf een virtuele tour doen door deze bijzonder presentatie! Interieurontwerpster Megan Grehl en Concrete Architecten verwelkomen je in hun werelden, elk reflecterend op de unieke filosofie en esthetiek. Twee compleet verschillende interieurs waarin Moooi-producten op verrassende nieuwe manieren werden gepresenteerd.

Winkelstraat Corso Garibaldi
Winkelstraat Corso Garibaldi

We hebben ook diverse hotspots in en rondom het centrum bezocht! Waaronder de Seletti shop in de mooie winkelstraat Corso Garibaldi. Een hysterisch interieur met zelfs behang op het plafond van frietjes :--). Op de stoep voor de winkel werd de spiksplinter nieuwe bijzondere buitenlamp geshowt van Studio Job met daaronder de coole terrasstoel. Job Smeets en Nynke Tynagel van Studio Job onderscheiden zich door liefde voor detail en vrijheid van expressie. De iconische porseleinen borden Mond en Ei kan je ook opgehangen aan de wand in je interieur. Een kunstwerkje in je huis. Deze kunstzinnige designs van Studio Job zijn ook terug te vinden in de shop van Studiodewinkel.

De showroom van Rosanna Orlandi - The travel agency of things
De showroom van Rosanna Orlandi - The travel agency of things

Iets buiten het centrum ligt de bijzondere winkel/showroom van Rosanna Orlandi. Een begrip in designwereld. Het overdekte terras is een sprankelend entree. Dit grote complex was vroeger een stropdassenfabriek. De gekleurde zwevende lampen kwamen hier prachtig tot zijn recht. "The travel agency of things" maakt functionele, semi-industriële geproduceerde objecten uit (teruggewonnen) collecties van onderdelen, vormen en materialen die verouderd of waardeloos zijn geworden in de bestaande handelsketens. De te gekke Giraffe lamp is het nieuwste kunstobject van artist Marcantonio Raimundi Melerba. Hij creëert de prachtigste objecten. Studiodewinkel heeft meerdere designs van zijn hand in de collectie, waar we zeer trots op zijn.

De presentaties van Ingo Maurer
De presentaties van Ingo Maurer

De presentaties van Ingo Maurer moet ik altijd gezien hebben voordat we Milaan verlaten. Dit is de meest interessantste Licht-kunstenaar die ik ken. Hij maakt prachtige lampen die meer kunstobjecten zijn. Op de rechter foto zie je de meeste nieuwe creatie; Luzy take five. Een ‘rubberen handschoen’ in Yves Klein blauw met iconische lichtbronnen. Verrassend en ongewoon, vrij van creatieve beperkingen en de verveling van het altijd dezelfde.

Arrivederci
Arrivederci

Na 3 volle dagen Milaan door Milaan gewandeld te hebben gingen we heerlijk geïnspireerd terug naar huis. We hebben genoten van de mensen, de designs en het Italiaanse leven. We boeken alvast voor volgend jaar ;- )

Wil je nog meer foto’s van onze trip naar Milaan zien? Check dan onze facebook pagina om een kijkje te krijgen in alles wat we nog meer beleefd hebben tijdens deze enerverende designweek en voor meer inspiratie.

Afsluitend met Il duomo by Night! De prachtige kathedraal midden in het centrum van Milaan. En met de fijne quote van ontwerper Charles Eames: ‘Take your pleasure seriously’

Arrivederci

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)