De leukste citytrips met kinderen in de meivakantie

Deauville
Deauville

Een stedentrip met kinderen? Niet iedere ouder wordt hier direct enthousiast van. Terwijl het juist zo leuk is! Shoppen afwisselen met culturele hoogtepunten en leuke plekjes waar de kids kunnen spelen. Samen beleef je een stad op een andere manier. Michèle van Met kids de wereld rond tipt 5 leuke steden voor de kids én om uitgebreid te shoppen!
--
Journalist en travelblogger Michèle is moeder van Kaya (6) en Ian (2). Voordat de kids kwamen, reisde ze samen met haar man de wereld over. Die wanderlust is met het moederschap natuurlijk niet opeens verdwenen! Met Met kids de wereld rond bewijst ze samen met Tessa dat reizen met kinderen ook mogelijk is én hoe! Het platform van deze travelbloggers staat voor reizen met kids 3.0: boetiekhotels, lekkere cocktails, eco boomhutten, hippiestranden en mooie travel must haves. Net als op het platform, deelt Michèle speciaal voor Flavourites haar persoonlijke ervaringen en tips!

Deauville 
Zin om luxe te shoppen en wil je liever niet vliegen? Gooi wat lege koffers in de auto en rijd met de kinderen naar het Franse Deauville. Hier kun je heerlijk shoppen, vergaap je je aan de mooie pandjes en villa’s en smul je van Hollandse appeltaart bij theewinkel Arome un tasse. Ook de kinderen vervelen zich hier geen seconde. Na een uitgebreide shopsessie, ploffen jullie neer op het brede zandstrand. Emmertje en visnetje erbij en genieten maar. Helemaal te gek: ga samen op fossielenjacht op het strand van Villers-sur-mer. Alleen bekend bij locals!

Valencia
Valencia

Valencia
Om eerlijk te zijn, zou ik hier ook een top 5 Spaanse steden van kunnen maken. Want wat is het toch genieten op zonnige bestemmingen als Barcelona, Sevilla, Malaga en Alicante. Maar mijn favoriet is toch wel Valencia. Wat een fijne sfeer, authentieke winkeltjes, gezellige terrassen, mooie straten en gebouwen en ook nog eens veel te beleven voor kinderen. Ontdek samen het mooie Turia Park, waar ze los kunnen gaan in de gave speeltuin Parc Gulliver. Ook het strand is niet ver weg en in de Stad van de Kunst en Wetenschap wissel je een bezoek aan een haaientunnel af met het Wetenschapsmuseum waar jullie allerlei testen en proefjes kunnen doen. Tel daar in mei een zonnetje bij op en je weet zeker dat Valencia alles heeft voor een geweldige citytrip voor het hele gezin!

Ibiza
Ibiza

Eivissa
Een weekje naar Ibiza in de meivakantie is ook he-le-maal niet verkeerd! In het mooie Eivissa dwalen jullie heerlijk door de smalle straatjes. Shoppen kun je hier als de beste! Van leuke boetiekjes, luxe winkels, grote modeketens als Zara en fijne vintagezaakjes: je raakt niet uitgekeken (en geshopt)! Zijn de kinderen klein, neem wel een draagdoek of draagzak mee, want een buggy is hier geen aanrader. Bezoek samen met je mini ook zeker de hippiemarkt in Es Canar voor de leukste accessoires in Ibizastijl. Wedden dat jullie niet met lege handen weggaan?

Dublin
Dublin

Dublin
Misschien denk je niet meteen aan Dublin als stedentrip. Waarom eigenlijk niet? Er is zoveel te zien en te beleven in deze stad, dat jullie citytrip onvergetelijk wordt. Door ‘Tips van een local’ voor ons blog werd ik zo enthousiast, dat ik meteen tickets heb geboekt voor de meivakantie. Dan ga ik samen met de kinderen deze mooie stad met het populaire kindermuseum Imaginosity en de kliffen van Howth ontdekken. En natuurlijk Grafton Street met luxe internationale ketens, verrassende boetiekjes en fameuze Ierse winkels. Zin in!

Marrakech
Marrakech

Marrakech
In drie uur vliegen bevinden jullie je in een totaal andere wereld. Denk aan een wirwar van steegjes met honderden kraampjes in de kleurrijke souks. Hier vind je de leukste dingen. Van mooie leren tassen tot kruiden en typisch Marokkaanse dienbladen. Je doet je kinderen ook een plezier door eindeloos door de medina te dwalen of door de tuinen van Yves Saint Laurent, Jardin Majorelle. En blijf je wat langer in sprookjesachtig Marrakech? Ga dan zeker een nachtje slapen in de woestijn. Tijdens de rit ernaartoe is van alles te zien en na een nacht in een bedoeïenentent met uitzicht op de sterren, kijken jullie vanaf de zandduinen naar de zonsopgang. Je kunt je kinderen (en jezelf!) geen groter plezier doen.

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)