"De leukste baan ter wereld"

Unieke producten en een flinke dosis creativiteit
Unieke producten en een flinke dosis creativiteit

Twee zussen en hun moeder die samen een webshop beginnen, hoe is dat? Hanneke, Sandra en Marlies startten ruim een jaar geleden de webshop Wonen voor jou en vertellen er alles over. “We verdienen nog niets, maar hebben de leukste baan ter wereld.”

Kleertjes.com, Bol.com: het zijn zomaar een paar webshops die op een zolderkamer begonnen en uitgegroeid zijn tot big business. Ik moet eraan denken als ik de trap oploop van het Hoevelakense huis van Hanneke. Nee – twee trappen, want we gaan naar de zolder. Hier zit het kloppend hart van Wonenvoorjou.nl, de mooie, frisse woonwebshop die Hanneke samen met haar dochters Sandra en Marlies runt. Zo zitten vele webshopeigenaren er dus bij, denk ik als ik een kop thee toegeschoven krijg. Groot is het niet, hier op zolder. Maar de dames hebben ruimte genoeg: in de tuin staat immers nog een grote schuur waarvan ze een deel hebben geconfisqueerd ten behoeve van hun webshop. Daar knappen ze de op de kop getikte meubels en accessoires op, die ze vervolgens doorverkopen. Maar vertel; hoe zijn de dames tot deze unieke samenwerking gekomen?

Genoeg creatief materiaal!
Genoeg creatief materiaal!

Webshop met blog
Creatief zijn ze alledrie altijd geweest, vertelt moeder Hanneke. En tja, welk kind vond het vroeger níet leuk om ‘winkeltje te spelen’? Hanneke in elk geval wel. Sandra – voorheen in het dagelijks leven werkzaam als hoofdredacteur – droomde al langere tijd van een webshop met een blog. Sandra: “Maar wanneer moest ik dat doen, met twee jonge kinderen en een baan?” En zus Marlies, etaleuse en moeder van een kleintje – had ook zin in een creatieve uitdaging. Hanneke: “Toen mijn man met pensioen ging, heb ik mijn baan als peuterleidster opgezegd. Genieten wilden we. Maar ik wilde wél creatief bezig blijven.”

Hanneke, Marloes en Sandra
Hanneke, Marloes en Sandra

Kraampakket
De kogel ging door de kerk toen er meer ruimte kwam in de loopbanen van de zusjes en Hanneke het ene na het andere kraampakket in elkaar draaide, want ook de broer (nee, hij werkt niet mee aan Wonen voor jou) van Sandra en Marlies heeft twee jonge kinderen. De dames besloten samen een webshop op te zetten in bijzondere meubeltjes en woonaccessoires. Vooral voor kinderkamers, maar zeker ook voor volwassenen. Anders-dan-anders moest het zijn en vooral: inspirerend. Hanneke: “Ik was eigenlijk helemaal geen internetshopper, maar nu zie ik hoe leuk onze eigen webshop is, ha ha.” Met het blog en inspirerende moodboards (wil je het een, dan wil je ook het andere item) zetten de dames regelmatig leuke woonproducten extra in the spotlights.

Een nieuw leven voor tweedehands meubels
Een nieuw leven voor tweedehands meubels

Bijzondere indeling
Marlies: “We hebben gekozen voor een bijzondere indeling: je kunt bij ons voor de kinderkamer shoppen op drie thema’s: jongenskamer, meisjeskamer en kidskamer – dat is de uni variant. We hadden zelf behoefte aan zo’n soort aanbod toen we zwanger waren en we bewust niet wilden weten welk geslacht ons kindje had. Met de foto’s bieden we veel inspiratie. Daarnaast hebben we een meer algemeen wonen-assortiment.”

Sandra maakt pakketjes klaar voor verzending
Sandra maakt pakketjes klaar voor verzending

Vintage meubeltjes
Bijna alles doen de dames zelf: het spotten en shoppen van unieke vintage meubeltjes en accessoires, het opknappen van deze exemplaren, het inkopen van nieuwe producten van vooral kleinere, minder bekende ontwerpers, fotografie, marketing, PR, social media… Ze ontwerpen zelfs hun eigen posters en kaarten en presenteren deze week hun kerstkaartencollectie. Sandra: “Alleen de techniek van de webshop doen we niet zelf. De taakverdeling is vrij natuurlijk ontstaan. Eigenlijk gaat het samenwerken heel goed. Als er een vraagstuk of probleem is, heeft altijd wel een van ons een oplossing. En juist omdat we familie zijn, durven we elkaar gewoon de waarheid te zegen. Dat werkt wel zo fijn.”

Hanneke: van peuterleidster naar ondernemer
Hanneke: van peuterleidster naar ondernemer

Persoonlijk stijladvies
Een echt kantoor hebben de dames niet. Ja, hier op de zolderkamer van Hanneke worden kleine accessoires gemaakt en pakjes ingepakt. In de schuur knappen de meiden de meubels en accessoires op, PR en marketing wordt meestal bij een van de zussen thuis gedaan. Net als de fotografie. Marlies: “Als we gaan fotograferen, verbouwen we gerust ons hele huis.” Het resultaat mag er zijn: de foto’s van Wonen voor jou zijn prachtig en laten al die leuke woonproducten nog meer uit de verf komen. Worstel je ondanks alle inspiratie toch nog met je eigen interieur? Dan kun je de dames ook inhuren voor persoonlijk stijladvies.

Leuk: stationery!
Leuk: stationery!

Houten bureaulampen
Uniek aan Wonen voor jou is dat ze met andere creatieven samenwerken die producten voor hen maken in kleine oplagen.  Hanneke: “De producten die we verkopen moeten voor 100% bij ons passen. Hierin doen we geen concessies.” Het leuke hiervan is dat je bij Wonen voor jou écht een uniek assortiment vindt – ver weg van massaproductie.  Zoals die stoere houten bureaulampen, of de canvas opbergzakken (handig!). Ook een favoriet: het metalen showrek, met leuke accessoires. Ook de vintage krukjes, stoeltjes en accessoires zijn ontzettend leuk en let op: altijd uniek, dus shop het snel als je een leuk item ziet! Marlies: “We hebben onszelf drie jaar gegeven, dan willen we winstgevend zijn. En als dat niet lukt? Dan zien we Wonen voor jou als een mooie les. Want hoewel we nu nog geen volwaardig salaris verdienen, hebben we de leukste baan ter wereld.”

Favoriet: het metalen showrek
Favoriet: het metalen showrek

 

Nieuwe en vintage hippe hebbedingen
Nieuwe en vintage hippe hebbedingen

 

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)