De meest feestelijke mixdrankjes voor oud en nieuw!

Met een lekker drankje is het altijd feest!
Met een lekker drankje is het altijd feest!

Yayyy het is weer oud en nieuw! Normaliter een van mijn favoriete feestdagen: lekker met vrienden en familie de hele dag oliebollen eten, kletsen en 's avonds lekker feesten met allemaal lekkere drankjes. Dat gaat helaas niet door, maar dat betekent niet dat je niet een lekker drankje kunt maken! Cocktails zijn namelijk hartstikke leuk om te maken, en je hebt zó veel keuze. Ik geef je een paar lekkere recepten voor de feestelijkste cocktails; beginner proof!

Whiskey Sour
Dit is een van de meest klassieke whiskey cocktails die je kunt vinden, en een persoonlijke favoriet! Je moet wel echt van whiskey houden, want bij deze cocktail is dat toch de meest overheersende smaak. Deze cocktail wordt vaak gedronken door mensen die willen 'leren' om whiskey zo puur mogelijk te drinken (on the rocks of neat). Deze cocktail is lekker fris vanwege de citroen, en heeft een grappige textuur, want er wordt rauw eiwit in geklopt! Hier hoef je echt niet bang voor te zijn, die proef je namelijk helemaal niet en geeft alleen een schuimerig effect aan de cocktail, wat hem juist zo bijzonder maakt! Hier volgt het recept:
Ingredienten voor 1 cocktail:
- 1 eiwit
- 15 ml suikersiroop (dat is 1 deel suiker met 2 delen water die je op een heel zacht vuurtje verwarmt totdat de suiker is opgelost. Maak het sowieso maar, want dit is vaak dé zoetmaker in cocktails!)
- 1 citroen
- 50 ml whiskey naar keuze
- Een stukje sinaasappelschil als decoratie (dit is optioneel)
.
Pers de helft van de citroen uit, en giet het in een cocktailshaker. Voeg daar het eiwit, de whiskey en de suikersiroop aan toe. Stop ook wat ijs in de shaker, doe het deksel en schud de shaker ongeveer 2 minuten. Zet daarna twee glazen met ijs klaar, en giet het mengsel door een zeefje (dit hoef je niet persee te doen) in het glas. Plaats een stukje sinaasappelschil in het glas ter decoratie, en als je wat extra geur wil, kun je ervoor kiezen om de sinaasappelschil heel kort (denk aan 2 seconden) te branden met een aansteker. Voilà!

Suikerspin cocktail
Dit is een echte cocktail voor de dames! Hij ziet er super feestelijk uit, en is mierzoet (als je wil mag je best 'lekker zoet' lezen). En dan is hij ook nog eens super simpel! Wat je nodig hebt:
- Twee bakjes suikerspin naar keuze 
- Champagne naar keuze
- Aardbeiensiroop (dit is optioneel want daar wordt 'ie nog zoeter van. Het staat wel heel leuk)
.
Kies wat bredere glazen voor deze cocktail! Allereerst spuit je een kleine scheut siroop in de onderkant van het glas. Vervolgens pak je een mooie pluk suikerspin, en plaats je die ook in het glas. Pas op; zorg ervoor dat de suikerspin de siroop niet raakt, want dan smelt 'ie en dat wil je niet. Nu heb je dus een glas met een mooi rood scheutje aan de onderkant en een pluk suikerspin over de rest van het glas. Staat super leuk! Als je gasten er eenmaal zijn, kun je champagne over de suikerspin gieten; deze zal smelten en mixen met de champagne en de siroop. Het eindresultaat is een zoete, bubbelige roze drank. Enjoy!
.
Banana daiquiri
Zijn er hier rum liefhebbers? Dit is een super feestelijke cocktail uit Cuba, die wordt geserveerd als een soort slushie. Dus als je nog elke zomer geniet van slushpuppies dan is dit de cocktail voor jou! 
Het enige wat je wel echt nodig hebt voor een banana daiquiri is een blender. Dit heb je nodig:
- 45 ml rum naar keuze
- 40 ml geperst limoensap
- 30 ml suikersiroop
- een halve banaan (of 3/4 als je een kleine banaan gebruikt) in plakjes gesneden
- een handvol 'crushed ijs' of als je een sterke blender hebt een handvol ijsblokjes
- limoenpartjes als decoratie
.
Mik alle ingrediënten in de blender en serveer in een mooi glas met een limoenpartje. That's it! 
Heb je een krachtige blender? Probeer het eens zonder ijs, maar met een bevroren zoete halve banaan! Moet je de banaan wel een klein beetje ontdooien, anders wordt het ijs.
.
Gin-tonic - martini
Als je net zoals ik liever je drankjes wat puurder drinkt, kun je altijd voor de klassieke Gin-Tonic gaan. Je kunt eindeloos variëren, van verschillende gins tot aan de toevoegingen die je drankje extra op smaak brengen. Ik geef je nu een basis recept, zodat je zelf verder kunt kijken wat je wil toevoegen:
- 60 ml gin naar keuze
- 150 ml tonic water
- twee limoenen
.
Zet een glas klaar en stop er wat ijs in. Giet de gin erin en daarna het tonic water, en roer een beetje. Serveer met een partje limoen die je eventueel eerst erboven uit kunt persen voor de smaak. Ook heel simpel, maar hier moet je echt van houden, want dit is vrij puur. Je kunt ook sinaasappelsap of suikersiroop toevoegen om het drankje wat zoeter te maken! Of mix met Martini, ook heel lekker. Ook is het heerlijk om een gin-tonic te drinken met een 'lint' komkommer, munt, bevroren rode vruchten, peperballetjes, rozemarijn, en andere citrusvruchten naar keuze. Een hele fijne jaarwisseling en tot in 2022!

Suikerspin cocktail
Suikerspin cocktail

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)