De beste verfmerken in Nederland op dit moment!

Dit zijn de beste verfmerken van dit moment!
Dit zijn de beste verfmerken van dit moment!

Als je gaat schilderen wil je natuurlijk ook kwaliteit. Niemand zit erop te wachten om na een jaar alles weer opnieuw te moeten doen. Je kent het misschien wel; druk bezig geweest met het aflakken van de deurpost en na een maand of drie stoot je er per ongeluk tegenaan. De verf knapt er zo weer af. Dat is balen! Maar hoe komt dat? De ondergrond niet goed ontvet? Verkeerde grondverf gebruikt? Of ligt het aan de kwaliteit van de verf? Dat laatste zou zomaar eens kunnen. Maar hoe komt dat dan?

Even een lesje 'verf'. Verf bestaat grofweg uit drie componenten: bindmiddel, pigment en vulstof. De kwaliteit van het bindmiddel is de basis voor de kwaliteit van de verf. In de betere verven zit een hoogwaardig bindmiddel in, waaraan ook toevoegingen worden gedaan. Deze toevoegingen zorgen bijvoorbeeld dat de verf kras- en slijtvast wordt. Zo blijft de laklaag harder nadat de verf droog is. Het pigment zorgt voor de sterkte en intensiteit van de kleur. Vulstof is opvulling van de verf. Daar moet in verhouding niet teveel van inzitten. Een verhouding waarbij meer bindmiddel en pigment dan vulstof aanwezig is, is beter.

Welke twee merken springen er op dit moment uit?
Het zal je misschien niet verbazen, maar het eerste merk dat we graag willen benoemen is ‘Sikkens’. Dit oer-Hollandse merk bestaat al meer dan een eeuw en brengt kwalitatieve producten op de markt. Zowel voor binnen als buiten is Sikkens een heel goede keuze. Denk bijvoorbeeld aan de Sikkens Rubbol XD High Gloss als topper in het segment buitenlakken. Maar wat te denken van de Sikkens Alphacryl Pure Mat. Deze extreem matte muurverf heeft al menig inrichting veranderd in een sfeervol geheel. Leuk weetje: deze verf wordt ook gebruikt in het Rijksmuseum. Naast deze twee producten heeft het merk voor iedere klus de juiste verf. 

Sigma is het tweede merk dat we graag willen benoemen. Ook dit merk is typisch Nederlands en kent grote successen als het gaat om kwaliteit. Neem bijvoorbeeld de Sigma S2U Allure lijn als paradepaardje in de buitenlakken. Maar ook de Sigma S2U Nova serie, de watergedragen lijn voor binnen, is een grote hit. Een innovatie op het gebied van Trapverf is nog niet zo lang geleden geïntroduceerd. Sigma heeft met de S2U Nova Traplak Soft Satin een primeur op het gebied van dekkende lakverf met anti-slip. Ook bij dit merk mag je vertrouwen op echt goede producten. Er is altijd wel een product dat aansluit bij jouw klus.

Wat maakt deze merken zo bijzonder?
De twee 'grootmachten' op het gebied van verf onderscheiden zich al jaren en lijken onverslaanbaar. Dit komt door hun obsessie voor kwaliteit en innovatie. Verf lijkt op het eerste ogenblik een saai product, maar niets is minder waar. Verf wordt steeds innovatiever. We hebben al enkele innovaties genoemd zoals de anti-slip trapverf en de extreem matte muurverf. Denk ook eens aan afneembare muurverf, schimmelwerende badkamerverf en meer. Voor iedere uitdaging wordt momenteel wel een passende verf ontwikkeld.

Bij verf geldt nu eenmaal...
Kwaliteit zal het altijd winnen van kwantiteit!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)