Design in je tuin!

Nee, dit is - helaas - niet bij mij thuis
Nee, dit is - helaas - niet bij mij thuis

O... wat heb ik lang uitgekeken naar de lente. Zon. Fluitende vogels. Kabbelend water. En natuurlijk warme middagen en zwoele avonden chillen op mijn loungebanken. Over dit laatste wilde ik het eens hebben. Want elk jaar wanneer zoals nu de lente is aangebroken, ben ik weer zó blij met mijn tuinmeubels. Ik maak van mijn terras dan écht een buitenkamer. 

Ik heb namelijk al een aantal jaren een super buitenmeubelset van Sittingimage.com. Destijds (ik heb het over een jaar of tien geleden) een behoorlijke investering, maar wát een goede aanschaf. Beeldschoon, tijdloos, niet kapot te krijgen - eigenlijk worden de meubels elk jaar alleen maar mooier. De meubels zijn modulair, waardoor je de voor jou perfecte set kunt creëren. Super handig. Nadat ik eerder al twee keer voor de goedkoop = duurkoop-optie was gegaan (nóóit doen! Zonde van je geld!), was ik er klaar mee. Tuinmeubels die ik na twee seizoenen bij het grof vuil kon zetten, niet normaal toch? Dat moest beter. Duurzamer. Maar dat betekende ook: sparen en écht voor iets goeds gaan. Na al die jaren dus nog geen seconde spijt van gehad.

Mooi en strak in deze designtuin
Mooi en strak in deze designtuin

Ik weet nog dat ik jaren geleden op de Woonbeurs was, en daar de meubels van Sittingimage.com zag. In één klap verliefd. Práchtig. Strak, tijdloos en gewoon zó goed gemaakt. Hier gebruiken ze een combi van RVS en hardhout. Ik viel voor de loungebanken waarvoor je losse kussens kunt aanschaffen in allerlei kleuren. In gewone buitenstof of in AllWeather stof. Lekker mixen en matchen met de kleuren. En ik ging voor wat ik nu nog steeds zou doen: antraciet gecombineerd met lichtgrijs, met twee losse zwarte kussens. Ton-sur-ton is ook helemaal van nu. Leuke tip trouwens: de AllWeather kussens zijn sterk in opkomst. Sittingimage.com heeft daar de perfecte materialen en constructies voor. Zo werken ze met Sunbrella stoffen met Quick-Dry vulling, hierdoor krijg je niet zozeer een waterdicht kussen maar een sneldrogend kussen. Voordeel hiervan is dat de kussens niet zweterig aanvoelen.

Lekker chillen in het zonnetje
Lekker chillen in het zonnetje

En elke keer als de eerste zonnestralen dan weer komen, maak ik de meubels goed schoon (tip: gewoon met schoonmaakazijn en een zachte borstel, de groene aanslag is er zó mee weg), ruim ik het terras op, koop ik nieuwe planten en kan het voorjaar écht beginnen. I'm so happy. Afgelopen weekend was het weer zo ver. De tuin helemaal opgeruimd en schoongemaakt en nu is het wachten op de zon. Ik zag het weer voor aankomend weekend al: zon, zon! Nog niet superwarm maar echt: we zijn op de goede weg.

Nieuwste aanwinst van Sitting Image: loungemeubel Convec
Nieuwste aanwinst van Sitting Image: loungemeubel Convec

Ik zag trouwens de nieuwste aanwinst: loungemeubel Convec. Ook heel mooi. 

Grote droom voor later...
Grote droom voor later...

En stiekem staat 'Dining' op mijn wensenlijst. Die gaat er komen. Nog niet deze zomer, maar op termijn zitten wij daaraan - wie weet - 's avonds te eten. Liever nog een paar jaartjes sparen voor écht iets moois dan snel-snel een bouwpakketje van de bouwmarkt aanschaffen. Kom maar op met die zomer!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)