De leukste ideeën voor knutselen met Pasen

De leukste ideeën voor knutselen met Pasen
De leukste ideeën voor knutselen met Pasen

Knutselen met Pasen is in veel gezinnen traditie geworden. De perfecte invulling van een lang weekend met het hele gezin. Pasen ziet er in elk gezin weer anders uit. Toch staan lekker eten, snoepen en gezelligheid bij de meeste gezinnen wel op het programma. Uitgebreid ontbijten of brunchen en daarna samen spellen doen of knutselen met de kinderen. Prachtig voor de kinderen, maar voor de ouders soms een uitdaging. Zeker als je helemaal niet zo dol bent op knutselen.

Daarom in dit artikel enkele leuke ideeën voor knutselen Pasen. Ideeën die voor iedereen uitvoerbaar zijn. Of je nu ontzettend creatief bent of juist helemaal niet. Lees snel verder en laat je inspireren.

Paaseieren schilderen
Dit is misschien wel één van de leukste en eenvoudigste knutselactiviteiten tijdens Pasen. Bovendien is het ook een activiteit die in heel veel huishoudens terug zal komen. Hoe leuk is het om eerst met het hele gezin de eieren te schilderen en deze later te verstoppen? Begin met het schilderen op Goede Vrijdag, zodat ze nog even de tijd hebben om goed te drogen.

Zijn de kinderen nog heel jong of ben je niet zo van het schilderen? Dan liggen er rond deze tijd ook vaak al gekleurde eieren in de winkels. Het is eventueel ook mogelijk om de eieren met stickers te beplakken. Dat ziet er ook heel feestelijk uit en geeft waarschijnlijk een stuk minder rommel.

Paaskoeken maken
Pasen is vanuit traditie het moment dat de vastenperiode voor de Christenen wordt doorbroken. Dit wordt gevierd met lekker eten en veel zoetigheid. Dat is dan ook de reden dat er in veel gezinnen zoete hapjes worden geserveerd tijdens Pasen. Leuk om hier ook met de kinderen mee aan de slag te gaan. Misschien valt dit niet helemaal om knutselen, maar het is wel creatief én een leuke activiteit met het hele gezin.

Ga lekker met z’n allen de keuken in en begin met het maken van paaskoeken. Gebruik een simpel recept voor zandkoekjes en laat de kinderen naar eigen inzicht versieren en van de koeken zelf een paashaas maken. Succes gegarandeerd! Dat zijn nog eens knutsels waar je als ouders ook veel aan hebt. Zo’n lekker koekje bij de koffie smaakt natuurlijk altijd.

Lekker kleuren
Geen zin in een grote rommel in huis? Maar wil je wel een leuke activiteit doen? Ga dan samen kleuren. Natuurlijk kan er voor een gewone kleurplaat gekozen worden, maar je kunt het ook nog net wat specialer maken door voor een tafelkleed te kiezen. Rond deze tijd liggen er vaak tafelkleden die ingekleurd kunnen worden in de winkels. Leuk om met het hele gezin te doen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een oud neutraal tafelkleed neer te leggen en je kinderen hier zelf op te laten tekenen. Dat zorgt voor de mooiste creaties én je beschikt over een mooi decoratiestuk tijdens de brunch. Zo sla je twee vliegen in één klap. 

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)